zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Delta plaća kabincima boarding

Iako je standard struke da se kabinsko osoblje plaća tek od zatvaranja vrata, Delta je odlučila isto promijeniti i plaćati kabince za postupak boardinga. Činjenica je da kabinsko osoblje troši 30 do 60 minuta za boarding (ovisno o avionu) i da je krajnje nelogično da im se isto ne plaća. Mladi kabinac dobiva 32 USD po satu, a za boarding će dobivati 16,10 USD, dok je stari kabinac (10 godina u kompaniji) plaćen 59,66 USD po satu, a za boarding će dobivati 29,83 USD. Ovime će se plaće kabinaca prilično povećati.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Delta

10 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Pa npr kabinsko osoblje flydubai je placeno sat vremena pred poletanje( reporting) do pola sata po sletanju. Bas mi je cudno da drugi ne rade tako

Ali zato imaju manju osnovicu i to puno manju.
Treba sagledati cijelu strukturu place da bi se nesto moglo zakljuciti.

Pa i piloti su placeni po block houru, a reporting im je 1 do 2 prije leta, ovisno od kompanije do kompanije i vrsta operacija. A do zatvaranje vrata na avionu se odradi puno toga sa strane kabine i sa strane pilota.
Cim je manja osnovica to govorimo o losijim uvjetima rada jel poslodavac vise svog rizika prebacuje na radnika. Npr. tu su poznate firme u Europi poput SmartLynxa i njihovih sestrinskih firmi te u Hr sve 3 firme osim CTN te Lauda.

Da, odgovorio sam gosp koji je usporedio FlyDubai da Deltom.

Navodno da je ovo odgovor Delte na to sa su kabinci hteli da se pridruze sindikatu. . ATA (sindikat )tvrdi da jeste, ali onda se postavlja pitanje drugih kompanija koje imaju kolektivne ugovore i nisu fleksibilni kao Delta.Kada se sve sabere u proseku to ce doneti povecanje plate od 4%

Uče! Vrlo polako, ali ipak…

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!