zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Croatia šara dane operiranja

Croatia Airlines je do sada radila istinski svakakve notorne gluposti. Neke istinski nisu bile za povjerovati. Ali jedan segment poslovanja je imala konstantan. Kada bi postavila red letenja držala bi ga se kao takvog i ne bi ga mijenjala. To je i trend u zrakoplovstvu, unifikacija reda letenja tako da putnik ima naviku stalnih i konstantnih frekvencija.

No, sada je Croatia odlučila i ovaj posljednji segment poslovanja uništiti. Pa kompanija na liniji za Beč u posljednjem tjednu III. mjeseca ponedjeljkom, utorkom i petkom, pa leti samo 7.4. jedan jedini puta i četvrtkom, da bi 26.4. prekinula i letove utorkom.

Za Bruxelles Croatia u prvom tjednu leti 9 puta tjedno svaki dan osim subote, a dva leta u ponedjeljak, srijedu i petak. No u drugom tjednu ne leti više srijedu, ali dodaje utorak i četvrtak. No potom u 3. tjednu ne leti više utorak, ali leti srijedom, da bi u četvrtom tjednu ponovo vratili utorak umjesto srijede. Na koncu u posljednjem tjednu lete drug let samo utorkom i petkom, a ne lete više ponedjeljkom i srijedom. Dakle, svaki tjedan od kraja III. do kraja IV. mjeseca lete različitim danima drugi dnevni let.

Za Dubrovnik kompanija prvo leti 19 tjednih letova svaki dan dva, ponedjeljkom, subotom i nedjeljom tri, četvrtkom 4. No, u drugom tjednu smanjuje četvrtak na tri leta, ali povećava utorak, srijedu i petak sa 3. letom (svaki dan 3 leta). Od 15.4. ponovo pada na 19 letova jel ukida treći let u utorak i petak, a ne leti let ni u nedjelju 17.4. Potom od 25.4. uvodi četvrti let u ponedjeljak, vraća treći let u petak no ukida treći let u subotu.

Za Minhen kompanija prvo leti 11 tjednih letova (svaki dan dva osim petka, subote i nedjelje). Potom sve svodi na 7 tjednih letova, ali ne i u drugom tjednu jel tada leti samo 5 letova pošto ne leti 6. i 8.4. No, zato ima dodatan let samo u ponedjeljak 18.4.

Za Sarejevo kompanija leti 6 tjednih letova (svaki dan osim subote. No, ipak neće ostvariti letove 4.4., 20.4, 25.4. i 27.4. Potpuno nasumice odabrani dani kada se neće operirati.

A Split je tek erotika. Prvo leti 21 tjedni let, svaki dan tri, osim srijede i četvrtak kada leti dva leta, no utorkom i petkom leti četiri leta. Od 4.4. više ne leti utorkom 4. let i nedjeljom 3. let, ali dodaje ponedjeljkom 4. let, srijedom i četvrtkom treći let, te subotom 4. let. Od 14.4. pak ukida 3. let četvrtkom, no dodaje peti let petkom. No, u subotu 23.4. ne let jedan od 4 leta. Na koncu od 27.4. uvodi dodatni 4. let srijedom i 6. let petkom.

Za Zurich kompanija leti dva dnevna leta cijeli mjesec, no ničime izazvana je otkazala letove u srijedu 6.4. i četvrtak 7.4.

I iz Zadra na liniji za Beč Croatia radi kajgotarije, pa ima izvanredne letove 7. i 28.4, a ne leti 26.4.

I na liniji Dubrovnik-Frankfurt kompanija bi malo piškila, a malo kakila. Pa tako prvo leti petkom, od 6.4. uvodi letova srijedom, subotom i nedjeljom, no već 13.4. ukida srijedu i subotu, ali dodaje ponedjeljak i utorak. U tom tjednu izvanredno i samo jednom leti u četvrtak 14.4. Liniju nekim čudom ne leti ni u ponedjeljak 25.4.

Dakle ovo je najveća od svih gluposti koje je kompanija napravila. A tih gluposti je do sada bilo more!

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

19 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Dali ce biti letova za Oslo

Stoji.

Fascinantno mi je kad npr Ryan preslaguje i otkazuje letove, to je super potez i normalan zbog korone i ostalog, optimizacija i tralala..a kad to napravi Croatia to je najgluplji potez

Bas tako. A jos bi se ovaj potez trebao jos vise podrzati jer OU sagoreva drzavne pare.

Slažem se, stvarno je odavna već prešlo mjeru dobrog ukusa kako i koliko, načešće neutemeljeno, ovdje autor prosipa žuč na CA. Jako neozbiljno.

Offtopic: Lepa fotografija. I po stoti put, ja i dalje ne mogu da verujem da su stavili ove odvratne, klaustrofobicne, zatvorene air bridge-ve.

Ako si klaustrofobican, Pa onda izbjegavaj Zagreb. Di ti je problem? Vec si 100 puta ponavljo temu

Drago mi je da imam verne pratioce, da ne kazem “fan”-ove koji citaju i pamte sve moje komentare. Pusa iz Ljubljane.

Možda voli one providne

Croatia Airlines nema letove iz Zadra za Beč.

Tako će se smanjiti dio tih dosadnih putnika koju CA samo ometaju u radu.
Bez putnika kompanija bi konačno bila idila. I menadžmentu a i zaposlenicima bi posao bio daleko bolji.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!