zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Wizz Air će uporabiti model iz Abu Dhabia i drugdje

Wizz Air će model koji je uporabio u Wizz Air Abu Dhabi primijeniti i na druga tržišta. Prvo tržište na koje bi se mogao bazirati je Indija gdje bi napravio Wizz Air India. Sa Airbusima A321XLR Wizz Air iz Indije može obuhvatiti sve letove u Europi, uključujući i London, a na drugu stranu može dobaciti sve do Tokija. Istim bi Wizz Air mogao spojiti sve destinacije između Azije i Europe sa samo jednim presjedanjem.

Kako IndigoPartners planira spojiti svoje kompanije u SAD-u (Frontier), buduću kompaniju u Kanadi, te u Središnjoj (Volaris) i Latinskoj Americi (JetSmart) sa Wizz Airom ovo će za kojih 5-6 godina biti globalna planetarna kompanija gdje će putnik sa jednim do tri presjedanja moći doći bilo gdje na planetu i to za vrlo malen novac.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Wizz Air

4 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

S jedne strane, fantastična pogodnost za putnike (pogotovo one niže i one koji su spremni da se malo istrpe), s druge strane potencijalni kraj za mnoge avio kompanije. Ako budu moguće vezane karte (tako da čekirate prtljag na početnom aerodromu i preuzmete na ciljnoj destinaciji), onda je to ozbiljna konkurencija za legacy. Potpisujem da će sva belosvetska dijaspora, pogotovo oni niže platežne moći (što je dobar deo Azije, Afrike i Južne Amerike, a bogami i istočne Evrope) leteti gotovo isključivo opcijama koje su drastično jeftinije. Ostaju poslovni putnici, oni koji mogu da priušte sebi veći komfor i oni koji zbog visine jednostavno ne mogu da stanu na sedišta sa tako malim razmakom.

Long haul i LCC nikako nisu prijatelji (barem se dosad pokazalo), tako da bi s rezervom uzeo ove mogućnosti presjedanja iz Europe do dalekog istoka wizzom. S druge strane, neće to sigurno biti drastično niže cijene (ako će uopće biti), pogotovo ne od onoga što već nude EK, QR, TK iz Europe za Aziju, a uslugu da ne spominjem. Nitko ne putuje sa ručnom prtljagom iz Europe u Kinu.

Neki uspjeh mogu vidjeti u point2point putnicima iz specifičnih destinacija (što Indija definitivno može ponuditi), a sve ostalo je piši propalo.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!