zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Delta i Amex izbacili karticu od metala B747

American Express i Delta SkyMiles ff program su izbacili originalnu karticu. Naime, kartica je izrađena od metala sa Boeinga 747-400 koji je letio do 2017. godine. Kartica se može nabaviti od 25.4. do 5.6. ili do isteka zaliha.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Delta

15 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ovde se radi o kartici iz programa lojalnosti kupaca, a ne platnih kartica? Pandam Star Aliance programu Miles and More…

ne ovo je prava pravcata amex delta skymiles reserve kartica.

Osim snob value (makar više nisu baš posebne), metalne kreditne kartice su muka – hrpa čitaca ih ne može pročitati, npr stari pos automati, automati za parking ili autoceste -svi stari touch. Drugi problem je što detektori metala reagiraju na njih.
Na kraju morate uvijek nositi drugu karticu koja zbilja radi.

nije specijalna kartica već specijalni dizajn. ovo je druga tura. nove su bijele. crne su nekoliko godina u opticaju već. ovo je rezervisano samo za delta skymiles reserve kartice. korisnici samo naruče novi dizajn online.

Prezanimljivo. Imam njihovu Skymiles Gold karticu i odlično me služi. Alene, da li Vi imate OU diners karticu? Zanimljivo bi bilo kad bi neki čitatelj napisao recenziju iste.

Što se tiče dinersa, moj osobni dojam (iz iskustva vlastite obitelji/prijatelja) je da nema razlike u tretiranju korisnika, jednako vas tretiraju koju god podvrstu dinersa imate (npr. Limiti su vam u skladu s dokazanim prihodima a ne vrsti kartice) . Na vama je da se odlučite za onu koja vam najbolje odgovara što se tiče “nagradnog programa” (Cashback, milje). Po meni M&M se isplati samo ako letite s LH grupom pa možete čuvati milje.
U Hrvatskoj je dobro prihvaćena, ali u EU je vrlo škakljivo hoće li biti prihvaćena, zato dobijete s njom besplatno Visu M&M. Nagradni program je 1 € = 1.5 milja (Diners) i 1€ = 1 milja (Visa, ovo vrijedi za potrošnju u inozemstvu, ne koristim Visu u Hrvatskoj). Nagradni program nije bajan, ali nije da imamo bolju alternativu, nije to ko u SADu… Od ostalog tu je besplatni PriorityPass, za njega morate imati uvjet potrošnje u prethodnom polugodišnjem.razdoblju, ali njega nije problematično skupiti (prilagodite navike da više koristite Diners za uobičajene transakcije i to je to). Ima još stvari koje oni reklamiraju kao pogodnosti ali iskreno tu ne vidim neku vrijednost jer se slične ponude mogu naći na tržištu i kod konkurencije (postojalo je neko putno osiguranje, s vrlo ograničavajucim uvjetima, ponude ostalih osiguranja, ponude putničke agencije…)

Meni je mana kartice što ju ne mogu dodati u Google wallet.

mene isto nervira sto je ne mogu dodati u wallet, ali inace je koristim preko 20 g

Koje banke kod nas nude ovo?

Koja je onda poenta pisanja od kada do kada se moze nabaviti?

Istina. Za nas su vijesti iz avijacije ipak puno relevantnije u odnosu na dijasporu u zapadnoj/centralnoj EU, jer nam o avijaciji direktno zavisi veza sa prijateljima, obiteljima itd.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!