zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Croatia Airlines ima jako loš load faktor

Load faktor Croatie Airlines u prvih šest mjeseci je bio 63,7%. No, u prvih 9 mjeseci samo 65,9%, tek 2,2 postotna boda više. Ovo je više nego loše. Obzirom da je u trećem kvartalu period VII, VIII. i IX. mjeseca, dakle najboljih tri mjeseca u godini kada je istinski vrijeme skupljanje novaca za mršav zimski period load faktor bi trebao biti daleko bolji, bar 10 postotnih bodova bolji. No, eto nije.

Uz to posebno je bitno  istaći da je to vrijeme kada Croatia ima bitno manje letova iz Zagreba nego u 2. kvartalu i kada seli sve operacije na more, poglavito na Split. Prema podacima kojima raspolaže zamaaero load faktor iz Jadrana je ova godine bio izuzetno loš. Pa se i te kako treba postaviti pitanje logike uništavanja svog huba, te gubitka posljednjeg tržišta na kome je Croatia bila dominantna, a radi seljenja operacija na Jadran gdje je konkurencija neusporedivo veća.

Uz to load faktor na razini cijele godine bi trebao biti oko 80%, dok je on u Croatiji oko 64%. Sve što je danas u Europi kod legacy prijevoznika ispod 75% znači gubitak, u slučaju Croatie 11 postotnih bodova manje znači vrlo loše rezultate.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

134 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Sigurno su se pretrgnuli od posla da to isprave. Akumulirali su zadnjih 15 godina 300 miliona eura, mogli smo tim novcima obnovit i opremiti sve bolnice u RH. Imao sam priliku zaposliti se u toj firmi ali sam odbio jer mi se gade

Alen, već neko vrijeme se provlači info da Croatia uvodi liniju Zadar-Rim 5pw kroz cijeli period ljetnog reda letenja. Po izvoru sa Skyscrapera, sada se spominje i Pula istim danima što bi sugeriralo da će letovi biti Zadar-Pula-Rim ponedjeljkom, četvrtkom,petkom, subotom i nedjeljom…. Znate li nešto više ili je prvi glas??

Nitko to tamo nije izjavio već je postavljen screen Croatijinih pounda za Rim. A sad, ako Croatia uvodi te letove zašto ne piše u zagradama “izravni” kao što piše za letove za Split i Dubrovnik.

Cim vidite da Srbi navijaju za Croatiju u Splitu i podrzavaju bazu tamo – odmah znate da je Croatiji mesto nazad u Zagrebu 😀

Iz svih podataka jasna je kriva politika upravljanja sa CA od njenog osnutka. Naime jasno je da Zagreb nije mali Bec , a ni Budimpesta, niti ce ikada biti . Financijski podaci CA pokazuju u kojim kvartalima kompanija koliko toliko pozitivno posluje i stoga je neophodno ukidanje i smanjenje odredenog broja linija iz ZAG u zimskom periodu . Zadrzavanje PSO linija , dvije rotacije dnevno za MUC , FRA te po jedna za CDG , LHR i BRU , uz strane prijevoznike te rastuci FR, je sasvim dovoljno za grad Zagreb i drzavu velicine Hrvatske. Podaci o 13 miljardi eura zarade u turizmu 2023 g , moraju biti smjer upravljanja sa OU. Fokus maksimalno prebaciti na ljetni raspored, povecati frekfencije i destinacije prema aerodromima na obali , vecina prema DBV i SPU , s vise dnevnih polazaka prema ZAG sa mogucnoscu transfera. Da je bilo pametnog ulaganja u infrastrukturu a ne kupovine glasova , CA bi za operacije bila sasvim dovoljna cetri aerodroma ZAG , PUY , SPU i DBV . I na kraju , minimalizacija drzavne uprave i fiskalna decentralizacija jedini je ispravni smjer kojim Hrvatska mora krenuti .

Čovjek je rekao da treba ukinuti one međunarodne Croatijine letove, a ne letove iz Zagreba prema tim aerodromima.

Zašto?

Cemu to….Split je i onako prekratak sa slotovima,dio tih letova bi se mogao prebaciti na bwk..

Covjece Bozji jeste li Vi svjesni obujma i kolicine zracnog prometa u Europi i svijetu i geometrijske progresije kojom isti raste? Jeste li svjesni ultramizernog i ultrabijednog trzisnog udjela OU na svom domacem trzistu, da ne govorimo o EU? Jeste li svjesni da jedna Latvija, do jucer Sovjetski savez, na rubu Europe, duplo mania po povrsini i broju stanovnika, bez turizma, sa manjom dijasporom, sa ekonomskim parametrima slicnim Hrvatskoj, ima aviokompaniju CETVEROSTRUKO vecu od Croatia Airlines a, i k tome profitabilnu. Kakvi izbori i glasovi i aerodromi, oni su redom izgradjeni za vrijeme Jugoslavije, kakva crna fiskalna decentralizacija vezana za OU? Covjece potpuno ste polupali loncice ili sto bi komsije rekle “promasili ceo fudbal”, Croatiji treba rast, rast i rast, sirenje u domacem prometu sa pravim a ne idiotskim PSO koji sada imamo, sirenje u regiji, sirenje u Euromediteranu, sirenje na druge kontinente, sirenje flote i tipova u floti, sirenje u marketingu, u prodaji, u analitici, u upravljanju resursima……Jedino u cemu se s Vama slazem je prva recenica, da OU ima krivu politiku upravljanja od samog pocetka, a pogotovo od Misetica nadalje. Sve ostalo Vam je pogresno. Ne samo smanjenja i rezanja koja predlazete nego i status quo koji vec godinama traje siguran su put prema Adriji, Malevu i Cyprus Airwaysu

Croatia Airlines je u Splitu poluprazna isto kao i u Zagrebu. Dakle problem nije u Zagrebu.

Ako Vam se da molim Vas mozete li napisati koje bi sve kompanije trebale letjeti za Zagreb ovoga ljet, ako Vam se mozda neda pisati mislim da bi to bila izvrsna idea za novi clanak

A nel vam se da mozda ispisati aviokompanije ako imate negdje sastrane koje bi sve letjele

Mozete li staviti link nmg naci taj clanak

Koliko bi los LF bio da letovi nisu preseljeni u Split? To bi tek bila katastrofa.
Ovako je Split izvukao Croatiju.

A vi znate? Da ih znate objavili bi ih.

Kako bi objavili kad nemate kompletne podatke???

Cijene karata su im visoke i LF će i dalje padati jer se sad iz ZG može sa Ryanair putovati na više destinacija mnogo povoljnije

Bit će još gore kad dođu drugi avioni.

Tužne vesti iz kroacije. Ta kompanija životari, tj menadžment. Baš me zanima kako izgledaju njihovi sastanci, o čemu pričaju, ima li života u tim ljudima, vole li oni svoj posao ili su tu na plati, pa kako ide nek ide. Više statističkih textova posvećujete Er Srbiji pa me svaki o kroaciji baš neprijatno iznenadi.

Piju kahvu, tračaju ko koga i ko s kim, hvale se novim komadima robe, novim autima, to su osnovne teme, a ozbiljne diskusije se vode uglavnom o najboljim destinacijama koje se mogu posjetiti sa servis kartama. Govorim o Buzinu. Deckima i curama iz operative, kapa dole sto trpe smeće koje ih uništava.

S ovakvim cijenama karata, ne hvala, rađe se drmam autocestom i uštedim ogromnu kolčinu novaca! A oni neka lete sami sebi, jer “plaća svakako ide”!

Izvor informacije o LF je?

Imate LF objavljen u njihovom finansijskom izvestaju koji je javan (na njihoom sajtu) i te informacije su vec objavljene u svim mogucim medijima pre 3 meseca. Zasto vam treba dozvola?

Zanimljivo je to da imate LF za linije iz Splita, a ne i za linije prema Skoplju i Sarajevu.

Kako to da nemate podatke za LF letova Zagreb – Sarajevo?
Koliko cesto OU leti na ovoj liniji?

Zašto nemate informaciju o liniji koja u sezoni ima više kapaciteta nego bilo koja linija iz Splita ne uključujući Frankfurt?

Ali ZAG-SJJ je 14pw sa Q400, dok su linije iz Splita (osim FRA):

SPU-MUC 12pw Q400
SPU-LON 3pw A319/320
SPU-CDG 4pw A319
SPU CPH 3pw A319/320
SPU-ARN 2pw A319
SPU-VIE 7pw Q400
SPU-FCO 7pw Q400
SPU-AMS 1pw A320
SPU-DUB 3pw A319/320
SPU-OSL 1pw A319

Svaka Croatijina linija iz Splita, ne uključujući liniju za FRA i PSO za ZAG, ima manji ponuđeni kapacitet od linije ZAG-SJJ. Kako si odna dozvoljavate da ne znate podatke o liniji za Sarajevo?

Znao sam da ćete to pitati.

Nije poanta u drugim prijevoznicima već je poanta u Croatiji. Ne plaćaju hrvatski porezni obveznici gubitke koje će stvoriti tamo neki privatni ili inozemni prijevoznik, ali zato plaćaju gubitke Croatije.

I naravno da trebate znati koliki je LF na liniji SJJ-ZAG jer kako ćete u protivnom znati što je potrebno da bi se Croatia izvukla iz gubitaka. Ok, sve je to lijepo i krasno što vi znate koliki je LF na liniji iz Splita za Milano koja ide 2 puta tjedno sa Dashom 5 mjeseci u godini, ali jednostavno nemožete pritom ne znati koliki je LF na liniji SJJ-ZAG koja ide 13 do 14 puta tjedno cijele godine.

Nije poanta dobiti novi managment već managment koji radi dobro.

I još uvijek mi niste odgovorili na pitanje.

Pa ima za svaku liniju na Eurostat-u

Opet neki petokolonaši iz CTN, ko bi ipak surađivao s vama nakon toliko pljuvanja po toj firmi!

Zar ne bi nizak LF trebao biti motivirajući faktor za sve putnike koji lete takvim kompanijama jer će imati puno veću komociju u letu?!
Da su pametni, iskoristili bi to marketinški!

Vec je bila ta vest.

Očito Croatia Airlines misli da će svojom glupom odlukom da seli kapacitete iz Zagreba u Split očitati lekciju koncesionaru i “kazniti” ga gubitkom putnika. Očito su toliko blesavi da im nije palo napamet da će Ryanair u roku tri godine generirati ogroman broj putnika i to na linijama koje Croatiji nikad ne bi pale na pamet a pun su pogodak.

A kada smo se “mi neki” samo usudili napisati da prebacivanje operacija na SPU neće donijeti nitša osim daljnjih gubitaka, digla se kuka i motika…

A gdje vam je izvor?

Po cemu se zakljucuje da je prebacivanje operacija na SPU donijelo probleme?

Po apsolutno ničemu. Da bi došli do takvog zaključka trebaju vam informacije o LFu za više manje svaku važniju liniju.

@svi nevjerni Tome: ako je dobar dio operacija u ljetnom redu letenja 2023. prebačen u Split a LF kompanije je i dalje katastrofalan, zaključak se nameće sam od sebe! Osim ako ne tvrdite da je LF linija iz ZAG pao na 20% a da su svi letovi iz SPU bili 100%…

Ne nameće se takav zaključak. Ono što vi ne shvaćate jest sljedeće:

pod 1; Ako ćemo uspoređivati Croatijine rezultate sa 2019. godinom treba se uzeti u obzir da se situacija na hrvatskom tržištu značajno promjenila. A najbitnija promjena među svim je dolazak Ryana u Zagreb čime je Croatija dobila značajnu konkurenciju na linijama prema Londonu, Bruxellesu, Rimu, nešto manje značajnu na linijama prema Parizu, Beču, Frankfurtu, Munchenu i Kopenhagenu. Uz to se pojavila konkurencija u vidu povećanja letova od strane transfernih kompanija prema Zagrebu, ali i Skoplju i Sarajevu odakle je Croatija prevozila prema Frankfurtu (a na tim aerodromima se ove godine pojavila Lufthansa sa direktnim letovima)
.
pod 2; Croatia Airlines ima cca. 250 tjednih redovnih putničkih letova. Po kojoj računici se LF može spustiti za 10 do 12 postotnih bodova temeljem novih linija koje sveukupno imaju 16 tjednih letova (i to isključivo u sezoni) meni nije jasno. Pa da je LF 0% na svakoj od tih linija nije moguće ovoliko sniziti LF.

I sada po vašoj logici ispada da ni Ryan, ni KLM, ni Lufthansa u Skopju i Sarajevu nisu imali utjecaja na Croatiju već su svi dodatni gubitici stvoreni u Splitu na linijama koje imaju 0% popunjenosti? Ma svaka vam čast na ovakvoj logici.

@anon 18.20: a gdje sam ja rekao da su svi dodatni gubicu stvoreni u Splitu? Ja sam napisao da prebacivanje operacija na SPU neće donijeti ništa osim daljnjih gubitaka. I to se i dogodilo… I možete vi okretati i vrtiti i objašnjavati kako hoćete: činjenice govore za sebe!

Opet, nemate izvore za takvo nešto.

I ako već ne mislite da su svi dodatni gubitci stvoreni u Splitu, ne bi bilo loše da se takvo mišljenje vidi u vasim komentarima.

Pa meni se ne namece to samo od sebe iz vasih premisa. Npr. bila je korona, u zagrebu su dobili jaku konkurenciju u ryanu, na domacim linijama su dosta podigli cijene i blokiraju mjesec dana prije leta najjeftinije karte, a primijetio sam i da su popodnevni letovi cetvrtkom i petkom dbv zag mjesecima unaprijed blokirane najjeftinije klase. To sve dovodi do smanjenja domaceg prometa (to se iz statistika javno objavljenih vidi), a za medjunarodne ako nemate brojke onda nemamo sto komentirati!

Cak ni lf nije toliko bitan,vec i sama cijena karata na linijama,a croatia ljeti iz splita na vecini novih linija imala jako niske cijene ,sto nije bas tipicno za nju……
Bas mi je kolega danas franfurt split povratna sredinom prvog mjeseca bez predane prtljage cc 450 e

Ovisi od linije do linije. Split-Prag primjerice nije bila jeftina linija. Ali ni Split-Kopenhagen koji je povećan na 4pw.

Split – Kopenhagen je imao jako los LF. Zato je i bilo povecanje na 4 pw, da LF naprave jos gorim.

A obzirom da su linije iz Zagreba najfrekventnije, je li to znači da je u Zagrebu najveći LF?

Bogami, ni Split-Dublin nije prošlo ljeto bila jeftina linija.

Split kopenhagen u ljetnim mjesecima se prodaje vec od 126 eura povratna,za let od dva sata….
Primjera radi povratni let u zimskim mjesecima iz minhena za zadar ide vec eod 170 e,za let od malo vise od 1 h vremena

Odakle vam to? Pa nema leta za Kopenhagen za ispod 230€ povratna.

I budimo realni. Cijena karte kod Croatije nije nikakav nagovjestitelj popunjenost jer da je tako ispalo bi da imaju odličan LF na 95% linija.

Pogledajte malo na stranicama croatie..pogotovo njihove reklame pojedinih linija….
To je istina cijene su visoke letovi polupuni

Jesu li letovi jeftini ili skupi onda?

Croatia Airlines diže cijene što je bliže datum leta, neovisno o tome da li je avion pun. Ja sam letio za Sarajevo kad je bilo OSAM putnika i avionu a cijena 200 eura

Koji je razlog tako lošeg load faktora? Cijene više od konkurencije? Lete na linijama za koje postoji slab interes putnika? Ako da, na kojim?

Na obalu se u sezoni ne leti da bi se vratilo isti dan. Covjece dragi, o cemu vi pricate?

Nisu sve cijene vise ima na nekim linijama i nize cijene …ali ni to nije bas pretjerano pomoglo

Da, letovi iz Zagreba su skuplji nego kod konkurencije.

I opet zaboravljate jako bitnu činjenicu – Croatia ima veliki procenat svojih letova u sklopu PSO-a. Na taj način im se drastično smanjuje LF, iako to ne donosi gubitak jer su to PSO letovi.

Nije. Kada imate preko 40% letova u PSO i letovima za koje se Croatia placa, a gde LF nije bitan dobijate bitno losiji prosecan LF, iako je LF na komercijalnim linijama skroz OK.

Založno na loš ekonomski i ostalih rezultata ..u nadi 2024 god..na bolje..neče nas Montenegro valjda nadilaziti

Za ovakav nizak LF su odgovorni letovi iz Zagreba a ne Splita.

Bogami kompletni podaci koje ja imam, to potvrdjuju. Imate li vi kompletne podatke za 2023 i 2022?

I dodatno, los LF je zabiljezen na preostalim letovima iz Zagreba.

Koje brojke? One koje kažu da je 2022. godine Croatia u I. kvartalu imala minus od 20 mil., a u II., III. i IV. jednake ili bolje rezultate naprema 2019.?

Croatia Airlines nije prodala avione 2022. godine.

Pitam vas koje to brojke komentatora demantiraju?

Zasto 2019 nije referentna godina za Croatiju?

Pa PSO letovi za Dubrovnik i Split imaju daleko bolji load faktor od ovoga. Pula/Zadar je u sezoni puna. Ovaj postotak je nizak zbog Sarajeva, Copenhagena i linija iz Splita.

Linija iz Zagreba za Pulu i Zadar je 2018. imala LF od 22%. Ne bi li da se išta od tada promjenilo u kompaniji.

Koliko cesto OU leti za Sarajevo?

Je li LF na letovima Zagreb – Sarajevo los?

OU objavljuje LF za medjunarodni saobracaj zasebno i tek je 2% bolji od domaceg.

Sto govori onda i o uzaludnosti takvog PSO ako je prazan.

A zasto bi im Pso smanjivao lf?

Što vam znači “ne bi smio”? Da, PSO smanjuje LF kod gotovo svake kompanije.

To nije istina….
Sa normalnim cijenama bi lf bio daleko veci

Jer ti letovi imaju los LF, ali je on nebitan jer letovi ne stvaraju gubitak.

Ако не зарађују, онда губе новац јер авиони и посада треба да буду на другим летовима.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!