zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Ryaniar neće otvarati nove baze u regiji

Ryanair neće otvarati nove baze u Hrvatskoj u dogledno vrijeme. Kompanija ne vidi potencijala u letovima za Pulu prvenstveno radi toga što Pula nema dovoljno putnika za zimske short-break letove. Sa druge strane kompanija stagnira u Splitu i Dubrovniku odakle ima tek po jednu simboličnu liniju. Kompanija nije zadovoljna uvjetima i cijenama koje ima u ova dva aerodroma.

Ryanair za sada ne vidi ni potencijale otvaranja baza na ostalim aerodromima gdje operira (Banja Luka, Niš i Podgorica), no ni u Beogradu.

Za razliku od toga kompanija planira povećavati broj linija i frekvencija, te bazirati i dodatne avione u svojim bazama u Zadru i Zagrebu. Michael O’Leary, CEO Ryanair Holdinga je najavio da će u Zagrebu do ljeta 2022. bazirati 4. avion, a moguće i 5.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

37 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ryan se full koncentriral na Hrvatsku. I to je logicno. Sad jos 2 aviona u Zagreb i 1 u Zadar, onda baza u Puli ili Splitu. I bog te veseli.

Što misliš kako će za 3 godine biti ryanairovih linija iz zg db st i koliko će linija imati CA

Vas

ok

Jel ovo za Beograd O’Leary licno potvrdio?

Zanimljivo je da ste sami rekli kako niste imali vremena sa njim pricati o regiji a sad ispada da je to i potvrdio.

“Zbog toga sam se koncentrirao na globalna pitanja. I postavio samo dva pitanja o Hrvatskoj, te ni jedan o regiji.”

On je rekao da nece otvarati baze a vi odmah zakljucili da nece leteti… Bas lepo.

Cisto za vasu informaciju postoje odredjeni aerodromi gde LCC lete a da ne moraju tamo imati svoju bazu, ali dobro, sta da se radi….

Znaci letece za Beograd ali nece otvarati bazu? Ok…

Zanima kada će objaviti Ryanair te zimske destinacije iz Zadra. Možda ipak zima 22/23?

Ovo da Pula nema dovoljno putnika za short brake letove je više stvar loše promocije cijele Istre nego ičeg drugog. Pula kao Pula sama za sebe definitivno ne, ali Rovinj i obližnje područje bi moglo biti dobra destinacija. Zimi na vikende dolaze stranci is okolnih zemalja autima, dakle regija je zanimljiva i zimi, ne traže svi samo plaže. To je ona stara boljka nesposobnosti ljudi koji se bave turizmom: kako produžiti sezonu? Kada to shvate onda će se nešto valjda promijeniti. Do tada, Ryan je u pravu.

Dubrovnik bi se stvarno mogao potruditi da nagovori Ryanair za otvaranje baze. Od svih jadranskih gradova on i Split jedini imaju kakav takav potencijal i za zimske letove koji bi gradu puno značili, sigurno više nego eventualne povlastice koje bi morali dodijeliti Ryanu…

Da to je dubrovački odgovor već godinama… OK prije korone dok je promet rastao po 10% godišnje taj stav je i imao smisla, sada više nema.

A mogu li davati popuste zimi, tj. van sezone? Ima li u tom Dubrovniku turista i potencijala van sezone? Dubrovnik mi je sličniji Veneciji nego nekom pukom ljetovalištu… Čisto da se prevaziđe prevelika ka sezonalnost…

Ako se ne varam Dubrovnik je prije nekoliko godina nudio kompanijama oslobađanje svih pristojbi zimi. Ne znam bi li Ryanair pristao na popuste koji bi samo vrijedili zimi… A potencijala za zimski turizam sigurno ima u 11 mj. u kojem se u Dubrovniku često još uvijek može kupati, i u 12. mjesecu kad je zimski festival. Prvi i drugi mjesec Dubrovnik je pustoš, a od trećeg mjeseca pomalo počinje sezona.

Zar to ne radi Ryanair u Zagrebu posto se podsticaj u tom gradu zavrsio za druge avio kompanije 30.6.2021 a oni to i dalje koriste?
Takodje koji je novi rok u Zagrebu do kad se ti podsticaju mogu koristiti?

Znaci neograniceno. Zanimljivo.

Pa s obzirom da toliko negiraju bazu u Ex Yu, ne bi me čudilo da je sutra otvore 😂🤣😂🤣

Svaka im čast. Dosta toga su uradili na ovom prostoru u posljednjih par mjeseci (nove linije iz Zagreba, Banja Luke, Podgorice, Niša, a čak su pokušali i u Tuzli). Sada definitivno znamo kome ide baza u Banjoj Luci (ako se predomisle, mogli bi to spriječiti).

Zaboravio sam da nabrojim i Zadar. Primijetio sam da Ryanair prometuje 4 cjelogodišnje i 1 sezonsku liniju iz NIša, a Wizz ima 5 cjelogodišnjih. U Banjoj Luci, Ryanair trenutno u prodaji ima 7 cjelogodišnjih linija, a Wizz 6. Ipak, za kratak period, ove kompanije su pokrenule dosta veliki broj linija (iako su kraće u Banja Luci). To me dovelo do zaključka da neko planira otvoriti bazu od njih dvoje. Možda sam u krivu.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!