zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Ekonomska klasa na europskim letovima: Ryanair

Ryanair ono joj ne. Jednostavno Ryanair i Wizz Air nisu kompanije sa kojima volim letjeti, gdje se osjećam ugodno. Stoga sa njima letim isključivo kada moram. Platit ću i 50 EUR više da ne moram letjeti sa Ryanairom ili Wizz Airom, a letjet ću i sa presjedanjem umjesto nonstop leta Ryanaira.

Kod Ryanaira kao i kod svih LCC check-in radite kod kuće ili iz hotela preko interneta. Ako to ne obavite nego dođete na šalter isto će vas opako koštati, čak 50 EUR, što je često više nego košta sama karta. Ulaz u avion je po prioritetima koji se plaćaju. Naime, putnika koji plati prioritetan ulazak, što košta 20-38 EUR ulazi prvi, pa ima i mogućnost smještaja svoje prtljage (55x40x20 cm težine 10 kg) u pretince iznad glave. Svi ostali putnici nakon što uđu smještaju svoju prtljagu (40x20x25 cm) u pretince ako ima mjesta, a ako nema onda ih smještaju ispod sjedala. Putnik uz doplatu od oko 50 EUR može predati i kofer do 20 kg,  a potom plaća 11 EUR po svakom dodatnom kilogramu. Ryanair u prosjeku ima 95% popunjenosti svoje sardina-konfiguracije aviona pa je to istinski masa putnika koji se moraju smjestiti a slobodnih mjesta gotovo da i nema. Ryanair na zemlji stoji tek 25 minuta i za ulazak preko 180 putnika ima tek desetak minuta.

Stoga čim prvi putnik uđe u avion krene prvo silovanje kabinaca. Konstantno se ponavlja poruka da što prije sjednete i kako da smjestite ručnu prtljagu u pretince iznad glave. Za razliku od drugih kabinaca u europskim kompanijama koji ne pomažu putnicima sa prtljagom nego tek u izvanrednim slučajevima (smještaj prtljage dalje od putnika ili pomoć invalidima, starim osobama i maloj djeci), kabinci Ryanaira su smješteni na iste razmake u kabini i pomažu putnicima da efikasno smjeste prtljagu, te da isto učine što prije kako bi avion mogao poletjeti na vrijeme.

Avion je, za razliku od easyJeta i Wizz Aira, izuzetno neugodan. Prvi dojam vam je da se vozite u autobusu obzirom na gomilu reklama koje su nalijepljene na pretince iznad glava. Potom sjednete na svoje mjesto i ustanovite da nemate karton sa sigurnosnim uputstvima nego da je isto otisnuto na sjedalo ispred vas. Kako je isto u kričeće žutoj i plavoj boji jako je žestoko i oku neugodno. Cijeli put buljite u taj natpis.

Razmak sjedala je minimalan kao i kod svih LCC, 30 incha što je 1-2 incha manje od većine legacy carierra, ali je i inch više od easyJeta. No, na B737-8200 Ryanair neka sjedala ima sa 29 incha, a večinu čak i sa 28 incha. Najmanji razmak od svih LCC. Iz istog razloga Ryanair ima 189 sjedala na Boeingu 737-800, dok je na 737-8200 uspio napucati čak 197 sjedala. Na 737-10 će imati 228 sjedala.

Ryanair ne daje ništa besplatno, samo što ne naplaćuje i zrak. Kompanija je čak i razmatrala naplaćivanje WC-a, te dodatne cijene za pretile osobe. Na letu se gratis ne dobiva ni voda. Hrana koja se plaća je vrlo ukusna. Ne kao kod easyJeta ali ukusna istinski jest, pa ju se isplati platiti. Putnik može naručiti čokoladni croissant, croissant sa šunkom i sirom, crispy baguette sa slaninom, dnevni sendvič, ciabattu sa cheddar sirom i kuhanom šunkom, panini sa piletinom, pečenim povrćem i sirom. Od toplih obroka može se naručiti tajlandski zeleni curry sa piletinom i jasmine rižom, barilla bolognese sa makaronima i mljevenom govedinom, vegetarijansko lazanje sa pečenim povrćem i bechamel sosom koje je bez glutena, te goveđe lazanje. Sva jela su 6-7 EUR. Ryanair nudi i veliki izbor slanih i slatkih snackova. Putnici mogu kupiti neko od velikog izbora pića i to sokova, piva, vina, prošeka i pjenušaca, kao i žestokih pića. Putnici mogu uživati i u Lavazza kavama, vrućoj čokoladi i čajevima. EasyJet ima bitno bolji izbor hrane i pića (poglavito koktela), no i ovaj kod Ryanaira je istinski velik.

No, izbor artikala za prodaju je ogroman. Prodaje se sve i svašta, brojne vrste alkohola i cigareta, parfemi i dezodoransi, slušalice i oprema za mobitele, naočale, satovi, nakit, igračke, modeli aviona, šminka, kreme, preparati za bujnu kosu, čak i glupost koja se zove „egiptyan magic“ magična krema. I tu je nagori dio Ryanaira koji me istinski frustrira. Na letu od dva sata kabinci prolaze kabinom bar 5-6 puta i ekstremno napadno nude stvari za prodaju. Ekstremno napadno! Doslovce se unose u putnika i vrlo su naporni. OK, razumijem ja da je dobar dio plaće kabinaca provizija od prodane robe, ali ovakvo silovanje putnika istinski nije primjereno. Jednom je stjuard bio uvjeren da će meni i mojoj suputnici prodati neki noname bezvrijedan sat za 20-tak EUR. Objašnjavao sam mu da me ne interesira jel na ruci imam TAG Heuer Carreru vrijedan 3000 EUR, no on se nije dao i deset minuta me uvjeravao da je plastični noname sat vrjedniji i bolji od mog TAG Heurea. O moju bože. Kabinci su toliko naporni da kada kreću u prodaju svega i svačega piloti uključe znak obveznog vezanja pa se putnici moraju vratiti na sjedala. Na ovaj način kabinci imaju njihovu pažnju i ne mogu eskivirati prodaju. Osim ogromnog broja artikala iz prodaje kabinci prodaju i električne cigarete, imaju akcijsku prodaju jednog artikla (kada su posebno napadni), prodaju prijevoz autobusom iz aerodroma do grada, city kartice za destinaciju, telefonske kratice, Ryanairove gift kartice, no daleko najgluplja i najnapornija je prodaja srećki za nagradnu igru Ryanaira.

Osoblje na Ryanairu nije loše, želi pomoći, iako nije duhovito i ležerno kao ono easyJeta. No, kako su ekstremno naporni kod ulaza i izlaza, te kod prodaje ostavljaju jako negativan dojam. No ljudi se istinski narade. Stalno su u speedu. Osim brzinskog smještaja putnika i sigurnosnih provjera, te brojne prodaje, tri puta prolaze kroz avion da pokupe sav otpad kako bi kasnije imali što manje posla oko čišćenja aviona za što imaju tek deset minuta. No i usprkos toga avioni su im često prilično prljavi, poglavito na zadnjim letovima.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

58 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Poštovani, planiram vezati neke letove Rayana kao npr Zageb-London pa London-Tenerife. Koji je onda savjet vezan uz check-in u Londonu za Tenerife isto i nazad. Zapravo me zanima taj London! Mogu li checkirati već u Zagrebu (on line) taj let iz Londona za Tenerife?

Ja sam leteo sa njima, Santorini – Atina i Krit – Solun. Brz check-in, bez boarding, nisu napadni. Bili su preljubazni. Cena karata je bila sasvim ok s obzirom da su u pitanju turističke destinacije i letnji period. Na karti piše jasno na kojim vratima se radi boarding i kad se ulazi.

Voleo bih da lete iz Srbije zbog konkurencije. Za te pare je teško požaliti se jer se u normalno vreme stigne na destinaciju u odnosu na autobus.

U odnosu na nji Wizz Air je totalno razočarenje.

Ја могу само рећи велико хвала Рајку Ејру, ко год то плаћао, финансирао….никад сиротиња не би видјела свијета и да, висок сам 1.98 ЦМ и могу сједити у Лауди, ништа ми не смета кад знам колико сам платио цјену…..

Као и свугдје, ко хоће да се клати нека плати и сви задовољни, сиротиња весела јел се вози са Рајком а и богаташи сретни јел се возе са другим компанијама, омогућити свима😀

Битно је само да функционише, да постоји проток људи, да се упознају нове културе, склапају послови….

А о томе колико је модеран човјек закржљао могло би се писати данима, па људи пале ауто да би отишли 300 метара у маркет по хљеб, погрбљени, осакаћени, вишка килограма…. пада киша, немој случајно да мало покиснеш, шмрц шмрц а тек нове генерације, па то је посебна прича, знам то из прве руке, радим са млађом генерацијом, невероватно, они пале ауто за 100 метара ради одласка у маркет по хљеб, више су осакаћени од пензионера, треба то све трјерати на спорт….

Што би рекао онај, боли ово боли оно, па вежбај пич*а Ти материна

Па тако и за Рајка Ејр, ако Ти не ваља па Ти се вози са премијум компанијама

Dakle, idemo se igrati matematike.
Flydubaiev Boeing 737-800 ima 174 sjedala od kojih su 12 business klasa.
Ryanairov Boeing 737-800 ima 189 sjedala.
Dakle, u Flydubaiu imate ravno 7,2% više prostora. I to nije prava brojka jer je business klasa luksuznija i odnosi prostor ekonomskoj klasi. Nema šanse da je u ekonomskoj klasi razlika veća od 5%.

Pitanje -. radi čega ne samo LCC, nego općenito avio kompanije tako skupo naplaćuju prtljagu koju putnici ne nose sa sobom u kabinu, nego je predaju prijevozniku? 50 EUR za kofer i 11 EUR za svaki dodatni kg je stvarno previše, vidi se želja prijevoznika da želi da putnici svu prtljagu nose sa sobom u kabinu. Da li su postupci oko postupanja sa prtljagom u zračnoj luci tako skupi? Da li je u pitanju želja prijevoznika da se to što više smanji radi manjih gužvi i mogućih problema oko kašnjenja zrakoplova? Ne vjerujem da se radi 1 kg prtljage potroši 1 eur vrijednosti goriva više? Ili su oni jednostavno izračunali da im je tako zarada najveća? Ili kombinacija svega navedenog?

Zadovoljna sam letovima

Meni je Ryanair postao najdraža kompanija s kojom letim. Da imam opciju izbora Lufthanse i Ryanair po istoj cijeni sada bih uzeo Ryanair. Nikada mi nisu otkazali let. Samo jednom mi je let s njima kasnio (zbog strajka aerodromskog osoblja u Milanu). Osoblje vrlo ljubazno. Vrlo efikasan boarding i iskrcavanje. Sve ostalo na letovima koji traju sat do dva mi je apsolutno nevažno.

Vidi se gosp. Šćuriću da ste gurman jer oko menija nemate zamjerki. Ja uglavnom letim za i od BNX godinama i često, mjesečno, i mogu reći da je osoblje ljubazno, nisu nametljivo, izlaze u susret gdje god mogu, jednom rječju samo pohvalno mogu kazati.
Što se tiče higijene, nemam isto zamjerki, premda sam često letio zadnjim letovima.

Niste naveli kolike su cijene pića, da li su cijene korektne ili vole oderati putnike? Cijena za jela od 6-7 EUR su korektna! Ali to se odnosi samo na topla jela, ne na croissante i sendviče?

Ne znam čemu tolika mržnja prema Ryanu. Ja ga namjerno biram BAŠ zbog cijene, brzine i uslužnog osoblja, pa i hrane. Vozim se barem 1 puta mjesečno.

Moje dijete i ja imamo svoju malu tradiciju uzimanja istog jela, tj. kombinacije na popustu, a platimo ga manje nego na bilo kojem aerodromu. A za više (jeftinije) vode uzmem bocu na aerodromu na automatu poslije security checka, cijene od 1 – 1,5€ (osim u ZG). Ponuda hrane u legacyju (ili u Wizzu) je smiješna, a ono što se dobije besplatno je ni za pod zub, a najjači mi je jedan veći keks (i to je to od hrane) na ranojutarnjim letovima Air Francea, kao i neki bijedni paprenjačičići u Croatiji.

U čemu je problem da se na najboljoj i najjednostavnijoj aplikaciji u avijaciji napravi check-in (od toga benefite imaju upravo putnici, koji ne moraju stajati u redu za šalter ili automat, osim ako nemaju veći kofer)? Klik, klik – GOTOVO!
A ako je kakva frka, tu je i tradicionalni check-in, a i s tom cijenom (prije je bilo 60€, možda je sad manje =50€ kako vi navodite) je karta itekako povoljnija od bilo kojeg drugog prijevoznika, ako se uzme dovojno rano (jedini minus Ryan u zadnjih godinu dana ima s divljačkim dizanjem cijena zadnjih mjesta koja znaju biti i preko 400€, na letu koji na početku ima karte za 20 i nešto eura), cijena je STVARNO SMIJEŠNA. Doslovno možete za ispod 50€ ukupno po osobi letjeti Zagreb – neki grad u EU i onda neki grad u EU – neki popularni grad u Španjolskoj (a da nije Malaga). Ili Zagreb – Malaga za 24€ (neki dan), pa onda za 20-40€ iz Malage za Madrid, Barcelonu, Valenciju i sl.

I što znači nekoliko inča na letu od 1-3h??? Baš ništa. A visok sam i ima me. Kao student sam zagrebačkim tramvajima putovao po 1,5h pa i više u jednom smjeru, stojeći ili sjedeći u natrpanim i smrdljivim kabinama. I ništa mi nije bilo. Za 20-50€ po letu, a doslovno JEDNAKE pa i BOLJE usluge nego kod ostalih prijevoznika, što mi znači inč manje? Pa i 2? Nisam razmažen. I ponovno, KLM-ov City Hopper ima MANJE mjesta od Ryana, nisam mjerio, ali sam itekako zamijetio na svojim nogama/koljenima.

Sorry, ali ulaz u zrakoplov je JEDNAK kao kod legacyja. Ne znam koja je razlika, stvarno. Vozim se samo po Europi, tj. i šire, ali po europskim teritorijima, pa ne znam, možda je za duže relacije drugačiji boarding.

IZVANREDNA je stvar što osoblje pomaže kod smještanja u avionu. Bilo kakva nejasnoća odmah se rješava (ni ne stigne eskalirati u nekakvu svađu među putnicima), prtljaga se učinkovito i BRZO smješta. Priglupi i/ili bahati i/ili nespretni ljudi nemaju priliku usporavati proces ili izazivati druge probleme, nervozu i sl. Svi se brzo smjeste i avion može u zrak.
U legacyju osoblje stoji sa strane i uglavnom je NELJUBAZNO što se tiče tog aspekta.

Što se tiče prodaje, ne znam u kojem ste avionu bili, ali ni u jednom, ni na dužem ni na kraćem letu u/iz cijele Europe (Austrija, Njemačka, Francuska, Nizozemska, Italija, Španjolska, Hrvatska, Mađarska…) nitko mi ništa nije pokušavao uvaliti, kao ni ostalim putnicima. Prvo prođu s hranom. Samo prođu. Nikoga ne gnjave. Eventualno pristojno i kratko pitaju. Na kraćim letovima ih moram ja zaustavljati.
Zatim opet nenapadno prođu s parfemima, zatim s lutrijom. I to je to. Zašto bi me smetalo što prođu par puta? Ili spavuckam ili radim na laptopu/mobitelu ili gledam nešto na istom, ili pričam sa suputnikom ili se zabavljam s djetetom pa ih i tako ni ne doživim.

U čemu je problem što su upute u slučaju nesreće printane na naslonu? Još bolje! Znači da će svaki putnik zaista zapamtiti važne stvari u slučaju evakuacije, čak i djeca.
I, ako je u pitanju Lauda, onda nema printa na naslonu, već je klasični kartončić u džepu, što uopće nije ni higijenski ni učinkovito.

U čemu je problem što osoblje više puta prođe da skuplja smeće (iako nekad prođu samo jednom na kraćim letovima), pa što ga trebam držati u ruci, trpati u džepove ili ga kao divljak bacati na pod? Ili ga natrpavati u džep sjedala ako se radi o Laudi?

Čemu ta iracionalna mržnja prema Ryanu?

14 – Jandrićeva – Stud. dom S. Radić + 5/17 Stud. dom S. Radić – Jarun (okretište) = 1:30 prosječno.

1:15 u boljim danima.
U lošijim 1:45.

Po noći da. 7 – 19h ne. I govorim o kombinaciji linije 14 i 17. Rijetko tko se vozi samo jednim tramajem negdje.

Neistina je ovo sto pisete za KLM City hopper i razmak sjedista. Kako 3×3 konfiguracija moze biti prostranija od 2×2 konfiguracije. Iz gore navedenog vama je primarni motiv pristupacnost putovanja vodena njihovim cijenama te radi toga ne vidite sve ostale nedostatke FR kompanije. I to je u redu, na takve putnike i oni ciljaju. Niste domena Legacy niti Premium carriera.

Evo moje osobno iskustvo jer sam 6 god radio u avio kompaniji. Letim s njima jedino ako moram i pokusavam do 2h let. Ako imamo izbora, u sirokom luku ih izbjegavam.

Uvaženi gospodine, jeste li se vozili u City Hopperu (očito niste)? [I jesmo li se vozili u istim tipovima aviona?]

Nadalje, naravno da mi je važna pristupačnost putovanja. Vi ste možda rođeni u zlatu i svili, ali ja imam skromne korijene, a za svoj novac se itekako naradim.
I, ako ću birati da za duži vikend (radim za sebe pa mogu) odletim u Španjolsku nekoliko puta mjesečno umjesto na zagrebački Jarun – biram Španjolsku, Italiju, Grčku i Ryan, a ne da nekom legacyju dam novaca za jedno putovanje u 2-3 mjeseca – dok Ryanom mogu obaviti 3 – 6 putovanja, pa i više.

Također, novac od razlike karte ću radije potrošiti na destinaciji za bolji apartman/hotel, za bolja iskustva, bolju hranu, bolji auto u rent-a-caru i sl.

I to sve bih radio da je Ryan i lošiji od drugih, a kako ne bih kad Ryan NIJE lošiji od drugih.

Legacyjem letim ako moram, ako je hitno osobno i ako posao to zahtjeva. I letio sam dosta, dovoljno. I nikakvu razliku nisam vidio. A NISAM NIČIJI FANBOY, nikome i ni za što u životu. Da nije tako kako tvrdim, ne bih ni inicijalno komentirao.

Malo više mjesta za noge ne opravdava veće cijene. Jednako se kasni. U hrani nema razlike, a besplatni sendvičić i čašićica vode (o Air Franceovom sramotnom keksu na jutarnjim letovima umjesto sendvičića i o Croatijinim bijednim paprenjačićima neću ni počinjati). Ryan manje otkazuje (barem u zadnjih par godina). Divljački sam kasnio samo jednom i to zbog štrajka Francuskih kontrolora.

Naravno, svatko ima svoj ukus i svatko na tržištu može birati što mu odgovara. Nekome nije važan hotel/apartman. Meni je. Ali ja zato ne pljujem po onima koji bitaju jeftiniji smještaj.

Zašto vi pljujete po onima koji biraju jeftiniji prijevoz i gledate ih svisoka, i zašto pljujete po Ryanu? Ne volite ih? Izvrsno. To je vaša stvar.

Ja ne volim iPhone pa ne pljujem po onima koji ga imaju, kao ni po samom uređaju. Vidim neke njegove prednosti i priznajem ih.

Uglavnom, vi mene i druge optužujete da smo bezumni fanovi, a ne shvaćate da ste vi zapravo hejter. Živite i pustite druge da žive. Tržište je dovoljno veliko. Uostalom, kad si neka “sirotinja” priušti avion za siću i shvati koliko je jednostavnije (i često isplativije) putovati avionom, vjerojatnije je i da će kad-tad letjeti i legacyjem. Dakle, Ryan i širi tržište, skuplja klijentelu, od čega cijela avijacija ima koristi, a vi ih opet pljujete…

I BTW, JESAM domena legacyja, a da živim na kredit (kao većina Hrvata) bio bih i u domeni premijuma. Neke ljude ne zanima to, radije te novce potroše da se po zimi skoro svaki vikend sunčaju na plaži u Grčkoj, južnoj Španjolskoj i južnoj Italiji.

Sve najbolje i želim vam ugodan dan.

Vozio sam se sa njima za Eindhoven, ali pod Laudom. Koliko para toliko muzike. Za malo više od 1,5h je ok. Možda zato što ide A320? Dobro bi došao koji cm za noge radi podne prtljage

Najprometniji u Evropi i najprometniji u regionu na zadnje dve pozicije.

Koja je najprometnija od Air Montenegra, Croatie i Air Serbie?

U prvom odgovoru rekli ste Je (najprometnija) u Evropi, u regiji nije (najprometnija). Po meni najprometnija znači isto što i vama.

Sve je točno što piše a opet cilj je doći od točke A do točke B… za HR mogućnosti plaćanja defacto Ryanair je naš nacionalni prijevoznik 😀

Let je 20€ i ne znam kakav luksuz očekujete.

Ponuda hrane i pića se plaća, a letovi traju sat vremena (trebate izdržat sat vremena ili možete ponijet sa sobom hranu). Kava je 3€ što je ok, u kafićima je 2€.

Stjuardi i stjuardese prodaju parfeme i nekakve gluposti to je istina, no samo prođu pored vas i zastanu, ni ne obrate vam se tako da nisu napadni.

Što se tiče prostora za noge, ima ga kao i u ostalim kompanijama. Vi ste izračunali 8 mjesta više na 189 mjesta što znači da imate 4,2% prostora manje. Za cijenu ok.

Što se tiče sigurnosti, u 40 godina postojanja niti jedan veći incident, a imali su ga i Croatia i Lufthansa i KLM i British. A leti more aviona na dnevnoj bazi.

A kriterij za reklame u i oko aviona je najveća glupost od kriterija ikad. Nisam još vidio da ste ocjenjivali boje aviona i dizajn sjedala u ostalim kompanijama. Crvena boja je statistički najupadnija tako da biste trebali to zamjerat Turkishu. Ispred vas u Ryanu su uputstva za slučaj pada kao i u svakom avionu druge kompanije.

Što se tiče gužve, ima isto dvoja vrata kao i svi Boeinzi 737 i jednako ljudi ulaze.

Sve u svemu prosjek. Da ne valja ljudi ne bi letjeli. Ono što je ljudima najbitnije je da preveze od točke A do točke B sigurno i uštedi 30 sati vožnje busom ili uštedi 50€ što bi platili drugoj kompaniji.

Шта је са летовима од 9.99 евра, нема их више, прошла добра стара времена, да хоће то да врате

Nije istina. I dalje imaju te letove po cijeloj mreži. Ima i jeftinijih.

Па Ја нисам налетио на те летове у региону, има сигурно пет шест мјесеци

Dva najveca zaljenja su mi bila letenje 4+ sata sa njima. Bergamo-Tbilisi i Dublin- Lanzarote. Kratke destinacije se jos izdrze no ovo je bilo boze sacuvaj u tom stisnutom stolcu.

Mislim da ste svoje predrasude unaprijed unijeli sa sobom u avion. Ne vidim da je ryanair osoblje nesto pretjerano napadno u odnosu na bilo koju drugu kompaniju na EU letovima, LCC ili ne.

Niti drugi prijevoznici imaju znacajno bolje konfiguracije aviona.

Ovisno o tome gdje letite, nije ni da se moraju nesto truditi i ide im prodaja hrane i pica, u odnosu na cijene u londonu tipa su i jeftini.

Ovo jednostavno nije istina. British Airways, Iberia, Aer Lingus, Vueling, easyJet, Wizz imaju manje

Koliko ima u Laudi?
Meni su njihova sjedala skroz fajn, rekao bih da ima vise legrooma nego u OU sigurno.
Dosta sam visok i ima me i bez beda sam prezivio 3h na relaciji Zagreb-Dublin i natrag.

To se odnosi i na Laudine avione?

Ryanair 30 incha, 32-34 u premium kabini.

Ali 30 i 32-34 incha na 737-800.

I na 737 MAX 200 imaju 28 do 29 incha, 35 u exit row.

Austrian OS ima 28 incha

Ryanair na apsolutno svim 737icama ima 30 incha razmak.

I na MAX-u imaju sedista i sa 28,5 i sa 29 incha. U exit row je sa 35 incha.

Na svim 737-800 je 30 incha, dok je u premium redovima 32-34 incha.

British Airways je 29 incha. Aer Lingus ovisi obrisu aviona ali nigdje na short-Hail nije 32. Vueling je 28. Gdje ste dobili ovu listu?

Ovog vikenda letio sam i Ryanom (i Laudom) i Wizzom.

U Wizzu sam imao mjesta od jedva 3 prsta od koljena do sljedećeg naslona.

U Ryanu sam imao mjesta 7 prstiju.

(U Laudi nisam mjerio, ali ima mjesta otprilike kao u Ryanu).

Biram uvijek ista mjesta, odmah iza ili ispred 2 reda za emergency exit na krilu. Ovog puta sam u svim avionima sjedio točno u prvom redu iza.
Prema tome, ne znam kako je u teoriji (ono što zrakoplovne tvrtke prezentiraju), ali u praksi Ryan (Boeing) ima puno više mjesta za noge od Wizza…
Istina, Boeing je bio stariji. Letio sam i u Maxu prije, ali nisam mjerio.

Lp

Moj komentar nije objavljen pa cu ukratko. Letio sa gotovo svim niskobudzetima Europe a i sa ostalima. Easyjet stavit na prvo misto je bezveze. Dakle ryr je definitivno los ali je i dalje bolji od esy koji svoje kazne akcije kompenzira nebuloznim cijenama prtljage. Isto je i sa wizz. Ryr ti naplati prtljagu ali to je nerijetko 8 ili 12 e za razliku od ostalih koji tu stavljaju puno vece cifre. Subjektivan stav je unesen u pricu. Ryr je jedina prilika za hrvatske zimske letove i predsjedati umjesto Ici izravno da bi se izbjegao ryr je nebulozno.

I dalje Rajki hvala što smauspio za male novce propitivati Europom. I koliko god vi zanovijetali, napravili su revoliciju da svi možemo putovati na normalne novce, a i nadam se da će dokrajčiti CA.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!