zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Odgovor MZL Zagreb na incident u petak – UPDATE 14:11

Poslali smo vrlo precizan upit MZL Zagreb:

U informacijama koje smo dobili od Vas rekli ste nam da je 14 putnika na letu Zagreb-Cherleroi Ryanaira pogrešno ispunili obrazac i da su zato zamoljeni da izađu iz aviona, te da policija nije intervenirala jer putnici nisu pružali nikakav otpor. Obzirom na pisanje nekih medija, ali i na neke nelogičnosti u cijelom slučaju molimo slijedeće odgovore:

  1. Je li istina da su se putnici prijetili osoblju MZL Zagreb na gateu?
  2. Je li istina da su putnici fizički nasrnuli na osoblje MZL Zagreb na gateu?
  3. Je li istina da su putnici nasilno i bez dozvole osoblja MZL Zagreb ušli u avion?
  4. Je li istina da putnici nisu uopće ispunili potreban obrazac?
  5. Radi li se o hrvatskim državljanima ili državljanima belgije?
  6. Je li istina da je policija pokrenula postupak protiv putnika?

 

Na ova pitanja dobili smo slijedeći odgovor:

Policija se očitovala o događanjima na zračnoj luci u petak, 26. studenoga 2021. Međunarodna zračna luka o ovom slučaju može komentirati samo da su djelatnici zračne luke u procesu kontrole potrebnih putnih dokumenata na letu za Brussel postupali sukladno procedurama zrakoplovne kompanije. Svaki putnik je osobno odgovoran za posjedovanje svih potrebnih putnih dokumenata, a prema zahtjevu zrakoplovne kompanije.

 

Da se radilo o napadu na osoblje MZL Zagreb ili nasilni ulazak u avion ista bi vrlo vjerojatno reagirala drugačije i osudila bi napad, kao što bi i policija drugačije reagirala, te bi imala bitno drugačije priopćenje.

 

UPDATE: Nakon još nekoliko telefonskih razgovora koje sam obavio možemo rezimirati slijedeće:

1. 14 putnika došlo je na gate bez potrebnih dokumenata

2. Zaposlenici MZL Zagreb su ih obavijestili da bez tih dokumenata ne mogu u avion

3. Putnici su ovo ignorirali i ušli u avion.

4. Nisu bili bezobrazni ni nasilni, samo su ignorirali.

5. Djelatnici su zbog toga pozvali policiju i kada je policija stigla zatražili su sve putnike da napuste avion (preko posade aviona)

6. Istime je izdvojeno 14 putnika koje je policija otpratila sa gatea. Putnici nisu pružali baš nikakav otpor pa policija nije trebala reagirati.

7. Ostali putnici vratili su se u avion.

8. Protiv putnika se ne vodi posupak.

 

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: MZL Zagreb

20 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Zašto se brišu komentari?

Ja nemam nikakve informacije o ovom događaju osim onoga što sam pročitao ovde, ali po nekoj mojoj logici, ako se zaista desilo da putnici uđu u avion bez dozvole aerodromskog osoblja, onda bi aerodrom imao motive da to zataška jer je u pitanju ozbiljan sigurnosni incident, što bi moglo imati određene posledice. Na primer, kontrole sertifikacionih tela iz Evrope ili SAD-a. E, sad, da li bi ovo zaista imalo negativne posledice, jer slučaj je ipak rešen mirnim putem (a, ne verujem da bi bilo bitno drukčije ni na nekim drugim aerodromima – retko gde ima više od jedne do dve osobe na bording pultu, a policije svakako nema na svakom gejtu…) to je drugo pitanje. Mada, pošto ovo nije jedini aerodrom ovog operatera, ako bi krenula lavina inspekcija i promena procedura na svim aerodromima, onda vidim kako troškovi skaču u očima onih koji odlučuju…

Očito je da MZLZ iz nekog razloga nije u interesu da pruži potpunu i točnu informaciju o nemilom događaju.

Alene, molim Vas pozdravite gospođu Lidiju. Tako dražesno i umiljato stvorenje već odavno ovaj naš meridijan ne vidje.

Stari terminal ZAG je izgledao kao bus stanica u nekoj kasabi, ali su je vodili strucni i odgovorni ljudi. Sada je terminal state of the art, ali je upravljanje na vrlo niskom nivou.

Umjesto da ste napisali da vam Lidija (MZLZ) nije odgovorila ni na jedno od vaših pitanja, vi ste popljuvali radnike praktički govoreći da lažu. Bravo Alene, samo bi trebali znati da ta Lidija inače pljuje po vama…

Naravno, prenjeli ste informaciju osobe s kojom ste ISTINSKI jako dobri a od nje ste dobili šipak – laže vas tako što vam ne daje pravu informaciju. Popljuvali ste ih indirektno tako što niste istjerali istinu na čistac sa njom nego ste objavili ove dvije totalno glupe rečenice koje je PR napisao.

Prekinuti svaki kontakt s takvim osobom. To je nešto što bi psihološki stabilna i emocionalno zrela osoba odmah napravila.

Niste dobili negativan odgovor na hrpu pitanja što znači da se to dogodilo a oni ne žele s time u medije, vrlo jednostavno, malo mučni glavom..

ma oni ne znaju ni komunicirat sa medijima, a to im je posao…

Pitanja su prilično precizna a odgovor prilično šarlatanski.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!