zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Austrian ponovo u štrajku

Austrian i njegovi sindikati su odradili 17 krugova pregovora do sada. Kompanija je ponudila povišicu od 18% za kapetane i kabinsko osoblje, te 28% za kopilote. No, radnici su i dalje nezadovoljni i stoga će još jednom štrajkati, već treći puta u mjesec dana. Ovaj puta štrajkati će od 28.3. u ponoć do 29.3. u podne (36 sati). Austrian će istim otkazati preko 400 letova.

Za Zagreb Austrian otkazuje oba leta 28.3. i jutarnji let 29.3. Croatia Airlines će letjeti sve letove. Naravno Croatia ni ovaj puta nije umjesto Dash 8-400 uvela veći Airbus A319 ni na jednom od tri leta, kako bi preuzela bar dio putnika Austriana. Cijene karata u jednom smjeru su od 436 do 556 EUR. Za Beograd kompanija će odraditi samo popodnevni let 29.3, a jednako tako će biti i za Sarajevo, Prištinu i Podgoricu. Za Skopje neće imati letova 28. i 29.3. Air Serbia će odraditi sve letove za Beč, no sa ATR 72-600. Kompanija, na žalost, kao ni Croatia Airlines, nije odlučila ni jedan let odraditi sa većim A319, iako za oba dana više nema karata u prodaji, tj. avioni su potpuno putni. Jako loše.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Austrian

34 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Moguć novi štrajk 04.04. … Čim dobijem pouzdanu informaciju, javim.

Štrajk kod Austria upravo završio

Da li u Kini ima avio-sindikata? i štrajkova?

Indirektno samo … Nema sindikata – nema štrajkova.

Pretpostavljam da svaki zaposlenik ima neki Ugovor o radu, koji je svojevoljno potpisao.

Ako se kompanija pridržava Ugovora, a zaposleniku to više ne odgovara, treba dati otkaz ili pregovarati o novom Ugovoru. Ako nema dogovora oko novog Ugovora, onda zaposlenik kaže da nije zadovoljan i odlazi. Ali ovde štrajkuje i čini ogromnu štetu Kompaniji. Ko će tu štetu nadoknaditi?

I ko će nadoknaditi putniku? Kompanija ili sindikat?

Loše je što OU i JU svakako nisu planirale da lete većim avionima za Beč pred Uskrs, a već ovo je stvarno propuštanje ozbiljnog novca.

Koliko sam ja puta već ovdje pisao da to treba? Godinama sam na veliki četvrtak letio MUC-ZAG i dašenka je uvijek bila kompletno puna. Prije par godina su tek 3 tjedna ranije iz operativnih razloga promijenili u 319. I što da vam kažem: bio je krcat do zadnjeg mjesta… Ista je stvar recimo pred Božić, pred proljetne praznike u Bavarskoj, pred Svisvetih,, … Ali OU! Oni radije režu torte no da se sagnu i doslovno pokupe novac koji leži na cesti! JU me ne čudi s obzirom da u ovom trenutku imaju veliki manjak aviona, ali sam siguran,da ih imaju, da bi reagirali.

Neće biti jedini ako Bog da…

Pozdrav Alene! Mozda je malo nevaspitano pitanje, ali citajuci ovaj tekst to me stvarno zanima. Koliko npr iznosi plata letackih posada (pilot, kopilot, kabinci) u Austrian-u? Naravno, ukoliko mozete recite okvirno, ne mora u detalje. Hvala vam!

Piloti oko 93.000 godišnje, kabina oko 30.000, tehničari oko 50.000, zemaljsko osoblje oko 28.000. To je prosjek i to je bruto.

Nije to bruto. Ovo što ste napisali je neto i kapetani imaju podosta više, neto preko 100000 eura godišnje, plus bonusi. Bruto je skoro duplo veći, ali se bruro ne gleda jer se porez obračunava prije isplate, dakle automatski se skida s platne liste. Kopiloti imaju nešto više od pola tog iznosa, opet neto. Kabinci su tanki svugdje u svijetu, Austrian nije izuzetak.

To je bruto: evo iz aktualnog natječaja OS-a:
Kabinci: 31.080.- bruto za puno radno vrijeme
B1/B2 mehosi 39.440 bruto za puno radno vrijeme
Mechanic Interior od 33600.- bruto za puno radno vrijeme
Kod pilota je prosjek…

Te podatke imate na stranici Pilot’s jobs, za bilo koju kompaniju. Austrianovi kapetani imaju od 8500-13500 eura, kopiloti 4500-8000 eura, to su standardne pilotske plaće u razvijenim i bogatim državama EU. Kabinsko osoblje jako zavisi o ugovoru, start nešto oko 1000 eura, vjerojatno i manje, ali na to idu dodaci. Kako se povećava iskustvo, tako podosta raste i iznos. Europa ima dosta ujednačene plaće, malo gdje kapetani imaju ispod 8000 eura. U Austriji se porez automatski skida na obračunu plaće, dakle s bruto iznosa. Apsolutno je nemoguće muljati i zavaljati porez. Isto kao u Njemačkoj. Najluđe plaće su na srednjem istoku, kapetani u Emiratesu žive raskošnije od od onih mugera i foliranata u Monacu, koje je spomenuo Alen nekidan, kada je posjetio Monaco. Svaka plaća im je kao da su dobili nasljedstvo. Kinezi plaćaju čak još bolje, ali život i letenje u Kini je mučenje. Ja sam najviše uživao u jugoistočnoj Aziji, velika lova, a sve jeftino. Europa dobro plaća, ali je život u Europi jako skup.

Evo ja znam. Kopiloti imaju 4500-6000€ neto, a kapetani oko 90% više. Ovo je ako gledamo 12 isplata godišnje.

Na to dodajte još i bonuse, odnosno trinaestu i četrnaestu plaću. Svakih 6 mjeseci se isplaćuju bonusi, dakle kapetani još oko 20000, kopiloti još oko 12000. To je sve nakon poreza, neto, dobro ste napisali.

Eto sada znate što da odaberete u idućem životu. Nakon reinkarnacije. Jedini cilj neka vam bude kapetanstvo na Airbusu. Nećete fulati, govorim iz osobnog iskustva. Pa još odaberete pametno, pazite za koga radite i proživite život kao car.

U kojoj aviokompaniji primaju piloti svakih 6 mj. bonuse ? U Austrian sigurno ne!

Pegasus. Tri puta godišnje.

13. i 14. plaća je u Austriji dio koletkivnog ugovora. Bonuse radnici OS-a već dugo nisu vidjeli…

Al mislim stvarno, ovo je za otići u Buzin, sve ih potrpati u marice i poslati na Goli otok. Ovo je kriminalno uništavanje kompanije za 30 srebrnjaka koje će dobiti kad Luftmaćeha preuzme, a mi naravno opet platimo dugove. Prije bih si odrezao obje ruke nego glasao za ..Z i Mišetićeve sponzore.

Moj prijatelju, kao i u Srbiji, koji god da dođu na vlast neznalice isplivaju. Pola ovih sadašnjih neznalica će pretrčati na drugu, pobedničku stranu, i nastaviti po starom.

Znate kaj je najgore: potpuno je svejedno za koga glasate: tko god da dođe, u OU se ništa neće promijeniti. Jer apsolutno svi imaju u OU vlastite uhljebe. A ako zaista i LH dođe, svi oni će lijepo biti uhljebljeni negdje drugdje jer nitko od njih nije sposoban preživjeti na slobodnom tržištu rada.

Moguće da je svejedno za koga glasati. Jako dobro znam da se i dan danas kriju anexi na ugovor za koncesiju koje je “genijalni Hajdaš Dončić” potpisao s francuzima. Isto smeće ko i ovi koji su trenutno na vlasti.
No ponavljati postupak,a očekivati drukčiji rezultat. Znate i samo kako se to definira.
Vjerujte da nemam iluzija o drugim strankama, pogotovo o retardiranoj zelenoj ljevici koja se predstavlja kao alternativa. Jednostavno se ne želim osječati kao sudionik u uništavanju svega time što bih glasao za dvije najveće stranke u HR.
Tužno je što je toliko toga uništeno – a opet imam osjećaj da netko profesionalan, s ovlastima za istinsku restrukturaciju, zbilja dođe u CA – uvjeren sam da bi se rezultati vidjeli jako brzo, za manje od 2 godine…

Za politiku se slažem sa vama: svi su oni isti i gledaju samo vlastitu guzicu. A kaj se OU tiče: koliko sam ja već puta rekao da se najuri ova nesposobna bagra, i to svi od B do Ž, da bi OU za dvije godine bila profitabilna a za 3-4 i visoko profitabilna…

Ima: onaj vlastiti!

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!