zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Business lože: Turkish Airlines Miles & Smiles

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric

Istanbul ima istinski velik broj vrlo kvalitetnih business loža. Sam Turkish Airlines ima tri lože u Istanbulu, domaću, Miles & Smiles i Business ložu. Ja sam bio u Miles & Smiles loži. Za razliku od drugih loža diljem svijeta ova loža radi 24 sata na dan.

Prošao sam u životu business loža, ali ovo što Istanbul ima to je druga priča, potpuno drugi nivo lože. Vrh vrhova. Loža je ogromna, veća od cjelokupnog prostora odlaznih gateova sa svim lokalima MZL Zagreb. Da prođete sa kraja na kraj lože treba vam više od 10 minuta. Loža ima nekoliko dijelova: ormare za prtljagu gdje istu ostavljate da vam ne smeta u uživanju u loži, zonu za rad na kompjuterima, zonu sa individualnim i sa tri strane odvojenim boxevima za odmor, zonu wc-a i tuševa, zona sa krevetima za odmor, zona sa igrama za djecu gdje je model aviona, ali i velika pista za utrke automobila na struju, zona sa gledanje 12 različitih TV stanica, zona sa stanicama za hranu, 5 različitih salona za odmor restoranskog tipa sa stolicama i foteljama koja je svaka drugačije uređena. Meni je najdraža bila ona sređena u turskom stilu sa metalnim izrezbarenim turskim stolovima i velikim foteljama vrlo ugodno sređena u orijentalnim tonovima. Jedan salon ima čak i klavir na kome svira animir glazba.

 

Hrana u ovoj loži je istinski doživljaj. Dobivate je na nekoliko stanica koje su ekstremno ugodno sređene. Na prvoj stanici nude vam tjesteninu, na drugoj grah i 3-4 ostala složena jela sa žlicom, na trećoj roštilj, na četvrtoj neka peciva slična pizzi u 4 različita okusa, na petoj se spremaju peciva među kojima i vrhunski pereci, na šestoj se spremaju složena jela. Sva ova hrana se priprema pred vama, tj. vi promatrate dok se sprema. Uz to postoji ogroman bar sa narescima, bar sa voćem, ogroman bar sa 30-tak vrsta salata, te bar sa 40-tak vrsta kolača među kojima je i 10-tak vrsta turskih kolača i 7 vrsta baklava.

Izbor pića je istinski ogroman, tri su velika ormara sa pićima od kojih je najveći dug 5 metara. Postoji i stanica sa cijeđenim sokovima. Loža poslužuje više vrsta kava, među kojima i prava turska kava koju djelatnica pred vama peče u džezvi. Postoji i stanica sa originalnim turskim čajevima.

Osoblje u samoj loži je vrlo ljubazno, iako je na ulazu abnormalna gužva, a 6 radnika se ubija da ishendla više desetaka gostiju. Moram priznati da pritom nisu previše vični svom poslu i da se ne snalaze najbolje, što nepotrebno ruši ocjenu lože.

10 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

U odnosu na evropske i severnoamericke loze Turkish-ove loza , ne secam se koja je bila u pitanju jer je bilo jako rano ujutro, je neprevazidjena.
Od usluge do kvaliteta velicine itd.

Fina loža, ali uz nedostatke, od kojih je nepostojeći izbor bilo kakvih alkoholnih pića sigurno najveći.

@Bosanac: ljudi sa Business kartama ne idu u Miles & Smiles lounge, već u Business Lounge koji je mnogo bolji.

Ovu gužvu na ulazu koju spominjete nikada nisam doživio, a u toj loži sam bar dva puta mjesečno. Kada imate Business kartu ili ste ff Elit ili Elit plus uopće ne idete na šalter, samo skenirate boarding pass i uđete.
Čak i kada imam gosta ili sam sa porodicom proces ulaska prođe expresno brzo.
Osmica (8) koliko ste im dali za to, priznaćete, je ipak preniska. Ako nije za 10 nije ni za 8.

Pretjerujete.

Zato što ste bili samo dva puta.
Ja sam do sada bio preko 40 puta u toj loži pa valjda sam mjerodavniji po tom pitanju.
@Anonymous 12:56
Vrlo dobro znam da se sa Business kartom ide u Business lounge a i sa Elit Plus statusom.
Business Lounge je prostorno isti kao i Miles&Smiles Lounge, ponuda svega je malo veća i gužva je manja.
@Anonymous 12:56
Alkoholnih pića na pretek.
Budem slikao u srijedu pa pošaljem.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!