zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

ITA dobila prvi A330-900

Talijanskoj ITA-i je isporučen prvi Airbus A330-900. Kompanija je naručila ukupno 17 ovih aviona. 10 ih uzima direktno, a 7 preko lezora. Avioni će imati 291 sjedalo i to 201 u ekonomskoj klasi, 36 u comfort ekonomskoj, 24 u premium ekonomskoj i 30 u business klasi. Avioni će zamijeniti osam A330-200 koje je kompanija naslijedila od Alitalie.

autor:  Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ITA

10 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Eto mozda prilike gde Airsrbija moze da nabavi A330-200. Ne znam zašto su isključivo zapeli sa baš tim modelom jer bi valjalo možda imati i varijantu 300.

Ne mogu prvobitno jer su razliciti motori u pitanju. Takodje, ex-AZ avioni pocinju da izlaze iz flote tek tamo oko 2025te, a svi su stariji nego sto ih JU zeli.

Naknadno, kako sam ja cuo, AZ avioni su medju prvom generacijom 330ica, i samim time nemaju crew rest ugradjen. Za pilote se koriste dva mesta iz biznis klase, a kabinci imaju rezervisana svoja mesta u ekonomskoj, sto je naravno daleko od idealnog

Ni Air Serbia nema crew rest compartment, uklonjen je. Za odmor posada odvajaju se sedišta u samoj kabini. ARC je imao crew rest, no isti je uklonjen na poslednjem checku u Istanbulu.

Zaštooo?

Odluka kompanije. Smatraju da crew rest nije neophodan na letovima gde se trenutno koristi A330, i draže im je da im se poveća mogućnost prevoza tereta umesto što odredjen deo korisne težine ode na crew rest kompartment.
Količina karga koja je na linijama za ORD/JFK/TSN je ozbiljna. I sama po sebi je dovoljno revenue making.

Postovani gospodine, crew rest i dalje postoji na ARC, molim vas, ne sirite dezinformacije. Unapred hvala.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!