zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

ITA napada Aeroitaliu

ITA je sredinom X meseca preko Italijanskog patentnog društva objavila molbu namenjenu Aeroitalia-i, koju optužuje za kršenje intelektualne svojine koje je ITA vlasnik. Većina optužbi je vezana za brending Alitalia-e koji je ITA otkupila krajem 2021. ITA tvrdi da je Aeroitalia svesno napravila svoj brending kopirajući ključne elemente logoa, brendinga i šeme farbanja aviona od Alitalia-e, u svrhu boljeg marketinga kompanije. ITA konkretno napominje korišćenje “stilizovanog A” za logo kompanije, prisustvo istobojne “štrafte” preko trupa aviona i samo ime Aeroitalia, koje ITA tvrdi je namerno napravljeno da liči i neinformisane podseća na Alitalia-u. ITA traži od Aeroitalia-e da obustavi korišćenje ovih elemenata i da promeni komercijalno ime kompanije.

Razlog zbog kog je ITA započela ovu prepisku koja će nesumnjivo preći u sudski spor nije poznat, pogotovu jer u kompaniji sigurno ima bitnijih stvari na koje se treba fokusirati. ITA je brending Alitalia-e kupila za 90 miliona evra krajem 2021. Po navodima italijanskih medija, ITA čuva pravo na korišćenje brendinga u nekom nedefinisanom momentu u budućnosti, za šta je i Lufthansa navodno zainteresovana. U poslednje dve godine, izvesni brend je navodno devaluirao tempom od oko 4-5 miliona evra po godini.

autor: Ivan Pusineri, dopisnik (Beograd), foto: Aeroitalia

2 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Boje su slične tj. jednake, ali nisam ni mislio da će avioprijevoznik koji se zove Aeoritalia imati Union Jacka na liveryu. Nepotrebno trošenje vremena i novaca.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!