zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Tko je kriv u Beogradu

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Beograd

Svi. I aerodrom, i Air Serbia, i policija, i resorni ministar. Aerodrom jer ga nije briga, jel ima premalo radnika (što je čekao sa zapošljavanjima), jer su mu radnici potplaćeni, jer nema dovoljno logistike, jer mu je infrastruktura loša, jer nije dobro proveo širenje. Air Serbia jer nije imala dovoljno aviona, jer nema dovoljno posade i tehnike, jer joj je 1/3 flote u wet leasu, jer ima kašnjenja u isporuci aviona i održavanju, jer su joj radnici potplaćeni i ima loš odnos prema njima. Policija jer ih nema dovoljno i to stvara gužve, te kašnjenja. Ministar jer nije reagirao na vrijeme, jer zapravo nije u stanju stvari promijeniti i na kraju je rekao radnicima „pokušao sam, ne mogu ništa, sami komunicirajte sa upravom aerodroma“.

U crnom tjednu od 18. do 25.6. većina krivice je bila prvenstveno na Air Serbiji. Tada je svaki sedmi let otkazan, preko 80% letova je kasnilo, preko 40% letova je imalo duga kašnjenja. Nevjerojatno je da Air Serbia nije imala dovoljno aviona, da su joj avioni kasnili kako od lezora, tako i sa servisa, da nije naručila dovoljno aviona za takvu ekspanziju i da je imala tu količinu kvarova. Još je nevjerojatnije da je angažirala toliko loše kompanije poput AirConnecta koji je radio ogroman broj problema, radi čega je kasnije i raskinula ugovor sa njima. AirConnect je sada pred bankrotom i vrlo će se vjerojatno zatvoriti. Pa kako s tako nekim ulaziti u deal? Da, greška kompanija je što je sa tako nekim radila. Jednako tako je graška kompanije što ima hendlera (Vinci) koji je nesposoban i koji ne može opslužiti putnike i avione. Takvu grešku si Air Serbia nije smjela dozvoliti i morala je reagirati na vrijeme, te promijeniti hendlera. Ili preći na vrijeme na Sky Partner ili reaktivirati svoju službu opskrbe avione ili isforsirati kod Vesića dovođenje trećeg velikog hendlera i preći kod njega.

Prvo se Air Serbia pokušala opravdati time da su kašnjenja u crnom tjednu bila rezultirana kašnjenjem dolaska pojedinih aviona u flotu, kašnjenjem dovršetka servisiranja aviona, kašnjenjima uslijed problema pojedinih aerodroma radi nedostatka ljudstva i nepovoljnih vremenskih uvjeta. Naravno, ne može kompanija biti kriva, uvijek su krivi dugi. Kasnili su im avione? Ono, kompanija ne zna da avioni kasne? Pa zašto nije naručila avione radnije, zašto se nije zaštitila ugovorima pa uzimala kratke wet leasove za zakašnjele avione na račun lezora. Kasne im aviona sa servisa radi nedostatka dijelova? Ma da???? Kompanija ne zna da postoje takvi problemi? Pobogu, pa tako je već više od godinu dana. A ako to svi znaju koji je vrag ona vjerovala da će baš samo njima avioni stići na vrijeme. I zašto je tako nategnula red letenja da je planirala te aviona sa servisa doslovce dan nakon povratka. Kašnjenja po drugim aerodromima više nisu ni u ludilu toliko značajna kao prošle godine, no i to se zna da postoji. Zašto onda tako nategnut sustav. Kako to da Craotia ima 60-80% točnosti, a leti na iste te aerodrome. I na kraju blentav izgovor na vrijeme. U VI. mjesecu? O moj bože.

I onda su Vesić i Air Serbia odlučili naći drugog krivca i još tijekom crnog tjedna bacili drvlje i kamenje na Vinci. Krenuo je žestok i koordiniran napad. Nekoliko priopćenja sa obije strane i jedini krivac je postao Aerodrom Beograd. Air Serbia je pritom objavila da je ona obavijestila Aerodrom Beograd još zimus da će imati toliko veliku ekspanziju, no da se aerodrom na to nije osvrtao, a Aerodrom Beograd je izjavio da se sve do IV. mjeseca nije definirao red letenja. Dio javnosti koja obožava Air Serbiju na razini božanstva je odmah prihvatio krivicu aerodroma. Koji nonsens. Sve do sredine VII. mjeseca krivica je bila podjednaka na obije strane. Tek s početkom VIII. mjeseca Air Serbia je nabavila dovoljnu količinu aviona. Zašto? Što je čekala do tada? Zašto je dio top sezone morao proteći u takvim problemima?

U VIII. mjesecu je evidentno krivica prvenstveno na strani Vincia, no i dalje ne treba potpuno abolirati Air Serbiu. I tu treba konstatirati nekoliko činjenica. Kompanija i dalje ima puno kašnjenja iako su otkazivanja sada istinski rijetkost. Stranci u Beogradu imaju daleko manje kašnjenja nego Air Serbia. Pa čak i oni stranci koji imaju letove u valovima Air Serbije, kada je promet na aerodromu ogroman. Kako to? Zašto? To znači da je krivica i dalje bar djelomično na Air Serbiji.

I danas je situacija daleko bolja. Policije ima daleko više, Vesić je uspio natjerati MUP da poveća broj djelatnika i tu više nema pretjeranih zastoja. Vinci ima više radnika, dio mu je ustupila i Air Serbia. Air Serbia ima daleko više aviona, čak 6 više nego u crnom tjednu. No, ipak kašnjenja su i dalje vrlo velika. U nedjelju je Air Serbia imala 67 letova od kojih je kasnilo njih 37 ili 55,2%, od čega je 17 letova kasnilo 16 do 59 minuta, 16 preko sat vremena, 3 preko 2 sata i 1 čak 4:26 sati. No, u ponedjeljak iza ponoći kasnilo je 8 letova više od sat vremena, 3 manje od sat vremena i samo jedan je bio na vrijeme, što znači da su kašnjenja bila 91,7%. U isto vrijeme u nedjelju Croatia je imala 27 letova, od čega je samo 5 kasnilo i to 4 manje od sat vremena i 1 više od sat vremena. To znači da je Croatiji kasnilo tek 18,5% letova, ili tri puta manje nego Air Serbiji.

U konačnici putniku je svejedno tko je kriv, aerodrom, hendler ili Air Serbia. On ima problema i on je opravdano frustriran, a ta frustracija će uvijek ići na aviokompaniju. Putnika ne interesira tko je hendler i kakav je, on želi uslugu za koju je plaćen.

I za kraj. Žestok napad na Aerodrom Beograd od strane Vesića nije nimalo pošten obzirom da ni malo nije prozvao Air Serbiu. U najmanju ruku je morao i njih prozvati. Aboliranje Air Serbia jest političko ponašanje, ono je nepošteno i nemoralno. Jer Air Serbia, Vučićev osobni projekt, ne može biti kriva. Pa onda moramo naći krivca negdje drugdje, pa prozvali mi čak i Vinci koji je do samo par dana prije bio uzor kvalitetnog partnera kakvog se samo poželjeti može (sve do otvaranja nove uzlatno-sletne staze kada su se još bacali hiperlativi). Krivi su svi, i Aerodrom, i Air Serbia, i policija, a najviše Vlast. No, u konačnici nikome neće pasti dlaka s glave. Jasno da se ništa neće desiti Air Serbiji, Vinci je prejak da mu se išta desi, a Vesić i ovako ne misli da je za išta kriv.

Ove zime Air Serbia evidentno kani stvari promijeniti. Dolazi još jedan ATR 72 u flotu za koji dan, dva Embraera E195, a možda i E190 bi trebali iz wet leasea preći u dry lease, dočim bi kompanija ove zime imala 100% aviona u dry lease, što nije tako bilo prošle zime kada su imali tri aviona u wet leasu, a što je istinski nonsens. Iduće godine kompanija planira nabaviti dva A321 i još 1-2 A320, te 2-3 ATR 72-600. Još da prije idućeg ljeta promijeni hendlera i možda iduće godine nećemo doživjeti fijasko i kaos koji smo doživjeli ove godine.

223 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Sve je jasno receno a pitanje je ima li “leka” ovoj Air Servia “bolestini” !? Uskoro moram da letim i iskreno bojim se!

OT

Barselona ide ove zime na 16 pw iz Beograda

Air Serbia 9 pw (povecano sa 4 leta prosle zime)
Wizzair 7 pw

Wow!

Vreme je da se JU pozabavi sa LH i da nekako poveca FRA.

Jos jedan pokazatelj totalnog diletantizma ili nemara menadzmenta aerodroma. Juce su imali teams sastanak gde su prezentovali neku politiku ocenjivanja ucinka i slicne new age gluposti. Oni su toliko izgubljeni u svom svemiru i svom svetu da je meni bilo cak i mucno gledati. Ta prica o svemu tome je bila kao da oni rade u nekoj zdravoj evropskoj firmi i da je stavljaju tek na noge iz nule pa su tu price o performansima, bonusima ocenjivanju komunikacijama alatima i slicnim evro foricama od strane milenijalaca koji su se tek ispilili sa megatrendova i popili svo znanje. Lepo im je receno da je glavni problem plata i neadekvatno placeno osoblje, oni i dalje vrte pricu o nekim stimulacijama i pravicnom ocenjivanju ucinka. Na aerodromu su decenije toksicne kulture zaposleni koji su se zaposljsvali preko stranaka i familija, usadjen nepotizam i poltronstvo i oni sada pricaju o tome da svi treba da kumbaja komuniciramo preko naših pretpostavljenih. Pravda se Francois i Senka sa spoljnim faktorima i kako se eto sire lazi o aerodromu gde je ustvari bas lepo raditi za 700 eur I bice povećanja ne brinite ali to ce biti simbolicno jednom godišnje. I obavezno da im mi pišemo redovnim kanalima i alatima sta nam smeta i to je dozvoljeno. Jes sigurno. Evo ovde da pročita Senka jer znam sigurno da prate i da ih boli istina.. nece niko da piae inda se obraća jer redovnim kanalima ide preko nadređenih koji au uzrok problema. Sta misli Senka da ce stvarno neki sef da prosledi prijavu protiv sebe? Jel ce Tijana da me ocenjuje ili neka milenijalka koja ne zna ni cime se aerodrom bavi a kamoli da ocenjuje moj posao. Ajde ljudi malo se probudite iz tih vasih snova i iluzija gde zivite ioo ako ste toliko bezobrazni da nam tim foliranjem samo vredjate inteligenciju. Jedino sto moze da poboljsa sve je povecanje plate na minimum 120000 osnovice i nece se ponoviti ovsj kolaps. Ako imate zelju da se bavite handlingom to je jedino sto se moze uraditi. Sve ostalo je mlacenje prazne slame.
Ako nekog interesuju lupetanja naseg menadzmenta i ima stomak da gleda.. evo i link za teams.

https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_NWY2ZmFlMzUtNjcwMC00YTNjLWI2ZWQtODAwOWQzM2NhNWJk%40thread.v2/0?context=%7B%22Tid%22%3A%2207043e49-aa9a-4aa6-870e-e9e0947a7cc0%22%2C%22Oid%22%3A%227f8563b2-660f-455b-84f8-5cf4d26a9c28%22%2C%22IsBroadcastMeeting%22%3Atrue%2C%22role%22%3A%22a%22%7D&btype=a&role=a

Bravo na istupanju. Godinama na celu sa istom strukturom menadzmenata, svakim danom sve gore, pametne sikaniraju da bi otisli, a glupi napreduju. Jedino tako moze da vlada, ona i njena bulumenta nestrucnih poltrona. Toliko se zaigrala, da ce mecka , uskoro, i na njena vrata zakucati. Urnisala zivote ljudima , upropastila sluzbu, ugled firme, za nekoliko hiljadarki evra mesecno.

Alene,
nema vesti o broju putnika u Beogradu u julu mesecu?

905 071. И сада анализирајте до миле воље. И пад система у ВБ и штрајкове и елементарне непогоде и недостатак радне снаге и екологију. Ово су егзактни подаци.

Od zime Air Serbia 13 x sedmično za Rim. Petkom tri leta.

Sjajno.

Ovo je jako dobar potez jer na ovaj nacin sprecavaju ITA da i pomisli da otvori BEG dok preko code share-a mogu da pune svoje avione putnicima koji kasnije iz FCO nastavljaju da lete na ITA destinacijama.

LIS se povecava sa 0 na 3 a BCN sa 4 na 9.

I pored svih problema AirSerbia i Aerodrom Nikola Tesla obaraju sve rekorde u broju putnika i zaradi.

Odavno su oni “oborili” i slomili zivce putnicima…. Dakle… “KRS & LOM” comp.

Rekordni broj putnika dokazuje suprotno Lule. Svakako ima onih kojima su isli na zivce ali to rade i druge velike avio kompanjije, od Lufthanse do Wizza. Mali je broj onih putnika koji vise nikada nece letiti Er Srbijom u odnosu na one koji su leteli i koji hoce ponovo. Najave za veliki Krs&Lom se nisu ostvarile.

Odaberete drugog prijevoznika i drugu zračnu luku te uživate sa njima. Toliko je lako.

Bravo Nikolas, napokon podrska. Otprilike, drugima nista ne valja, bez obzira sto se sve to desava i u drugim zemljama. Naravno, treba da budemo ponosni na nas aerodrom, nasu kompaniju, nasu lepu Srbiju

Dupli sendvic & sok& pivo…

Jel to standard kod vas? Ima se, može se, čestitke.

Ma bravo! Rasturtate… posle vas i vasih pusta zemljs je raj.

Лепити етикете и не поштовати другачије мишљење врхунац елитистичке демо(н)кратије. Пар-екселанс. Само напред.

Ako pređu u Skaj tek će onda da im kašnjenja

Lufthansa se još i drži, jer ko god je malo duže u firmi prebace ga tu, wizz npr rade isključivo početnici, od kojih većina odustane nakon mesec dana “divnih uslova”. Kako nam kolege masovno odlaze, pitam se ko će sad postići i ovo trenutno što ima, a kamo li još air serbiu

Promenite dopisnika iz sky partnera! 480 evra početne plate i konkurs koji je stalno otvoren ne ide u prilog tako ozbiljnoj kompaniji koju hvali vaš dopisnik!

Istina je baš, dijametralna: početnik dobija ugovor od 400 evra prva 2 meseca, nakon toga ide 450, da bi, kada savlada lufthansu, dobio ugovor na 550 evra. Složićemo se, za Beograd bolna plata

Za čekin agenta se odnosi komentar, na platformi je drugačije stanje

Žalosno je da se hvali kompanija u kojoj zaposleni rade preko 60 sati prekovremeno a po zakonu R. Srbije ne bi smeli duže od 32 sata mesečno! Vi kao urednik ovog portala ne bi trebalo da podržavate kompaniju koja se odnosi prema zaposlenima kao da su robovi kršeći zakon R. Srbije!

Da krše zakon u Nemačkoj sigurno bi bili kažnjeni ali pošto krše zakon u Srbiji onda ne!

Zbog nerada i korupcije onih što sprovode zakon!

Nema ko da ih kazni. Sve je to umrezena banda. Inspekcija izlazi samo ako dobije zeleno svetlo, a to je nikada.

Ne znam kako je u Hrvatskoj, ali u Srbiji poslednjih 10god Inspekcija rada jako tesko izlazi na teren. A kada izadje vise nema pravo da kaznjava firmu i odgovorno lice (kao sto je to ranije bilo) za neisplacivanje nocnog i prekovemenog rada, vec samo to konstatuje u zapisniku. A radnik onda sam moze tuziti firmu u redovnom postupku. Znaci ne sindikat, vec radnik pojedinacno.
Inspekcija rada sada kaznjava firme jedino zbog nepostavanja odredbi o zastiti na radu zbog mnogo povreda i smrtnih slucajeva na gradilistima.

Voleo bih da znam kako se sve organizuje i gde je tačno kočnica. Avioni koji slete u toku noći, pretpostavljam da se pregledaju i da se očiste i ostanu na gejtu čekajući jutro, bar većina njih. I onda recimo ako je let u 6am, dođu zaposleni oko 4-5, pregledaju još jednom, piloti urade kontrolu oko pola 6, sve je spremno, putnici se ukrcavaju u pola 6 i avion je spreman da poleti tačno u 6. Da li neko može da mi objasni zašto taj avion poleti u 7, pola 8 ili čak kasni 2 sata. Šta se tačno tu desi? Ako je manjak radnika u pitanju onda je jasno da 10ti avion koji se pregleda, poleti sa sat vremena zakašnjenja, ali nemoguće je da nemaju u jutarnjim satima makar 100 ljudi dole koji pune bagaž, koji otpremaju avion pred poletanje. Ne znam. Nisam pametan šta tačno ne štima. Možda fale i ljudi gore na bordingu pa onda trče sa gejta na gejt, ali i to ne verujem da je problem. Sigurno ih ima dovoljno. Aerodromske takse su prilično visoke da ne bi moglo da se isplati dodatnih 20,30 plata pa da imaju više zaposlenih. Svi se nešto stiskaju i svi bi da uštede na uštrb profesionalnosti i pre svega zadovoljstva putnika. Ako si odlučio da iznajmiš aerodrom i da zarađuješ izvoli plati, a ti ako si odlučio da pokreneš 40 linija usred sezone izvoli nađi ljude i plati. Samo kukaju nemaju jadni, a ovamo profit 20 miliona. Pa cap sav profit u Vladu Srbije, kao vraćaju dug.

Nekad se desi da JU kuburi sa posadom, pa treba let da radi posada koja dolazi sa leta iz nocnog talasa. To je problem Air Serbie.

Vecinom se dogodi da problem napravi posada KlasJet-a, do sada su vise puta kasnili ujutru.

Najcesce se dogodi da prtljag kasni sa utovarom, pa avion ne moze da poleti.

Pisano je jos od aprila i maja al je to tada ovde stavljano pod tepih kao neproverene informacije. Aerodrom ne placa dovoljno radnike. Francuzi. Tacka. Trazeno im je povecanje plata za zemaljsko opsluzivanje na min osnovicu od 100000 pa da onda pricamo o ostalim bonusima
Dali su povecanje plata od 8 procenata i rekli super ste prosli. Sad je prosecna plata 700 eur. Za najteze fizicke poslove na 50 stepeni i trcanje sa aviona na avion. I naravno da ljudi ne zele da se ubijaju za sitne pare. AS je dobila uveravanja od aerodroma da ce biti svega, aerodrom je boleo uvo da da pare radnicima i da nabavi nova sredstva, bukvalno su nam rekli neka kasni i ostislo je sve dodjavola. Rsdnici uzeli bolovanja neki dali otkaze i naravno da ne moze da se postigne da se sve utovari I da se opsluze avioni. Svi novi zaposleni su dosli sa ulice bukvalno, nekad se na aerodrom moglo uci posle ozbiljne obuke, danas ih primaju lopatom sa ulice bukvalno ih sa autobuske stanice kupe i naravno ljudi nemaju pojma posao pa tako torbe odu na pogrrsne destinacije, nekad cak i putnik ode, to prouzrukuje kašnjenja I cao djaci. Da ne gresim dusu ima malo i AS krivicu njen deo sa svojim talasima i transfeenim putnicima i cekanjem istih kad avion kasni pa onda posledicno I ostali kasne a prtljag ne stize I onda nastaje haos. Oce da se igraju velioog HUB centra a nemaju dovoljno aviona. Sve u svemu rasulo i anarhija.

U odnosu na aerodrom… kako bi vi rekli previse malo.

Ne vi nego aerodrom.

Krivica se mora adekvatno i gradirati. Krivica JU se moze pripisati neznanju i neadekvatnom menadzmentu koji je zeleo puno pa nategao sistem do pucanja.
Krivica aerodroma je nemar i zla namera da se unisti handling i preda drugim firmama jer ne zele da se bave time i nije ih bilo briga za posledice. Ogromna razlika.

Potvrdjujem za ovo neka kasni, tipicno za njih, a znaci da i dalje tako razmisljaju. Samo lova.

Postoji vise razloga za ta kasnjenja aviona koji prenoce,neki od njih su,transport putnika koji su u transferu,dovoljno je da jedan od 3 aviona koji lete nocu,zakasni u sletanju u beograd,a putnik koj je u transferu ide za npr Pariz, zatim imas slotove,ujutru je udarni termin za poletanje izmedju 6-8 sati, 40 aviona polece sa jedne piste. Zatim manjak ljudstva svakako je problem,imas i probleme tehnicke prirode,avion je ozbiljna i velika masina,sto je vise u eksploataciji,vise se i kvari. Imas lose vremenske uslove,pocne da grmi,nema sipanja goriva,to je definitivno najveci problem,gorivo se ne toci kad su putnici u avionu,a 5 cisterna ne mogu da oplsuze u jednom cugu 20 aviona,sto domacih sto stranih.

To je svakako jedno od pitanja za firmu koja ih snabdeva gorivom. Takav odgovor predpostavljam da ni mi ,ni vi ,a sto je najgore ni oni ne znaju .

Inace.. jos i nevremo kao slag na tortu ” visa sila koja se iznenada pojavi i sve pokvari” ? Potemkinova sela su Menhetn za ove dunstere.

Gorivo se toci na Bg aerodromu dok traje boarding, uz preventivene mere propisane procedurom za ukrcavnje putnika i tocenje goriva u isto vreme.
Postoje aerodromi na svetu gde je to zabranjeno, retki su ali postoje, a beogradski nije jedan od njih.

Tacno.

U pravu ste 100%, iako ste iz Hrvatske kritika je dobronamerrna. Nismo trebali da privatzujemo ništa, jer su naši stručnjaci to bolje vodili. E kada se umešala politika sve što je strano u organizaciji i upravljanju je bolje od sopstvenog. Evo dokaz da NIJE.

Toliko su fantastično domaći stručnjaci vodili aerodrom da je narod u konvoju kombija svakodnevno išao iz dvomilionskog Beograda u jedan Temišvar na letove. Molim vas da se urazumite.

Let Beograd-Barcelona, WIZZ air kompanija. Avion ne kasni. Sleće na vreme. Putnici ostaju u avionu još 100 minuta jer, navodno, ne može (ne ume) da postavi most ili stepenice za izlaz putnika. Klima u avionu ne radi, avion 100% popunjen…
Poštovani, navedite mi jedan aerodrom gle nema kašnjenja ili otkazivanja letova ili aerodromskih problema.
Ne sporim Vaše konstatacije.

Nema nijedan. Pitanje je koliko se to često dešava – da li je to incident, prelazno stanje ili modus operandi.

Problem su NEKVALITETNI stranci!!!

Direktor Beogradskog aerodroma je Fransoa Berizo.
Direktor Air Serbia je Jirži Marek.

Možemo je raspravljati narednih meseci o ovom problemu, da li veća krivica jedne, druge ili treće strane. Ali ćemo se svi složiti da je organizacija Rekonstrukcije Beogradskog aerodroma katastrofalno organizovana i vodjena. Koliko sam puta ovde da: Curi voda s plafona, nemože da se priđe do aerodroma,….
Kucam s mobilnog a ne s laptopa pa ne navodim sve probleme.
Kao automobilski inženjer koji radi u Fortune Global 500 korporaciji, znam koliko se pravi planova i koliko se pravi analiza pre nego što se krene u projekat. A krizni planova na ovom mom zadnjem projektu je bilo 12, i ako nismo nijedan koristili.
Ovde je JEDINO REŠENJE: Crveni karton za Fransoa Berizo-a, a žuti karton za Jirži Mareka.
Državni organi Republike Srbije treba da insistiraju da Vansi smenu ovog nesposobnog Berzo-a.
U međunarodnoj korporaciji gde ja radim menadžeri dobijaju otkaze za sitnije stvari od ovog.

Jirži Marek je nekvalitetan stranac? Pa on je najkvalitetniji CEO Air Serbie od osnivanja!

Odgovor na tvrdnju Anonymous 29.08., 10:41:
Ma sigurno je bolji od Boba Krendejla. Jel se slažete???

Sto opet ne znaci da nije kriv. Ako si smislio toliko novih linija, a fali ti aviona iz bilo kog razloga… pa druze onda si ti kriv. Sigurno nije neki pilot.

Zabrljao je oko flote pred leto i loše su to hendlovali. Ali on je CEO svega par godina i plusevi su definitivno mnogo veći i značajniji od minusa. Nažalost, loše stvari su uvek popularnije, a evo ovih dana kompletiraju zamenu ATR flote i to je stvarno poduhvat za jednu takvu kompaniju, večito sa nekim krntijama, u minusima i restrukturiranjima, da to izgura za godinu, dve. Ili da meni kao putniku ponudi maltene svaku destinaciju u Evropi i šire koja može da mi zatreba po nekoj normalnoj ceni (OK, osim Moskve). I pri tom ne isisavaju više ogromne pare od države… Tako da on i dalje ima dosta kredita, njegova strategija radi, uz štucanja sistema. Ali radi.

Tacno tako. Potpisujem.

Kaže Seve “zar je važno ko je kriv”, a mi u Beogradu volimo Seve i uvek je slušamo. Tako će biti i ovoga puta, sve će ovo prekriti nikad viđeni brojevi i uspesi, a u tom će i sneg. Sva sreća pa smo po pitanju odgovornosti isti pa je tako pao sneg čak i u Ljubljani. U Zagrebu se po pitanju odgovornosti oko pada drona u sred grada ne čuje ni muva. Ah ta odgovornost, kad bismo je samo svi zahtevali tamo gde smo zaista i odgovorni…

Mislim da je ovdje veliki problem jer je Air Serbia jako prosirila poslovanje i broj destinacija, te nema dovoljno dobar management da to vodi. Neusporedivo lakse je voditi CA koji ima neusporedivo manje letova nego Air Serbiu.

Svaka cast za clanak!
Svako objektivan je mogao ovo primetiti.

Premda, JU nece imati dry lease flotu na zimu jer se nekome ocigledno ovajdio wet lease.

A321x2 su otkazali. Nisu postigli dogovor sa lezorom.

Lezor je trazio previse novca.

JU je zahtevala da ima odobrenje za letove sa A321 za Rusiju. Lezor to nije prihvatio i zato je dogovor pao u vodu.

Pre svega toga su cenu dogovorili. Prica o A321 je objavljena onog trenutka kada je JU potpisala Letter of intent sa lezorom.

ПоН је скоро потписано, знате и сами…

Али Кроација нити нема шта да каже осим да су им Франкфурт и Минхен постали хабови…

I nije hteo da pristane da mu avioni obavljaju letove za RF.

Fantastična analiza!!

Kako se odnos Air Serbije i Vinci grupe mijenjao tijekom vremena i kakve su posljedice toga imale na zračni promet?

Kako se očekuje da će situacija evoluirati s obzirom na planirane promjene u floti i drugim aspektima?

Alene u Beogradu niko nikad nije kriv ni za sta i niko jos nije nista naucio iz svega sto se desilo ili bolje receno sta se desava. Dovoljno je pogledati dansnje jutro i videcete da se sve nastavlja po starom gde skoro da nema leta koj ne kasni u polasku / dolasku. Neki manje, neki vise ali je to vec standardni trend tako da tu nema nikakve nade da ce se sta popraviti.

JU nece imati 100% dry lease ove zime…

Opet ste gledali odlaske… Zasto? U dolascima je kasnilo 22% letova, ne 55%.

A zasto ne tokom noci?

Kakve to ima veze? Posle ponoci je sledeci dan.

Pa pisete o letovima u nedelju, a gledate odlaske u ponedeljak rano ujutru. To nema nikakvog smisla!

Da li je realno očekivati da neka od CB3 kompanija krene da leti za regiju?

China Big 3, pobogu!

Hvala na ovoj objavi. Svi se boje da napisu istinu! Jeste u Er Srbiji je haos. Piloti daju otkaze, kabinska posada odlazi. Zakoni se menjaju kako bi ovi ljudi mogli biti izrabljeni do maksimuma. Najgore rukovodstvo ikada je dovelo do ovoga, a krive ljude koji nemaju veze sa organizacijom.

Ne vjerujte anonimusima.

Da taj haos koji vlada u kompaniji Er Srbija se vidi iz aviona! Izgleda kao da su svi strucni i sposobni otisli negde a vladaju nesposobni koji cekaju da im PC ili veliki vodja procitaju sta treba raditi. Aerodrom kao nesredjeni kazamat koji nema sanse da opsluzi 15M putnika kvalitetno i efektivno.
Slika i prilika drzave koju je zamislio mali Perica (ili veliki vodja).

Ajde možda bar 1 dokaz za sve navedeno? Ne kažem da ne stoji ali svašta se piše i ponavlja a niko ne daje dokaze. A nije lepo lagati…

Dokaz sto se tice realizacije saobracaja vam je svakodnevno na FR24 ili online na web stranici aerodroma Beograd. Dokaz vam je sto u kiss and fly zoni sada uglavnom placate parking jer ste prekoracili 5 minuta zbog opste guzve i meteza. Dokaz vam je terminal koji prokisnjava, stepenice koje vise ne rade nego sto rade, dokaz vam je sto se postavljeni pod na aerodromu renovira posle manje od godinu dana sluzbe, dokaz vam je umetnuta pista umesto druge piste, dokaz vam je sto svaki od “Perica” ima za sobom neku sumljivu neresenu aferu i mutnu biografiju, dokaz vam je sto se Beograd pretvorio u asfaltnu bazu bez drveca pa su ga cak i vrapci (inace simbol grada!) napustili. Dokaz su vam hiljade i hiljade mladih i skolovanih koji su otisli isto kao i vrapci …. da li vama zaista treba jos dokaza???

У Загребу је иначе боље… 😉

Na nasu zalost,dosta bolje, u svakom smislu…

Осим идиотске уметнуте писте за све остало је одговоран концесионар који је велика позната фирма из Француске.

На жалост, услове концесије не знамо, али изгледа да је неко идиотски заборавио да стави SLA, а наметнуо уметнуту писту.

Ja kuzim da je Cacic kriv.

“Vesić je uspio natjerati MUP da poveća broj djelatnika”

Vesić apsolutno nema nikakve veze sa MUP-om. On nije ministar unutrašnjih poslova.

Nema nikakvog uticaja. Za povecanje broja policajaca je zasluzan Bratislav Gasic, ministar unutrasnjih poslova.

Vesic je niko i nista u poredjenju sa Gasicem. Gasic je mnogo bliza osoba Vucicu nego Vesic.

Ne, nije. On je samoinicijativno usao u to. Voli covek da se pravi vazan.

Kako ne bi bio kad je licno postavljao plococe kod predcednika.

И стално води најзначаније пројекте…

“Air Serbia je pritom objavila da je ona obavijestila Aerodrom Beograd još zimus da će imati toliko veliku ekspanziju, no da se aerodrom na to nije osvrtao, a Aerodrom Beograd je izjavio da se sve do IV. mjeseca nije definirao red letenja.”

Vi verujete izjavi aerodroma? Majko mila, pa JU je jos pre Nove Godine definisala 19 od 22 nove linije, a do aprila su svih 22 bile definisane. Javnost je znala o tome, putnici isto, a eto Vinci nije?! Ma kako da ne!

Ono sto je istina je da charteri nisu bili u redu letenja sve do maja, ali sve redovne linije jesu.

Pa niste napisali koliki je nonsens izjava Vincija… To

A zasto ste onda napisali za izjavu Air Serbie da je nonsens?

I te kako bi se dozvolili lagati, u tome su prvaci.

Nisu lazi samo u priopcenjima. Oni ih i ne daju, jer bi rizikovali sudske postupke, kao i renome koji , valjda , imaju. Zato se sve i radi u rukavicama, bez tragova.

„nije definirao red”…

Ово је смешно. Нису веровали ЕрСербији да ће заиста имати толико летова?!

(Ма дај ..)

Горег оправдања нисам одавно видео.

Зато што очигледно ништа нису урадили.

А морали су.

Zato sto su nesposobni , nemaju sta drugo izjaviti. Toliko su osioni, da prelazi u tezak bezobrazluk. Neko ih treba dobro okrpiti, a nadam se da ce se to i desiti. Osionost i bezobrazluk, sa osmehom, nista odvratnije.

Znate li kada aerodromi počinju sa planiranjem potreba za ljetni red letenja? Najkasnije, ponavljam najkasnije u 10. mjesecu prethodne godine. To znači da je JU trebala BEG dati podatke u listopadu a ne ih tek “definirati” (što to uopće ovdje znači???) u prosincu a definitivno “do aprila”. U travnju aerodromi već naveliko planiraju zimu a ljeto je već ad acta. I onda još charteri za koje je BEG saznao tek u svibnju! Ljetni red letenja 2024 za recimo OS već stoji i VIE može na temelju toga planirati. Naravno da ima pomaka, ali oni nisu veliki i aerodromi uvijek računaju sa time. Stoga koliko se god trudili sve natovariti BEG, veliki dio krivice snosi sama JU.

Covece bozji, JU je u novembru i decembru pustila karte u prodaju za nove linije. Kao Vinci nije znao za njih do aprila, a karte se prodaju od novembra, pa dajte nemojte lupetati gluposti!

Ma kojih izmena, niti jedna destinacija nije izbrisana a charter je bio na nivou 2019.

Dodato je naknadno ukupno 3 linije za svega 9 polazaka. To za aerodrom ne bi smeo da bude nikakav problem.

Navedite jednu liniju koja je najavljena u novembru, a da je dozivela promenu. Doslovno nijedna nije!

@anon 10.45: da, naravno: zadaća je aerodroma da po internetu skuplja podatke o linijama za koje su karte u prodaji i onda na temelju toga planira potrebe! Ma bravo!

Snosi odgovornost, ali kad imate kompaniju , BA, koja drfinise svoj rad na osnovu predikcija o oporavku avio saobracaja na kraju 2023. i od toga neodustaje , ne mozete nista bolje ni ocekivati. Taj mentalni sklop ljudi u menadzmentu nije ni za vodjenje pijace, tako ,da slave svakog zaposlenog sto saobracaj uopste funkcionise. Nova postavljenja u saobracaju, dodatno to potvrdjuju.

A zar vi zaista mislite da BEG ne bi drugačije planirao operacije da je u listopadu ili studenom dobio barem približne podatke o potrebama JU u ljetnom redu letenja? Naravno da su planirali na osnovu projekcija ako nisu imali točne podatke.

Postovani Alene, ne bi. U to sam potpuno siguran. Zanjuci ko ih vodi, razmisljanja, prioritete, sposobnosti, nacin sagledavanja problema, resavanja, saznanja iz ranijih perioda, ne bi drugacije planirao, vec bi upravo ovo uradio, sto za mene, iskreno, nije bilo veliko iznenadjenje, vec suprotno, ocekivano.

Ma kad je FR objavio konacni red letenja iz Zagreba? Autor nam je ovde govorio do skora da zimski red koji pocinje krajem X meseca jos nije gotov.

Pa prvi Ryanair kao najveci evropski prevoznik ne obavestava aerodrome gde leti do 2-3 meseca pred pocetak letenja o konacnom redu letenja a vi ovde branite BEG koji vodi veliki Vinci sto nije uspeo da isprati zahteve malene Air Serbije?
Koji nonsens!

Razlika izmedju onog objavljenog u novembru i aprilu je 5-6 letova a ne 150.

Mogu oni da tvrde da je sad i zima kad svi znamo kad je JU objavila ekspanziju. To ste vi ovde objavljivali, mediji su prenosili a jedino Vinci nije znao?

Da, hajde da se pravimo naivni i branimo Vinci sto je bio “neobavesten”.

@anon 16.01: svaki aerodrom planira operacije tako da ima određenu rezervu u kapacitetima. I stoga promjene koje je FR kratkoročno napravio u ZAG nisu predstavljale problem aerodromu. Ali ako ja kao aerodrom nemam SLUŽBENU najavu kompanije o povećanju linija u tom obimu kako je bio slučaj kod JU, kako da onda planiram operacije??? Bacanjem graha ili konzultacijama sa vidovitom Milanom?

Ма није Винси ништа крив…

Da je povecanje islo linearno nebi bilo tako,nego odma bum

“Kako to da Craotia ima 60-80% točnosti, a leti na iste te aerodrome.”

Croatia ne leti na iste aerodrome kao JU. Croatia leti na daleko manje aerodroma nego JU.

Подскуп су… И пребацили хабове у Минхен и Франкфурт

Bravo za autora. Zaista je sve tako kako ste naveli. U sustini nesposobni ljudi na odgovornim mestima. Pravo lice Srbije.

I izgleda pravo lice Francuske?

Alo,Francuzi sefuju

Zbog love, to je uvek odgovor.

Nemojte tako ozbiljan ste covek, nisu stvari crno bele a problem radne snage i kompetentnog rukovodjenja je vise nego prisutan u svim granama privrede kako u Srbiji tako i u Hrvatskoj jos vise jer ste jos i u EU gde je kriza kadrova dostigla maksimum.

Ma nemojte da ste u zabludi. Dok se ne vidi ugovor, niko ne moze nista tvrditi, posebno u ko kom delu rada aerodroma sefuje.

Meni samo nije jasno odakle ljudima u Srbiji novac da toliko lete i povecavaju brojeve avio putnika kad po recima Foglara ljudi u Srbiji gladuju?

Eto njegovi prijatelji moraju da rade kao botovi a letove Air Serbije prepuni toliko da ne mogu da prevezu sve putnike i to jos ka letovalistima u Grckoj, Spaniji, Italiji, Tunisu, Turskoj, Bugarskoj i Egiptu a gde su jos letovi ka Francuskoj, Izraelu, Portugalu itd… Poznato je da tamo letuje gola sirotinja.

Pokušavate se prepucavati, a teza vam je potpuno šuplja.
Ako ćemo se razbacivati floskulama u smislu prepucavanja – Srbija nema ni pola putnika u zračnom prometu u usporedbi sa Hrvatskom, sa skoro duplo više stanovnika.
Drugim riječima po stanovniku Hrvatska ima 400% više avio putnika, što samo dokazuje činjenicu da Srbi gladuju – zadovoljni činjenicama?

Cinjenice su tu, takve kakve su a druga je stvar sto vi ne zelite da ih vidite.

Nego, zasto odmah uporedjujete Srbiju sa Hrvatskom? Da li vas zaista toliko boli uspeh beogradskog aerodroma da odmah morate to porediti sa svojom zemljom?

Ovde je vas saborac govorio o “siromastvu” Srbije, kako njegovi prijatelji u Srbiji “gladuju” a vi se neuspesnom zamenom teza i otvorenim podmetanjem odjednom vracate na broj putnika u Hrvatskoj???

Kao sto je vec stotinu puta ovde objavljeno ali vi ne zelite to videti broj putnika Srbije i Hrvatske se usled dugacke obale Jadranskog mora (koju Srbija nema) i gde najveci deo putnika cine stranci ne moze porediti dok se sa druge strane kontinentalni glavni gradovi itekeko mogu porediti jer imaju slicne uslove za poslovanje.

A posto volite da uporedjujete onda cu vas podsetiti da ce ove godine aerodrom Beograd imati vise nego duplo vise putnika od zagrebackog sa sve “gladnim” putnicima na njegovim gejtovima 🤣🤣🤣

Мислим да овде сви пореде бабе и жабе. По моме мишљењу најсличнији београдској ситуацији је аеродром Будимпешта или Братислава, и са њима се треба поредити. Мађари и Словаци могу колима на море а могу и авионом. Један аеродром у континенталној држави. Будимпешта генерише пуно авионом довезених туриста. Братислава скоро ништа. Београд и Србија још увек не толико ко Будимпешта. Величину дијаспоре Мађарске и Словачке не могу да проценим.

А данас сам чуо поразну статистику да чак и Београд и даље има мање регистрованих аутомобила од и најсиромашнијег дела Румуније, а опет на улици кркљанац.

То ми све значи да јако пуно људи врло лепо живи, а и да јако пуно људи врло лоше живи.

@anon 12.33: dajte se skinite sa tog tripa i okanite me se. Usprkos vašim jakim riječima, ja i dalje više vjerujem mojim prijateljima koji me nemaju razloga lagati. Ako sada kažem da ste jasan primjer bota, krenuti će shitstorm!

Samo vi verujte onima koji vas lazu jer brojke Beograda ne lazu.

Da sam na vasem mestu zapitao bih se kako covek kad svaki put ostane bez argumenata jedino sto zna da kaze je “bot”. Prilicno prizemo i jadno.

Sta znaci brojke Beograda? To sto BEG I AS imaju brojke ne znaci nista jer su ljudi platili karte kad je AS stavila u prodaju i naravno da ce da lete, nece sigurno ici van BEG da lete. Kvalitet je katastrofalan I to se moze odraziti na dalje brojke u buducnosti a posebno na odstete i penale. Brojke su tu apsolutno nebitne. To je isto kao da kazete da u Maxiju raste promet. Jeste raste al kvalitet i zadovoljstvo ljudi kipovinom kod lopova jer su monopolisti je kriticno.

Isto tako kao što broj putnika sa jadranskih aerodroma ne samo povećavaju nego i uglavnom čine turisti, tako i veliki broj putnika u Beogradu, a koje Zagreb nema zbog nesposobnosti Croatia Airlinesa, čine transferni putnici koji se računaju i broje duplo. Niti su brojevi Beograda takvi da pokazuju da je Srbija Norveška, niti su brojevi Zagreba, pa čak i cijele Hrvatske onakvi kakvi bi mogli i trebali biti. I jedni i drugi smo u banani, ali to primitivcima i kompleksašima i sa jedne i sa druge strane ne pada na pamet priznati, već se trude pokazati da je njihova banana manja, a organ veći, što se dobrom dijelu nas objektivnih čitatelja poprilično gadi

Pa po vaši logiki smo torej Slovenci najrevnejši na balkanu..

Potpuno ste u pravu, tu logike nema.

baš tak, ta logika cijelog komentara je potpuno šuplja pa je takav i odgovor

A koliko tih avio putnika živi u Hrvatskoj? Jeste li možda vodili evidenciju?

A koliko transfernih putnika Air Serbie koji se broje dva puta zivi u Srbiji?

Bukvalno nijedan komentar nema veze sa ovim što je čovek napisao u prvom komentaru, šta se sa vama dešava? Postoji li neka bar mala mogućnost da se objektivno sagleda da se rast saobraćaja u Beogradu jeste desio zbog rasta životnog standarda? Zašto je to problem reći, ja sam protiv Vučića i pozivam svakoga da glasa protiv tog zla ali to je apsolutna i cela istina. Jedan deo otpada na sve veću dijasporu, drugi na Ruse, ali stoji fakat da postoji kontinuirani rast putnika jer je više ljudi koji sa svojim diskrecionim dohotkom može da kupi aviokartu. As simple as that, idemo dalje.

Bravo!

Jedan normalni komentar.

A ja sam rekao da ljudi u Srbiji gladuju? O ostalom ne bih…

Da, rekli ste i to vise puta.

Da, jeste.

Rekli ste da vasi prijatelji koji su profesori moraju da rade kao “botovi” jer su gladni.
Sta onda reci za losije obrazovani sloj ljudi?

Sa nužnim poštovanjem molim vas razumite da reč ljudi iz Srbije koji vam kažu da ljudi gladuju nema veze sa mozgom.

Kao sto postoje vucic botovi postoje Anti vucic botovi – a oni vole da se druže sa susedima.

Свакако је добро кад се из грешака учи и када се оне исправљају (број расположивих авиона, број особља, број служби за опслуживање авиона) у ситуацији кад број превезених путника не престаје да расте.

Svakako je dobro kad se uči iz pogrešaka i kada se one ispravljaju (broj raspoloživih zrakoplova, broj osoblja, te broj službi za opskrbu zrakoplova) u situaciji kad broj prevezenih putnika ne prestaje rasti.

Da je ovo bosanski portal morali biste dvaput na latinici

100% tacno

Biće to sve dobro, za sve treba malo vremena, ali sl godine ako se ponovi onda je katastrofa

Moglo bi se i reci da je ovo trece leto. Daleke 2019., iako duplo manja po rutama i za trecinu po floti, Air Serbia je idalje imala nestasicu aviona i lancana kasnjenja. Samo sto su tada imali idalje 2-3 B733 da ih jedan poslednji put spasu

Hrvatska enciklopedia kaže da je egzistencija opstajanje, biti, postojati.

Dakle vi mislite da Er Srbije neće biti ako se ovaj haos ponovi iduće godine. Šta ako Er Srbija i pored haosa iduće godine ipak opstane, napravi još više putnika i ima više odredišta? Vi retko grešite.

Pise gore ako se ponovi haos biti će to egzistencijalno za kompaniju. To znaci ugrozen opstanak.

Dakle ipak nece biti egistencijalno zbog Vucica. Kao da je poruka za Air Serbiu – ponovite haos i sledeceg leta, nema opasnosti dok je Vucic na vlasti!

Sta kada ode Vucic? Ni jedna opoziciona stranka nema u programu gasenje Air Serbie. Ako firma pravi profit i buduce vlasti ce zastititi Air Serbiu. Videli su kako je Slovenija pogresila. Dakle nema straha za Air Serbiu, sa ili bez Vucica. Uostalom tako je i sa OU, zasticeni su bez obzira ko je na vlasti u Hrvatskoj.

Ne da ce opstati nego ce biti jos veca i jaca sa novim destinacijama i vecim frekvencijama.

Evo ove zime povecavajju FCO na 13 pw a jedna od novih destinacija koju planiraju da otvore je i Wroclav.

Dakle, za prvo polugodiste su ovakvom ekspanzijom dosli do profita od 22 miliona evra, godina moze zavrsiti na 30-35 miliona u plusu a sledece godine samo je nebo granica.

Ponovice se

To je kao ono: kupovinom karte preuzimate sve potencijalne rizike na sebe. I nazalost je tako i u realnosti

Imam dva utiska ovde: prvi, da BEG, JU i koncesionar nisu videli ono što je gotovo svaki komentator (koji nije funboy) video još zimus, ili su videli ali su ignorisali po principu “not great, not terrible” dok im se to sve onog junskog vikenda nije sručilo na glavu. Ne znam koji scenario je gori.
A drugi utisak mi je da postoje ljudi koji su ovo jedva dočekali i sad će ovo da razvlače “kao komad mocarele celom Gajevom” do sledeće situacije sa BEG i JU.

Imate potpuno pravo. Uz jednu primjedbu: razvlači se “kao komad mocarele celom Gajevom” do sledeće situacije sa BEG i JU” upravo zbog tih “funboys-a” (usput lijepa riječ za botove!) koji su na svaku i najmanju sumnju u izvodivost projekta odmah krenuli sa shitstormom protiv tih pojedinaca i vuku to cijelo vrijeme. I time izazivaju daljnju rekaciju…

mislim da je fanboy u pitanju. ovo funboy zvuci malo bezobrazno.

Koji put opet ista priča? Koliko je samo puta ovo sve već rečeno?
Zaista neverovatno, izgleda da nije bilo dovoljno shitstorma…Nekima očigledno nije.

Cestitke za clanak, ovo treba stalno ponavljati kao mantrau, ali i presaviti tabak pa tuziti vec jednom kolektivno.
Uvjek mi je zgodno ta ne odgovornost politicara(a za sve su krvi)

Alene, palac gore

Pozdrav s Malte

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!