zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

SUSPENZIJE: ITA otkazala letove za Beograd

ITA je trebala otvoriti letove za Beograd u VIII. mjesecu 2022. No, kompanija je sada odlučila letove ne pokretati. Air Serbia će u VIII. mjesecu imati svakodnevne letove za Rim, a koji su u code-share sa ITA-om. Uz to Wizz Air planira od 29.3. pokrenuti tri tjedna leta za Rim FCO. Šteta, ITA bi bila vrlo dobar dodatak na Beogradu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ITA

16 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

To je sve jaaako daleko da bi mogli donositi bilo kakve zaključke.Vidjet ćemo do tad.

Pokrenuce ITA Beograd sigurno ali ja sam predvidio da sada nece ulaziti kao treci igrac,to joj nije sada prioritet,ne bi me iznenadilo da umjesto toga ovog ljeta pokrene Zagreb jer jedino za njega nema code-share

Ako ITA nije pokrenula BEG gde ima partnera i punjenje na oba cvorsta, sigurno nece pokrenuti ZAG koji je pritom znatno manje trziste od BEG-a i ima FR. Uz sve to, ITA vise nema regionalne avione a sve drugo bi bilo preveliko za ovu liniju.

Zaista ne mogu vjerovati da na Podgorica-Rim nisu usli ni Air Montenegro ni ITA vece je Viz iskoristio priliku ta linija je oduvjek bila odlicno popunjena…

Šteta, JU će sad morati da se još više potrudi oko Rima, pre korone to je bila značajna destinacija sa odličnim konekcijama za italijanske aerodrome, Španiju i Portugal, sever Afrike, čak i SAD. Ovde i dalje ima potencijala, da li se on može uhvatiti jednim letom dnevno, nisam siguran. Ali to su putnici koje će tražiti JU, Wizz će pokupiti najveći broj p2p. Bude li se korona smirila s proleća, Italija će prva “eksplodirati”. Uz vraćanje Venecije, JU treba da pokrene Firencu, a Wizz u dogledno vreme Napulj i Katanju.

Strpite se malo 😉

Znaci Vizer pomerio BEG FCO sa 02.06 na 29.03.
Hm

Opet Vi sa tim klanjem.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!