zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Aeroflot povećava primanja pilota

Aeroflot će povećati plate pilota za 30 odsto na jesen 2024. Tako će, sa 70 sati letenja mesečno, plata pilota na širokotrupnim avionima biti 6466 EUR. za kapetana  aviona  i 4870 EUR za kopilota. Na uskotrupnim avionima – 5647 EUR. za kapetana i 2927 EUR za kopilota. Stopa naleta pilota povećati za 25%.
Direktor Aeroflota je napomenuo da su plate stjuardesa značajno revidirane i dovedene na tržišne nivoe 2021. godine. Kompanija danas radi i na nematerijalnim i materijalnim nenovčanim naknadama, kao što je proširenje paketa dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja.

dopisnik: Dejan Radojević (Moskva), foto: Aeroflot

15 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Pa lepe plate za manje od 20 sati nedeljno. Znači u Rusiji je ipak blagostanje. Zašto onda pričaju da je loše?

Nije neka plata u odnosu na Evropu. 20 sati nedeljno nije malo.

Što 20 sati?

Jel to maksimum dozvoljenog leta nedeljno i da li se računa čist let ili u to vreme ulazi i čekanje na aerodromu?

Dobrovoljno zdravstveno osiguranje u Rusiji? Pa oni su ustvari zapad u svemu osim u demokratiji. Ne znam šta oni imaju toliko protiv zapada onda…

Osnovno osiguranje imaju svi gradjani a pojedine kompanije uplacuju za svoje radnike i dopunsko dobrovoljno osiguranje.

Kažem vam, dopunsko dobrovoljno osiguranje je stvar sa liberalnog kolektivnog Zapada, ja sam razumeo da Rusija hoće nešto drugo.

Loše ste razumeli. Ne postoji u ekonomskom smislu bilo kakvo neslaganje između zapada i Rusije. Kompletna politička elita Rusije od raspada SSSR-a je promovisala jedan vrlo liberalan stav u sferi ekonomije. Oni trenutno ulaze u ideološki klinč sa zapadom pre svega na temu tzv. rastakanja tradicionalnih vrednosti i porodice, što navodno Rusi žele da spreče i ponajviše na temu međunarodnih odnosa, gde Rusija promoviše stav da je nedozvoljeno nametati političke i kulturne obrasce svog društva drugim društvima silom. Naravno, u realnosti gledamo sukob dveju svetskih sila, gde je ona značajno jača (SAD) skoro uspela da dovuče strateško naoružanje na samu granicu Rusije i duboko u prostor nekadašnjeg SSSR-a pa ovi to pokušavaju da spreče, uspore ili da tu granicu gurnu malo dalje na zapad i spreče neutralisanje svog sistema strateške odbrane. U svemu tome strada ukrajinski narod a i jedni i drugi to zaviju u oblandu ispraznih ideoloških nebuloza na koje se peca medijski loboromirana javnost.

Smanjiti malo prorusku propagandu, molim

Tzv rastakanja tradicionalnih vrijednosti i porodice??? Ne, nego zapadnog proširenja ograničenog pogleda na obitelji, koji je nažalost normaliziran kao heteronormativan u posljednjih par stoljeća uprkos cijeloj povijesti nehetero obitelji.

Da li su ovo neto ili bruto plate?

Kakvo glupo pitanje…nevjerovatno…očigledno da su brutto, neto je između tebe i države…

Plate u Rusiji se uvek objavljuju kao bruto iznos a trenutno je porez 13% do 5miliona Ru godisnje a potom 15% na iznos veci od 5M.

Može jedno Off topic pitanje, kakvo je stanje sada u Rusiji po pitanju kupovine trajnih materijalnih dobara (auto, zemljište, nekretnine)? Oglašavaju li se cijene u $/€ pa preračuna u rublje na dan kupnje ili se drže RUB? Npr. u hrv se od osamostaljenja nekretnine (a i auti) oglašavali u DEM/€, naravno transakcije su bile u kn na dan kupnje…
Ima li kakve razlike u odnosu na prije 2 godine?

Zanima me informativno, jer ako se i dalje drže rublje, piloti i takva zanimanja će još više doskočiti od standarda prosjeka, jer oni zbog globalne kompetitivnosti imaju “zaštićene” plaće, tj. Nece im moći uništiti vrijednost plaće jer će brzo pobjeći van

Neto. Toliko mu legne na račun. Svašta

Snašao se čovek

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!