zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

PRVI OBJAVLJUJEMO – OTKAZIVANJA: Croatia ipak otkazala Zagreb-Dublin

Croatia Airlines je planirala jednu megaglupost. Letovi na liniji Split-Dublin se operiraju do 12.10. Kompanija je objavila da će nakon toga linija preseliti u Zagreb i da će se Zagreb-Dublin operirati posljednjih dva tjedna u X. mjesecu (5 letova). Tada sam napisao da je to mega glupost i da je Croatia ili trebala operirati splitske letove do kraja X. mjeseca ili ukinuti liniju.

I to se ipak desilo. Iako je Croatia pustila u prodaju karte na letovima Zagreb-Dublin od 14. do 26.10. na koncu je ovu liniju ukinula i sada više nije u prodaji. Tako je Zagreb ove godine imao tek par letova Croatie za Dublin početkom ljetnog reda letenja i više je nema. Prvotni plan kompanija je bio da će se linija Zagreb-Dublin operirati do početka I. mjeseca, no sada se od toga odustalo.

Istovremeno Ryanair i dalje operira na ovoj liniji i to pet put tjedno do 5.11, nakon čega će je operirati četiri puta tjedno (ponedjeljak, petak, subota i nedjelja), dok će ju oko nove godine operirati pet puta tjedno, a u prvom tjednu I. mjeseca i šest puta tjedno. Nakon toga linija se operira četiri puta tjedno, a od 19.3. se povećava na pet puta tjedno.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Croatia Airlines

21 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Tolika dijaspora u Irskoj, a oni ne lete preko zime… Pokušavam da shvatim, ali ne ide… bar su iz Osijeka mogli pokrenuti 3x leta sedmično…

Da li će biti letovi za Svedsku u 10 i 11 mjesecu.

Geteburg Zagreb

Jučer je bio članak da će neke letove otkazivati i to u listopada jer nema dosta aviona.Let Zagreb Dublin.A ja baš putujem i vraćam se u 10.mjesecu.Jel imam kakvo pravo na odštetu?

Ta je vijest za Ryanair bila.

Koju odštetu, pa let nije otkazan

Srećom da su pročitali Vaš članak i reagirali

Navodno da su otkazali i nove avione…
Pročačkajte malo
Imate veza

Alene, jer čitaju vaše članke u Vladi RH? Možda im je konačno došlo iz gu..ce u glavu kak se ono veli pa Butković pročito zamu, nazvo plenkovića, Plenković nazvo Bajića, Bajić nazvo komercijalnog u Airbusu i otkazo narudžbu? Ali kako to da takvu vijest saznamo od anonimnog komentatora umjesto od profesionalnog analitičara🤔

A220?

Alene, zelimo zurno ocitovanje glede narucenih A220 aviona.
Nece biti dobro ako se ispostavi da ste vi uzrokovali otkazivanje narudzbe.

👍

Nisu otkazali narudžbu. Boeing “malo” šteka s isporukom aviona, a Ryanair se prilagođava smanjenjem frekvencija nekih postojećih letova, ali i otkazivanjem. Malo ih je Boeing zaje….i po pitanju ostvarivanja plana broja prevezenih putnika, ali su svjesni važnosti Ryanaira kao važnog kupca. Pretpostavljam da su ponudili Ryanairu neke financijske pogodnosti zbog kašnjenja isporuke. Otkazivanje ugovora nije bilo na stolu.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!