zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Poletjeli B737-9

Prvi Boeing 737-9 Alaske je u petak poletio nakon skoro tri tjedna prizemljenja. I United je počeo sa letovima ovog vikenda, a letjeti su počeli i Aeromexico, te Copa. FAA je izdao dozvolu da B737-9 mogu krenuti sa operacijama, nakon što je prizemljio 171 ovaj avion, a nakon incidenta sa panelom vrata 5.1.2024. na letu Alaske.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alaska

5 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Interesantno ce biti procitati sta je sledeci gaf na ovim Boinzima, kad god mislimo da smo sve culi pojavi se opet neka nova falinka.

Ništa meni tu nije jasno. Prvo otpadnu vrata na letu i nakon godina eksploatiranja 737-9, zbog par sumnjivih vijaka se svi prizemlje, valjda pod pretpostavkom da ako na jednome avionu vijci nisu zategnuti, da onda nisu zategnuti i na svim ostalim vratima tog tipa? 737-8 pretpostavljam ima potpuno drugačije vijke i oni nisu podložni “nedovoljnom zatezanju” prilikom montaže?
I što se sad dogodilo u međuvremenu pa su utvrdili da se 737-9 mogu vratiti na letove? Provjerili su sve vijke ili ih možda ručno zatezali ispočetka to je to, završena priča i idemo dalje dok nešto novo ne otpadne?
Ukratko jedan veliki cirkus.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!