zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

PROLONGIRANJA: SAS prolongirao letove u Hrvatskoj

SAS je u regiji trebao operirati 51 tjedni let na 9 linija, no sada će letjeti 43 leta na istom broju linija. Kompanija je sve letove neznatno prolongirala. Istim iako je trebao imati bitno manje letova u regiju nego Norwegian, sada će imati bitno više letova. SAS leti na tri destinacije samo u Hrvatsku.

SAS je prolongirao liniju Copenhagen-Split sa 2.6. na 9.6. kada će ju operirati dva puta tjedno (srijeda i subota), dok će od 26.6. liniju povećati na 11 tjednih letova (svakodnevno, a dva leta u ponedjeljak, srijedu, petak i nedjelju). Za Gothenburg kompanija je trebala letjeti od 27.6. no sada kreće 2.7. istim frekvencijom kako je bilo i planirano svaki dan osim utorka i četvrtka. Za Oslo SAS je trebao letjeti od 19.6. i to 8 puta tjedno, a sada će letjeti od 2.7. pet puta tjedno (svaki dan osim utorka i četvrtka). Za Stockholm kompanija je trebala krenuti sa letovima 5.6. no sada će krenuti 16.6. i to sa dva tjedna leta (srijeda i subota), od 25.6. dodaje petak, a od 28.6. leti svakodnevno, iako je prvotni plan bio 11 tjednih letova.

Za Pulu SAS je kreće kako je bilo i planirano za Copenhagen, od 27.6. svaki dan osim srijede i četvrtka. Isto tako kreće i za Stockholm od 26.6. srijedom i subotom. I za Oslo kreće kako je bilo planirano 28.6. no sada sa dva tjedna leta ponedjeljkom i subotom, dok letove četvrtkom dodaje 8.7.

Za Dubrovnik SAS će letjeti iz Copenhagena umjesto od 27.6. od 28.6. Prvotno će letjeti tri puta tjedno (ponedjeljak, subota i nedjelja), a letove petkom dodaje 9.7. Time će imati isti broj frekvencija kako je bilo i planirano uz neznatna prolongiranja. Za Stockholm kompanija je trebala letjeti od 27.6. dva puta tjedno, no sada će letjeti od 1.7. i to samo četvrtkom, dok je let nedjeljom ukinut.

Kompanija ove godine neće letjeti za Zadar, Sarajevo i Prištinu. SAS ima sa Croatiom code-share na liniji Zagreb-Copenhagen koja operira četiri puta tjedno, a od 17.6. svakodnevno.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: SAS

0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!