zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Zagreb će ove godine imati 3 milijuna putnika

Hoće li Zagreb dostići 3 milijuna putnika ove godine? Gotovo sigurno hoće. Naime, Zagreb je u prvih osam mjeseci godine ostvario 1.976.818 putnika. Pritom je u VIII. mjesecu imao 92,7% putnika iz 2019, a u VII. 89,9%. Kako u IX. i X. mjesecu nema otkazivanja Ryanaira za očekivati je da će i tih mjeseci biti preko 90% broja putnika iz 2019. U prva dva mjeseca zimskog reda letenja kompanija smanjuje broj letova Ryanaira na 55 tjedno, ali Aegean nastavlja letove sve do I. mjeseca, Lufthansa opera Minhen što nije operirala zadnjih dvije i pol godine, broj letova je u usporedbi sa prošlom godinom povećao Air France, LOT, British, KLM, Croatia, KLM, Croatia i Turkish. Dakle, neosporno je da će i ta dva mjeseca broj putnika biti 90% iz 2019. ili čak i više.

Ukoliko će preostala 4 mjeseca godine broj putnika biti samo 90% iz 2019, što je svakako realno to znači:

  • mjesec 315.124 putnika
  • mjesec 297.124
  • mjesec 222.549
  • mjesec 208.030

A to pak znači 3.019.646 putnika. Ako bi postotak bio kao u VIII. mjesecu Zagreb bi ostvario 3.050.931 putnika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: MZL Zagreb

34 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Zaista, zasto ne napravite neku licitaciju sa nagradom za citatelja koji pogodi najblizi broj?

Eto predloga, moze biti zanimljivo. Osmislite tako nesto za sledecu godinu, za ovu je vec prekasno.

Cini mi se da su procene za 9. odnosno 10. mesec preoptimisticne. Ne tvrdim suprotno, ali imam taj utisak. Sacekajmo septembarske brojeve pa ce dosta toga biti jasnije. Moja procena je 2.9 – 3.0 miliona na godisnjem nivou.

2.8 miliona
I ocekujem nagradu od gosp. Scurica zato sto sam dobro procijenio.

Može , super ideja . Ako obojica promašite , nagrada ide meni !

Meni teleće jetra , vama 🐑 .

Zagreb 308-310k ovaj mjesec…

Bit ce minimalno 320.000, znam.

Alene, pište da ima 10 komentara a zapravo ima samo 3.
Kako to kako to?

🙂

Mene interesuje koliko ce svi ti aerodromi vredeti po isteku koncesija. Na primer BEG ako za 21 godinu kad istekne koncesiju bude imao mekih 14 miliona putnika
Da li ce imati vrednost bar 2.5 milijarde €

Pozdrav iz moje Opatije i susjedne Rijeke gdje se noćas pisala tužna povijest. U Rijeci je večeras u samo tri sata pavo toliko kiše, koliko padne cijeli septembar. Jedan čovjek je poginuo u bujicama, a ja sam probao iz ulice Vrutki u Opatiji, spustiti se u hotel Royal ,gdi održavamo godišnji kongres menadžera sigurnosti. Uspjelo bi tek u drugom pokušaju sa pola sata kašnjenja jer takvu neverovatno količinu kiše nisam u životu vidio čak ni u atlantskoj Kanadi gdje sam živio dvije godine. Suprug predsjednice Hrvatske kolinde Grabar Kitarović rekao mi je noćas da je ovako bilo u Moskvi kad je Hrvatska izgubila od Francuske u finalu svjetskog prvenstva 2018 a direktor istok prvenstva arkadi dvor Ković rekao mi je prošle godine u Strugi, na ohridskom jezeru u hotelu Izgrev da je morao baciti skupe cipele sa kojima je i predsednikom Putinom izašao na travnjak da podijeli medalje. Briljantno predavanje profesora Skoka upravo na temu predviđanja čime se bavi znaš Alen pokazao je da nekad studenti bolje predviđaju od uglednih profesora. Tako se ja vraćamo u Hrvatskoj zrakoplovstvo 64 godini a upravo sam počeo pisati knjigu o povijesti Anić Airways. Jedino ne znam zašto se večeras desilo na aerodromu Rijeka na kojem je svaki let aviona događaj, pa sumnjamo da je bio zastoja u prometu kad prometa nema. Bilo bi zanimljivije kad bi autor do znao tko će biti novi direktor hrvatskog dijela aerodroma Zagreb pošto dosadašnji Ranko Ilić nije potvrđen, a potencijalni magistar Damir Vince ima samo 66 godina. Ako može Bajić načelo Kroacija Airlines na mandat od šest godina sa samo 63 godine starosti što ne bi nas Damir vinse sa 66 godina i onda će aerodrom Zagreb imati 5 miljuna putnika!!

Mene najviše zanima koliko je plaćen lektor koji će raditi na toj knjizi 🙂

Mozda nece morati nista. Vidi se vidno poboljsanje. Tome se mora odati priznanje.

Croatia Airlines ove godine leti na 13 medjunarodnih linija iz Zagreba (od tih 13 su 2 u regionu SKP i SJJ).

Od tih silnih linija letovi ka Briselu, Minhenu, Cirihu, Becu, Skoplju, Sarajevu i Rim via Split su iskljucivo sa Q400. Cak 71 polazak je sa Q400.

Jedine dve linije gde ce biti kombinacija A319 i A320 su Amsterdam i drugi dnevni let za Frankfurt. Sve ostalo A319. U zbiru 48 letova sa A319/A320 od koji su samo par A320.

Ali super da je Croatia uzela back up A320.

Jos i Alen i svi pisu LF ove kompanije…

A što ćete reći ako se predviđanja ostvare? Predlažem: i ćorava koka nađe zrno!
Bože dragi koji ste vi likovi…

A sad zamislite vas koji usprkos svemu ovome šta ste nabrojali i dalje visite na ovom portalu, čitate ove članke, i komentirate tekstom koji je dulji od Alenovih članaka. Realno, Alen stvarno ima česte pogreške, ali ipak ste u ovoj situaciji luzer vi.

@anonymous 8.27: potpisujem! Jedino što treba ovdje razumijeti: svi ti komentari su tu samo za neki obračun sa Alenom iz samo njima, a radi se o dva ili tri čovjeka, poznatih razloga! Ti će se “objesiti” o sve što se piše, pa ako neće ništa naći, barem će monirati neki č ili ć… To ide ovako već mjesecima i postaje sve gore i gore…

@anonimac 8.34: dobronamjerno ukazuju na greške??? Jel vi to ozbiljno???

Touché.

Ma da.. Predosadno

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!