zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Kuda ide Priština

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Priština

Za razliku od obližnjeg Skopja koje forsira Wizz Air i gdje ovaj LCC ima preko 70% prometa, Priština ima brdo kompanija, a neke od njih imaju prilično mnogo letova. Za Prištinu u ovom momentu leti 15 kompanija, za Skopje njih 10. No, za razliku od Skopja, u Prištini bazu ima Eurowings sa 25 letova tjedno, a velik broj letova ima i Wizz Air (26 tjedno), easyJet (24), MyWings (22) i GP Aviation (31 tjedno). Prošlog ljeta za Prištinu je bilo 34 leta Eurowingsa, 22 Wizz Aira, 26 easyJeta, 38 GP Aviationa i 83 tjedna leta MyWingsa.

Upravo zato je prošlog ljeta Priština imala 335 letova bez dominantnog prijevoznika, dok je Skopje imalo tek 162 leta od čega je Wizz Air imao 77 letova. Ovog proljeća (početak IV. mjeseca) Priština je imala 209 letova, a ni jedan prijevoznik nije imao više od 15% letova, dok je Skopje imalo 119 letova od čega je Wizz Air imao više od 50% tj. 63 tjedna leta.

Činjenica je da Priština u ovom momentu ima baze Eurowingsa, MyWingsa i GP Aviationa, no sve se češće spominje baza Wizz Aira koja će se vrlo vjerojatno i vrlo brzo otvoriti. Što će više jačati Wizz Air, Eurowings i easyJet, a evidentno jačaju, to će više slabiti GP Aviation i MyWings. U tom kontekstu za očekivati je da prvo nestane GP Aviation, dok bi MyWings mogao opstati kao jedini lokalni prijevoznik u Prištini.

I sad ostaje da vidimo koji od ova dva modela će biti uspješniji. Prije Covida-19 Skopje je puhalo Prištini za vratom. No, stavljati sva jaja u jednu košaru nikada nije bila dobra logika. Wizz Air najviše aviona u jednoj bazi upravo ima u Skopju. Aerodrom ima i preko 70% Wizz Airovih putnika. Što ako se Wizz Air zaletio i pretjerao sa onih 650 milijuna EUR gubitka u prošloj godini, pa će ove zime i idućeg proljeća ponovo opako porezati linije, možda i više nego prošle godine. S druge strane lojalnost Wizz Airu je do sada Skopju donijela niz novih linija, povećanje frekvencija i velik broj putnika. Stoga nam ostaje da pratimo situaciju ova dva grad koja su udaljena tek 89 km i koji jedna drugome kradu putnike.

 

6 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ja se javljam iz Prishtine, pa ću malo na Hrvatski i na albanski, da se više razumije.
Kosovu je puno važan zračni prevoz radi velike dijaspore i problema sa cestovnim putem kroz Srbiju. Ja mislim da bi Croatia Airlines trebao dobro da leti između Zagreba i Prištine. Isto bi pod hitno kosovska država morala imati svoju aviokompaniju ne samo kao simbol države nego i čisto komercijalno.
Šta bi Alan rekao za kosovsku kompaniju?
Unë po telefonoj nga Prishtina, kështu që do të bëj pak në kroatisht dhe shqip, për të kuptuar më shumë.
Transporti ajror është shumë i rëndësishëm për Kosovën për shkak të diasporës së madhe dhe problemeve me rrugën nëpër Serbi. Mendoj se Croatia Airlines duhet të fluturojë mirë ndërmjet Zagrebit dhe Prishtinës. Shteti i Kosovës duhet urgjentisht të ketë kompaninë e vet ajrore jo vetëm si simbol të shtetit por edhe thjesht komercial.
Çfarë do të thoshte Alani për kompaninë kosovare?

Mislim da je Pristina tu daleko inteligentnija i da ce na duge staze daleko vise profitirati nego Skopje.

proftirace zbog OGROMNE migracije. Imaju sigurno vise nego sedamdeset letova tjedno samo za Schweiz (a verovatno i prema Deutschland) i ne vidim sta to ima veze sa Skopje i kako bi oni mogli postiici isto (a bogami i ostali aerodromi u regiji ) bez da se pola Makedonije ne preselu u Basel i Zürich

a da ne pricamo o mutnim Reisebüro-ima

https://balkaninsight.com/2018/07/19/flying-blind-negligence-nepotism-and-graft-at-kosovo-airport-07-19-2018/

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!