zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Kanton Sarajevo će financirati nove linije

Premijer Kantona Sarajevo Nikad Uk i ministar privrede Kantona Sarajevo Zlatko Mijatović posjetili su Aerodrom Sarajevo. Pritom je Vlada Kantona objavila da će subvencionirati aviokompanije koje će otvoriti nove linije, koje će bazirati avion u Sarajevu i koje bi otvorile long-haul linije.

Premijer Kantona je jasno najavio da će ove linije biti velika korist za Sarajevo kako radi pružanja mogućnosti putovanja svojim građanima prema europskim gradovima, ali i radi ogromnog privrednog potencijala, prvenstveno za turizam. Premijer smatra da će ovo stvoriti ogroman efekt za Sarajevo i BiH.

Zamaaero je u petak imala sastanak sa direktorom Aerodroma Sarajevo g. Alanom Bajićem gdje je upoznata sa konkretnim načinima subvencioniranja novih linija i baziranih aviokompanija. Projekt je vrlo dobar i uvjereni smo da će proizvesti rezultate. Više o našem sastanku u ponedjeljak.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Sarajevo

21 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Zašto nema linije Sarajevo-London odnosno Wizz ukinuo do Septembra,a znamo mnogi koji smo letjeli dok je bio do kraja Marta da je svaki put bio skoro pun, a pogotovu u sezoni to mi nije jasno da su prestali letjeti.Zna li ko hoce li biti sta prije ljeta, ista relacija i druga kompanija lp..

Direktor sarajevskog aerodroma je na kraju ispao neozbiljan najavljujuci da ce jedna aviokompanija otvoriti bazu u maju 2023. godine!
To ukazuje da ili pregovore sa tom kompanijom nije dobro vodio, da ono sto je dogovoreno nije potpuno jasno direktoru, da ne poznaje procedure u avioindustriji ili ne zna propise vlastite zemlje.

Veliki minus za ovu predstavu za javnost.

Znaci ovaj tekst prije nekoliko sedmica sto ste napisali, ispade da nije tacan?

Naš direktor Alen Šćuric je bio na sastanku u Sarajevu kod Alana Bajića, CEO Aerodroma Sarajeva i tamo je dobio nekoliko ekskluzivnih vijest koje ćemo objaviti u analizi za deset dana, 14.3.

No, za sada ćemo objaviti najekskluzivniju vijest: Aerodrom SARAJEVO JE POTPISAO UGOVOR ZA BAZIRANJE AVIONA. Za sada nećemo objaviti o kojoj se kompaniji radi jer još treba ugovor ratificirati u organima vlasti, te Aerodrom mora dobiti dozvolu prijevoznika da se informacija objavi, ali baza se sigurno otvara. Baza bi se trebala otvoriti već u IV. mjesecu, no najkasnije će se otvoriti u V. mjesecu.

Otkud Air Malta juče u Sarajevu,zna li neko povod dolaska?

Putovanje za 1. Maj. 🙂 centrotours.

Ling-haul za SJJ. Oko ba budimo realni! Ili je ovo zamajavanje očiju glasačkom tjelu.

Nadamo se konačnim vijestima o baziranju aviokompanije u Sarajevu. Vlada FBiH je formirana nakon 6 mjeseci i ta saga je završena sa sretnim ishodom, a da li će tako biti i sa baziranjem, možemo se samo nadati

Znam da vec postajemo dosadni s istom temom. Ali da li ce realno biti ocekivati baziranje neke kompanije prije ljetne sezone? 5. Mjesec vec kuca na vrata

Eto, potvrdili ste da nema ništa od baziranja

Ah joj onda ce nekad poslije sezone ili cak iduce godine
Ajde cekamo taj pon

Sramota za Sarajevski aerodrom toliko nase dijaspore da nema neka nisko budzetna kompanija da nam moze nasa dijaspora dolaziti

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!