zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Air Montenegro ima tek 26 tjednih letova

Air Montenegro je u 2. tjednu XII. mjeseca imao tek 24 leta, i to 16 letova iz Podgorice i 8 iz Tivta. Od toga kompanija je letjela 14 letova iz Podgorice za Beograd, te po jedan let za Frankfurt i Ljubljanu. Isto tako kompanija je imala 7 letova iz Tivta za Beograd i jedan za Istanbul. Letovi za Istanbul, Frankfurt i Ljubljanu sa samo jednim tjednim letom su istinski bili simbolični.

Tijekom novogodišnjih praznika kompanija će letjeti iz Podgorice za Beograd 14 tjednih letova (svaki dan po dva), osim 1.1. kada će letjeti tek 1 let. Kompanija je povećala i broj letova iz Podgorice za Frankfurt na 2 tjedno (srijeda i subota), te 2 tjedna leta za Ljubljanu (ponedjeljak i petak). Iz Tivta kompanija leti 6 tjednih letova za Beograd, iako liniju neće operirati 1.1. Za Istanbul kompanija će letjeti dva tjedna leta (četvrtak i nedjelja).

Ovo znači da će tijekom novogodišnjih praznika kompanija letjeti sukladno ranijim najavama 26 tjednih letova, 2 više nego početkom XII. mjeseca. Nažalost, kompanija neće letjeti dodatne letove u ovom periodu, za razliku od Air Serbije koja ne pojačava broj letova prema Podgorici, ali pojačava prema Tivtu (sa 10 na 12). Air Montenegro 1.1. neće imati uobičajena 4 leta (2 iz Podgorice i 1 iz Tivta za Beograd), već će ostvariti samo jedan let iz Podgorice za Beograd i let Podgorica-Frankfurt, polovicu uobičajenih letova.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

14 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Srazmerno veličini tržišta, ovi rade isto što i OU. Najveći broj letova prema jednom habu i nešto sitno na druge destinacije. Da li je tržište Crne Gore spremno za neki drugačiji pristup, van sezone i u korona godini? Ne verujem.

Ali lepo je covek napisao „ srazmetno velicini trzista“. Ne znam cemu ovakav vas komentar? Jasno je napisao sta misli.

Meni je gospodin Todorović djelovao kao dobar izbor za direktora.

Zaista mi je zao sto je Vlada CG na rukovodece pozicije u Air Montenegro dovela nestrucne ljude.Uz sve limite zbog pandemije,limite koje nosi crnogorsko trziste,lutanje menadzmenta situaciju jos dodatno otezava.Sve su jaci glasovi koji se ovih dana cuju u CG da je nacionalni avio prevoznik neodrziv i preskup projekat za CG.

Pa iskreno mogu da dovedu koga hoce Air Montenegro nece biti profitabilan to neka bude jasno,neko ce voditi kompaniju bolje neko losije ali dobiti nece biti.Sa 2-3 aviona i par destinacija gdje lete ne…

Da ali bi neko drugi sa znanjem bolje uredio kompaniju,ojacao prodaju,bolje utilizivao avione,korisnije potrosio 30 miliona evra tako da ima makar 3 operativna aviona,rijesio pitanje nedostajuceg hangara za tehnicko odrzavanje ,rijesio pitanue neadekvatnog kancelarijskog prostora itd.,ima puno toga sto se moglo da se znalo.

Pa taman tako,bas su sve zeznuli.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!