zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Zagreb postavo punjače za vodu

MZL Zagreb je na dva mjesta unutar aerodromske zgrade postavila punjače praznih boca vodom. Ovi punjači su namijenjeni putnicima koji unose prazne boce sa vodom kako bi na njima iste mogli napuniti, obzirom da se punim bocama vode ne mogu proći kroz sigurnosnu kontrolu. Sve više putnika na ovaj način rješava pitanje vode poglavito u kontekstu puno preskupih voda u aerodromskim trgovinama i barovima. Europska Unije je donijela uredbu da je voda elementarna ljudska potreba i obvezu da se na aerodromima osigura pitka voda za putnike, pa je MZL Zagreb samo postupila sukladno toj uredbi.

Punjači vode su postavljeni u odlaznom prostoru nakon sigurnosne provjere (3. kat) i na dolaznom prostoru prije kontrole putovnica (1. kat). Bravo Zagreb.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: MZL Zagreb

37 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Čudi me da ZAG to nije imao. BNX to ima godinama na izlaznom gejtu.

Ja to radim godinama, unosim praznu flasu kroz sekjuriti. Mogu i u WCu da napunim ne smeta mi ali mene pljackati nece, ne dam 5e za pola litra vodebi tacka 🙂

Gdje tocis? Ja sam nasao bunaric u kabini pored pisoara.

Scure je businessman on uvijek kupuje vodu ali ne u radnjama na aerodromu. On voli da to bude na razini pa sjedne u neki fini restoran naruci klopu kao i pice, vino i vodu.
Obicni siroti puk toci vodu po toaletima a Scure je pije u restoranima. Naklon do neba.

Pa zar sam rekao nesto neistinito???
Ili uvredljivo?

Ne budite skromni. Naravno da ste businessman.

Opaki businessman nikad ne pije vodu sa automata a nije nikad ni pomislio da se napije vode u toaletu! To je no-go za pravog businessmana

Ne budite neuljudni.
Naravno da pravi businessman nece piti vodubu toaletu. To nece uraditi niti bilo koji drugi covjek koji drzi do svog zdravlja.

@anon 09.57 i 13.57: dajte prestanite trolati. Niste ni najmanje duhoviti a ako ste pokušali biti sarkastični, niti to vam nije uspjelo. I znate što: upravo su businessmeni ti koji znaju cijeniti novac i štede ga gdje je moguće. A napuniti flašu vode u WC-u zaista nije sramotno. Sramotno je da aerodromi naplaćuju 3-4 eura za litru obične vode!

😀👍

Da li ste pili vodu sa ovih masina?

Trebali bi biti na pet mjesta i za odlaske i dolaske a ne dva. Nesposobnost ovog aerodroma da ima dobru povezanost se preslikala na, wow, točionik vode. Mind-blowing.

Свака част, тако се чува природа, сто пута боља вода него она у пластици, то је зелена агенда а не да дижу цијене карата и да смањују авио саобраћај….

Zašto bravo?
Pa rekli se i sami da su to napravili jel su morali. Šta nisu prije stavili?

Ne mogu se sjetiti s vodom u wc-u kako je u zag? Jel su i oni kao mnogi europski aerodromi stavili da bude onako malo toplija pa da samo Kinezi mogu piti dok mi koji volimo hladnu budemo osudeni na kupovnu?

Sigurno su još i stavili da bude “lagano” uočljiva. Sjecam se kad je devedesetih to silovanje s vodom krenulo i smijali smo se tome, a evo danas ljudi nose bočice svuda, piju vodu “prije nego su žedni” jel kad su malo žedni su “dehidrirani”😱🙄, pa stalno se kupuje mala voda za 1-3 eura kako gdje, a kubik gotove te iste vode kosta neznam bubam bezveze ako i 5 eura.
Kad ce prestat to ciganjenje s vodom od 2,3,4 eura po aerodromima? Jel vec postoje moderni strojeve na bodičeku i vise nije potrebno imati 100 ml, samo aerodromi ne zele izgubiti zaradu koju su im radi sigurnosti bacili u ruke.

@anon 11.13: naravno da aerodromi neće napraviti ništa da ovu glupost sa tekućinama promijene jer na njima zarađuju milijune i milijune. Gledajte: Coca Cola 0,5 na MUC je prije te uredbe koštala između 1,25 i 1,45 eura, drugi dan nakon uvođenja ta ista cola je koštala 2,90! Vodu 0,5 ne možeš dobiti ispod 1,5, uglavnom je ali 2 eura. Na VIE je cola u automatima 2,40 eura. Na AYT je 5!!! Za vašu informaciju: kubik pitke vode ja u Austriji plaćam neto oko 1 euro (bruto je nešto preko 3 jer je u cijenu uračunata kanalizacija koja košta dvostruko od same vode!!!).

“obzirom da se punim bocama vode ne mogu proći kroz sigurnosnu kontrolu.”

Zašto ne?

Pa zašto je zabranjeno? Na masi aerodroma je dozvoljeno unositi tečnosti preko 100ml kroz KD kontrolu.

Eto u Beogradu je to dozvoljeno, dozvoljeno je i u Frankfurtu, i na nekim britanskim aerodromima, itd…

Koliko znam nije ni u FRA… Na VIE, GVA, AYT i ZTH sa kojih sam ove godine letio isto nije.

Davno ste letjeli gosp. Foglar. Samo jos provincijalni aerodromi imaju ovu zabranu. Jedan od njih je MZLZ.

Zar se ne moze pronijeti boce s vodom kroz sigurnosnu kontrolu na MZLZ???

Valjda bravo EU, a ne Zagreb…

Bravo, ovo bi morala biti obaveza.

Bravo, svaka čast!

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!