zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Croatia otvorila natječaj za kopilote

Croatia Airlines je u posljednje vrijeme izgubila nekoliko kopilota koji su otišli iz kompanije pa je objavila natječaj za kopilote na Dash 8-400. Kandidati moraju imati završenu višu školu (univ.bacc.) sa minimalno 180 ECTS bodova, minimalno 21 godinu starosti, znati engleski jezik najmanje English Proficiency Level 4, imati dozvolu profesionalnog pilota aviona (CPL), imati ovlaštenje za upravljanje višemotornim avionom po pravilima za instrumentalno letenje (ME-IR), uključujući i PBN uspješno završeno osposobljavanje za suradnju višečlane letačke posade (MCC), posjedovati certifikat ATPL Theoretical knowledge prema FCL.515, imati valjanu svjedodžbu o zdravstvenoj sposobnosti kategorije I, te uspješno završiti UPRT osposobljavanje. Prednost imaju kandidati koji govore hrvatski jezik i koji imaju ostvaren nalet na Dash 8-400. Natječaj je otvoren do 4.11.2023.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

45 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

FLY AIR41 također uzima F/O i to bez tipa. Ko ima uvjete i želi A320 pravac FLY AIR41

ozone koje žele zivjeti u zg biraju radije ctn. fly air. etf, trade..iako hr firme, velik dio vremna se provodi van hrvstake.

Za koliko novaca se nudi ova pozicija? Neto.. Sa presecnim naletom.

Topla preporuka kandidatima za kopilote za ovaj natječaj:

Ne javljati se ako imate ikakvu alternativu. Na Dashu ste do god je u firmi. Nakon toga na A220. Sa A220 možete kao Hrvat raditi zasad samo u Air Balticu I nigdje više.
Tko može..kredit, roditelji, prodaja vikendice i rating za A320 uzeti.

Ne razumijem. Zašto bi plaćao školovanje vlastitim novcima da bi radio za nekog. Ako si pilot, svejedno je sto letiš. Naravno da postoji aviona i operacija koje su teze ili lakše. Ako želiš živjeti u HR, nema bilje opcije nego Q400. Ako želiš život sa koferom, onda u svijet. Prije Ili poslije svi dođu u neke godine, formiraju obitelj. Za obitelj je bolje da je na okupu.

Dok ne zatvore bazu ili smanje broj aviona. Onda idete di trebate.

Zatvorice bazu u Zagrebu ubrzo.

Q400 u Croatiji je teški rad 12 mjeseci. Zima nema predaha bitnije. Pol mjeseca si van ZAG. Stalne izmjene plana jer je premalo ljudi koji se i razboljevaju. Leg je 1 sat prosječno trajanje. Taj avion pojede pilota fizički i psihički. Bilo koja druga firma gdje imaš ili novac ili lifestyle ili udoban avion. Na Q400 bude nešto para ljeti. Ostalo je tamo sve samouništenje.

Dodatak na komentar. Htio sam tebi nema bolje nego CTN. Uci u CTN preko q400, pa kasnije a220 kad odu Dashevi u mirovinu.

Koji kandidati bi se mogli javiti osim onih koji govore hrvatski jezik? Piše “Prednost, kandidati koji govore hrvatski jezik”. Doduše, imali smo jednog slovenca koji si je platio školovanje na Airbusu u Croatiji, bio mi je kopilot kasnije. Odradio je 500 sati, toliko je platio i otišao svojim putem. Možda i sada uzmu kandidate koji će si platiti sve troškove.

Hocete li ovog puta preneti novi statistički izveštaj za linije u regiji?

Dakle? Hocete li ga preneti?

EKSKLUZIVNO: Turkish smanjuje kapacitet za Zagreb!

Prema javno dostupnim podacima sa sajta kompanije, Turkish Airlines će ove zime imati bitno manji kapacitet nego tokom leta.

Na 14 nedeljnih letova kompanija će 7 puta leteti sa A320 (159 sedišta), 3 puta sa B737-800 (151 sedišta), 2 puta sa B737-MAX8 (151 sedišta) i 2 puta sa A321 (180 sedišta).

Ovo daje ukupan nedeljni kapacitet od 2.228 sedišta.

Smanjuje se kapacitet u odnosu na ovo leto. Ovog leta je mahom isao A321 ili B739, dakle najveci uskotrupci u TK floti, dok ce na zimu gotovo svi letovi ici sa A320/B738/B7M8 koji imaju najmanji kapacitet u TK floti (ne racunajuci A319).

Ne kužiš u čemu je fora: mora se nešto loše napisati o ZAG, pa kada se nema što drugo, piše se o manjem broju sjedala zimi u odnosu na ljeto iako imamo povećanje u odnosu na zimski red letenja 2022/23. Ako sada napišem da je to već bolest, onda će krenuti shitstorm. Pa neću…

Тако се дефинише подј***ње

Штета што га не разумете.

Koja ekskluzivna inteligencija pršti iz ovog komentara i pozadinske namjere, IQ jednostaničnog organizma koji reagira isključivo na podražaj

Odlična prilika za mlade koji su završili školovanje i imaju uvijete. 2, 3 godine na q400, pa onda na a220.

Ko će se tu javiti ako se zna da OU postaje all-A220 kompanija? Da bi radili gidinu ili dve? I posle tražili drugi posao.

Počeo egzodus…

Svi mi idemo tamo gdje nam je bolje, ne vidim zašto je tu problem?

Nije istina, da samo Croatia ima problem, šteta sto vi kao zrakoplovni analitičar tako nešto tvrdite. Koliko pilota je napustilo Emirat ( nekoliko Amerikanaca koji su letjeli za njih su otisli nazad u USA jer se jim tamo nudi puno veća plaća , pa Coredion, Belavia , German Airwaysa, Air alp , Air Dolomiti itd itd posebno MALE zrakoplovne tvrtke imaju uvijek problem da zadrže osoblje.

28.10. u 15.02 ste napisali: Problem ima jedino Croatia

Što je univ.bacc.?

Hvala, nikad cuo za taj izraz.

B.Sc у целом свету.

Гугл враћа за univ.bacc бар првих пар хрватске изворе.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!