zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Što to Lufthansa radi SAS-u?

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: SAS

Znate li kako je Lufthansa preuzela Swiss, Austrian i Brussels? Vrlo jednostavno je „svojim partnerima“ iz alijanse prema njihovim hubovima naglo povećala broj frekvencija na linijama, ubacila dumping na glavne linije tih kompanija preko svojih hubova, duplirala je linije preko svojih hubova, te natjerala svoje partnere da povećaju broj linija prema hubovima tih kompanija. Takav žestoki udar ove kompanije nisu mogle preživjeti, došle su u stanje pred bankrot i potom ih je Lufthansa „spasila“ tj. kupila ih je za kikiriki.

I to Lufthansa upravo radi SAS-u. SAS je u vrlo lošoj financijskoj situaciji, Švedska je odbila dalje financirati kompaniju, SAS gomila gubitke i stanje je nezavidno. I umjesto da mu partner u alijansi Lufthansa pomogne, oni su odlučili dodano udariti na SAS. Lufthansa, Austrian, Swiss i Brussels povećavaju broj letova prema hubovima SAS-a, dumpingiraju se linije preko hubova Lufthansa grupe, no najveći udarac je SAS doživio preko Lufthansine kompanije koja služi za borbu sa konkurencijom, njenog LCC Eurowingsa.

Naime, Eurowings je otvorio bazu u Stockholmu, drugom najvećih hubu SAS-a. U ovom momentu iz Stockholma operira čak 16 linija. Dodamo li tome novootvorene baze Finnaira (7 linija od čega 5 long-haul), Ryanaira (38 linija) i Norwegiana (55 linija), jasno je da SAS ima jako težak posao i da će vrlo teško preživjeti ovako jak pritisak drugim kompanija.

Lufthansa ne skriva da želi preuzeti SAS. Već 10 godina intenzivno ističe da joj je to cilj. Jasno, rat sa Etihadom, preuzimanje Air Berlina, te Covid-19 su usporili ove planove. Ali očito je Lufthansa sada krenula u finalizaciju svog plana. Lufthansi je SAS strateški bitna kompanija. Daleko bitniji nego Alitalija za koju trenutno vode bitku. Prema nekim procjenama nakon SAS-a Lufthansa će se koncentrirati na kupnju Norwegiana kako bi preuzela promet u Skandinaviji.

 

30 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ovo mi deluje kao iz filma Maratonci trče počasni krug gde je Lufthansa Đenka, ostali se ponašaju kao Diklić a SAS je Seka Sabljić.
Scena je
“Kume šta to radiš”
“I ti ćeš to iso, ali malo sutra”

Lufthansa razvaljuje SAS a ostali gledaju sa cudjenjem.

Ispravka mog komentara, koji sa slaze sa vama

Lufthansa razvaljuje SAS, a ostali bi hteli da rade to isto ali ne mogu, neznaju ili nesmeju (malo sutra)

Ili apropo Maratonaca

Rasturio si tolike avikompanije a nemozes da rasturis jedan usrani SAS
LH : Ja rasturio aviokompanije

Ko beba zvecku

Koja kompanija će otkazati sve letove iz Zagreba, ajmo dobro informirani

Pa da čujemo napokon…

Air Serbia sigurno 😉

Finnair?

Mogu biti samo 2 kompanije.

To su EW i FR.

Ja tipujem na EW.

Ako vi tako kazete.

Norveška je signalizirala spremnost da se vrati kao akcionar u SAS…

The Norwegian government announced on Tuesday (28 June) that it would convert the loan to the Scandinavian airline into an equity stake. It is unclear whether she will invest further money afterwards. Sweden has already said no, Denmark yes. The announcement by the Norwegian government is “an important step towards the success” of the restructuring program, according to SAS.

Propasti će svi. Samo je pitanje tko će biti zadnji.

Lufthansa…

Ja znam tko ce bit prvi!! Croatia.

Prije će cijeli svijet nestati nego HDZ i njegova OU.

Za HDZ nije me briga ali OU ne bi trebalo da nestane.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!