zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Air Montenegro nabavlja avion 1.1.2024.

Air Montenegro nam je odgovorio na pitanja o nabavci aviona u wet leasu. Kompanija će nabaviti jedan Embraer E190, E195 ili CRJ900 od 1.1. do 31.3.2024. i to zato što će oba E195 Air Montenegra u tom periodu sukcesivno, jedan za drugim na redovni servis. Kompanija stoga treba zamjenski avion kako bi mogla obaviti planirani promet u planiranom obujmu. U ljetnoj sezoni 2024. (1.4. do 31.10.) kompanija planira nabaviti jedan avion Embraer E190 ili E195, te jedan Airbus A320 u wet leasu. Obzirom da Air Montenegro u vlasništvu ima dva E195, ovime će u floti imati četiri aviona ovog ljeta, isti broj kao i u ljeto 2023.

Kompanija još uvijek procjenjuje situaciju vezanu uz letove iz Tuzle i nije sigurna hoće li te letove letjeti ili ne. Zbog odobrene svega dvije linije kompanija ne može tamo bazirati avion, a W letovi su im rizični radi meteo uvjeta u Tuzli, te su problematični radi vlastitog sustava letova u koje bi se takvi letovi jako teško uklopili.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

10 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Do kada wet lease ? Vrijeme je da kupe svoj treći avion, šta se desilo sa čuvenim Čarlijem koji je još uvijek na stajanci u Podgorici ?

Ovo je samo gubljenje vremena za aerodrom Tuzla. Air Montenegro je preslab igrač za ovaj projekt a najveći minus je Non EU AOC. Žao mi je vremena…

Jos jedna prepisana vest.

Алене, зашто се Ви упецате на сваки коментар злонамјерни, губите своје вријеме на глупости

A sad je jasno zašto ga nabavljaju. Ovo demantira objave da ga nabavljaju za letove iz Tuzle.

Naravno, likovi iz Tuzle samo nerealno pale mase i to smišljeno rade da bi opravdali svoju nesposobnost, neznanje, politikanstvo i sve ostalo što ide uz to. Kompanija koja tamo zaglavi ne može da se naplaća smeštaja u hotelu i prevoza putnika do Tuzle autobusima.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!