zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

EasyJet negativan u 2. kvartalu

EasyJet je dostigao 87% kapaciteta iz 2019. no u 2. kvartalu je ostvario gubitak od 114 milijuna GBP. Kompanija je prevezla 22 milijuna putnika u 2. kvartalu (26,4 milijuna u 2019.). Kompanija je imala load faktor od 88% (91,7% u istom periodu 2019.).

autorica: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: easyJet

6 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ali zato je Etihad verovali ili ne profitabilan! Iskazali plus.

Kad na ovom broju putnika i potražnji u Q2 (april,maj,juni) kvartalu nisu uspjeli ostvariti pozitivan onda su stvarno pavijani.
Upravljanje EasyJetom i WizzAirom u Covid i post Covid periodu je bukvalno bestidno loše. Nerazumljivo mi je da pored toliko analitičara, rukovodioca sa svijetskim renomeom i diplomama svjetskih fakulteta te kompanije su totalno pale. Znaci da sam akcionar tih kompanija krvi bi im se napio.

Slažem se. Ne znam naravno šta su radili širom mreže, ali recimo ukidanje Beograd-Berlin je potpuni promašaj. Niko me ne može ubediti da oni nisu imali dovoljno sredstava da se izbore da bar koegzistiraju sa JU, ako ne i da ih skroz izbace na ovoj ipak lukrativnoj liniji. U Hrvatskoj je easyJet godinama bila najveća kompanija tokom avgusta meseca, hoće li biti tako ovog avgusta? Između propasti Adrije i korone su bili najveća kompanija u Sloveniji, lete li uopšte danas za Ljubljanu? Čujem da im ni u Prištini odavno ne cvetaju ruže (a tamo zadnje dve godine cvetaju svima).
Katastrofalan menadžment, da ih je platio Rayan ne bi ovoliko loših poteza povukli. Eto Alene još jedne ideje za kolumnu – easyJet u regiji: od sjaja do očaja za dve godine.
I uopšte ih ne bih stavljao u isti koš sa Wizzom – Wizz je uveo mnogo novih linija iz regije tokom korone, tačno je da štuca u zadnjih nekoliko meseci, ali su tu, a ovi polako zapravo napuštaju region…

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!