zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

BREAKING: Condor naručio 16 A330-900

Condor je naručio 16 Airbusa A330-900 kojima će obnoviti svoju širokotrupnu flotu. Avioni će se isporučivati od jeseni 2022 do sredine 2024. Sedam od tih aviona je kupljeno, a devet ih je uzeto na lizing. Ono što bode u oči je da je Condor dobio stotine milijuna EUR pomoći Njemačke zbog Covida-19, a sada naručuje nove superskupe avione. Condor u floti trenutno ima 15 Boeinga 767-300ER starih 25,8 godina.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Condor

 

6 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ta kompanija mozda i ne dozivi 2024.

Danas sam pogledao doku o Eurowings Discovery. Plate su ispod tarife Lufthanse a sakupili su radnike iz propalih firmi poput Germanwings-a i SunExpresa DE ali i LH – koji su dobili otkaz zbog korone.
Zbog prihvatanja nizih plata kritikuju ih ostali uposljenici LH grupe da dampinguju cenu rada dok jedan od menadzera Discovery (koji je i obavio prvi trening let od FRA do RLG kao pilot) negira te navode i kaze da je to slobodno trziste te da svako bira gde ce da radi i za koliko. Citao sam da su pojedini radnici te nove firme prihvatili i 30% nizu platu od one koji primaju u LH.

Eurowings Discover se zove

Po čemu zaključujete da ta kompanija neće dozivjeti 2024.? Condor je svih ovih godina bio visoko profitabilan, u ovu nevolju je uletio ne svojom krivnjom, već zbog činjenice da je Thomas Cook koncern izvukao iz Condora masu para… I ostati će profitabilan jer Nijemci i dalje najradije lete Condorom…

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!