zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Airbus prodao još 60 aviona

Lezor Aviation Capital Group je kupio 40 Airbusa A320neo obitelji i 20 A220. Među avionima je i pet A321XLR. Airbus je istinski razvalio sa brojem naručenih aviona ove godine, za razliku od Boeinga.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Airbus

6 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

razvalio?

Simply Flying tvrdi drugačije, bar bez prosinca:
“Excluding the effect of cancelations, Airbus clocked 610 new orders during the year, Boeing has so far taken 829 orders from different customers throughout the year. Both manufacturers have only listed their data until November 30th. ”

Po tome Boeing razvaljuje.

Simply Flying ima često krive podatke.Rezultat je sa 31.12.2021. Airbus 664 Boeing 476.Ali ti brojevi ne znače puno kada se bolje uđe u strukturu tih naruđbi Boeing je u istinskoj i velikoj banani.737 Max ima samo nekoliko velikih korsinka koji vide budućnost u njemu.United,Ryanair …i dosta manjih firmi ostatak beckloga od 737 su lesining kuće (koje imaju vrlo flexibilne naruđbe) i hrpa startupova i neke od njih stvarno imaju fascinatne naruđbe ali koje su vrlo dubiozne jer sve te firme postoje na papiru i one mogu ili ne moraju uspijeti.Još veće problem za Boeing je što godinama Airbus otima klijente i to ne neke male firme.Kada se tvrtka odluči prebacati sa 737 na 320 to nije niti jedostavan niti jeftnin proces ali siguran sam da znaju šta rade.Osim Alaska Airlinesa (a to je vezano za kupovinu druge tvrtke) ne znam ni jednu veću kompaniju koja je prešla sa Airbusa na Boeing.787 od revoluciarnog aviona postaje noćna mora na Boeing problemi se samo gomilaju.777x postaje novi A 380 prevelik i nitko ga ne želi osim Emiratsa.Hrpa kompanija je izjavila da im je laknulo da Boeing toliko kasni je trenutno ne znaju šta bi sa tako velikim avionom.Ja mislim da je 777x odličan avion ali opet se pojavio u krivo vrijeme kao i A 380 i budućnost mu je vrlo upitna.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!