zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

NAJAVE: Ryanair povećava letove za Zagreb

Ryanair će od kraja III. mjeseca povećati broj letova iz Zagreba za Charelroi sa 4 na 5. Linija se operira ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom, a sada dobiva i let subotom. Ova linija je sada još više konkurentna u usporedbi sa Croatijinih tek 6 tjednih letova sa Dash 8-400.

Kompanija povećava i letove za Weeze sa dva na tri. Istim se operacija mijenjaju sa srijede i subote na utorak, četvrtak i subotu. No, istovremeno komapnija smanjuje Baden-Baden sa 3 na 2 leta gubitkom leta četvrtkom, dočim će Ryanair operirati samo utrkom i subotom. Od 1.11. smanjuje se i Gothenburg sa 4 na 3 tjedna leta.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

48 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji Najbolje ocijenjeni
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Kada ce uvesti direktnu liniju Zagreb- Luxembourg

naslov vesti i sama vest su hit

Jesu

Ma to je tek pocetak. Iduce godine dolaze jos dva aviona. To je 1,5 miliona putnika. Bravo Zagreb.

Da,bravo za CA!

4 aviona da dodaju sledece godine?!?!! Oh my Gooood

To če biti priča RYR u Zagrebu, linije koje je imala CA će povećavati dok je ne otjeraju a ostale smanjivati do ukidanja, ništa pametno aerodrom Zagreb imati neće, short break city i ostale priče će ostati prazno slovo na papiru.

Budite uvjereni da sa Charleroi neće privući niti jednog poslovnog putnika, dužnosnika i sličnih koji putuju u Bruxelles često. Sa Zaventeema se dođe do centra Bruxa jako brzo vlakom, a da se ne izlazi iz zgrade aerodroma. Iz Charleroi je puno teže doći do Bruxa u normalno vrijeme.
U segmentu poslovnog putovanja, oni tu nikako ne mogu konkurirati CA.

Ali će dovesti liniju CA za Brisel do neisplativosti i gašenja vrlo vjerovatno a dužnosnici će naći način da dolete do Brisela.

To je definitivno jedna od najisplativijih linija CA. Išao sam nekoliko puta, LF je uvijek bio 90+%. Što se tiče Brusselsa, i oni su često bili krcati tako da za tu liniju nema brige.

Rekoh već,vrlo slično je radila Adria.Bruxelles je dobar oslonac,ali nije dovoljan.

E,ne bih se baš kladio na tog konja.

Upravo tako.

Neće, jer za BRU lete gotovo isključivo državni službenici kojima je ionako svejedno da li karta košta 100 ili 1000 eura…

Da,sličnu je liniju do nedavno imala i Adria.Glavnina putnika su isto tako bili dužnosnici i slični koji putuju u Bruxelles jako često.Pa?Eto,Adrije ni več…

Ne vjerujem da je stvar u uroti, prije bih rekao pokušaj. Već se vide neke naznake da linije osim onih koje se duplaju sa CA nisu nešto popularne i već se smanjuju ili se nude jako jeftine karte što govori o tome da nije neka potražnja, jednostavno aerodrom Zagreb nema neki pretjerani potencijal izuzev u toku ljetnje sezone nešto malo. Da on ima potencijal on bi već davno bio pun avio linija i destinacija, Hrvatska je već davno članica EU, NATO, turistička sila i ništa.

Pa nije da Zagreb nije prije Covida-19 imao linija, imao je British, Iberiju, TAP, Brussels, Air Canadu, Emirates, Korean, Air Transat… dakle masu toga što druge zračne luke nisu imale.

I? Rezultati? Kad već spominjete druge zračne luke, pogledajte rast aerodroma BG od 2011 do danas i pogledajte rast aerodroma ZG. Uzmite polaznu tačku recimo 2010 i sve će vam se samo kazti, jedan je dodao za taj period 3,5 miliona putnika a drugi 1,36, jedan rastao manje od 50% drugi preko 100% u istom periodu. A u ova krizna vremena da ne pominjemo, tu je aerodrom Zagreb pokazao koliko može, turizam se smanjio i brojevi očajni.

Ili još bolje kao poređenje uzmite aerodrom Split, u istom vremenskom periodu u istim tržišnim uslovima je dodao 2,1 milion putnika i rastao preko 150%. E eto zašto mi Zagreb izgleda tako kako tvrdim.

I glavno pitanje je zašto nisu došli LCC, ustvari zašto se nisu zadržavali?

Znaci pocelo je

Rezanje I konsolidacija. Ocekujem da Pafos bude sledeci. Nema Zagreb tu potraznju, jednostavno je tako. Njegov plafon je tu oko 3.6 miliona

Tako ste pricali I za EU, NATO, Advent…

Tako je, prednost ovo, prednost ono a brojke nikakve, a i taj advent, ništa posebno, bio, vidio a oni ga reklamiraju kao da je Oktobar fest.

Goteborg se također smanjuje od 1.11, sa 4 na 3pw.

Bilo je od trenutka kad niste mogli vidjeti izmjene preko mobilne aplikacije 😀

Pročitajte drugi dio svog teksta ponovo jer očito niste.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!