zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Španjolski sud protiv Ryanaira

Španjolski vrhovni sud je donio tri presude protiv Ryanaira. U prvoj je zabranio kompaniji da koristi mogućnost koju Ryanair u svojim pravilima ima da prtljagu putnika može prevesti drugim letom na kojem putnik nije. Drugo pravilo koje španjolski sud ne može prihvatiti je da je jurisdikcija nad Ryanairovim pravilima isključivo irskog suda. Španjolski vrhovni sud smatra da su letovi iz Španjolske pod jurisdikcijom španjolskih sudova. I na koncu treća presuda je protiv naplate 40 EUR za reprint boarding passa koju smatra pretjeranom i neprihvatljivom cijenom.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

10 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji Najbolje ocijenjeni
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ovo s prtljagom baš ne razumijem. Pa normalno je da se nekim drugim, sljedećim letom prtljaga šalje kada iz nekog razloga zapne na aerodromu a putnik odleti bez nje? O čemu je ovdje točno riječ?

Mislim da se tu ne radi o izgubljenoj prtljazi, nego o regulrano prevezenoj prtljazi. Sjećam se da je to svojedobno radila “Aloha” na letovima izmedju otoka: putnik je čekirao prtljagu i kofer je išao prvim raspoloživim letom bez obzira da li je putnik na tom letu ili na nekom od slijedećih. Kod Ryana si mogu zamisliti da time manipuliraju u smislu opterećenosti aviona i potrošnje goriva…

Aloha je letjela češće izmedju otoka nego što ZET ima neke busne linije… Takodjer je putnik mogao letjeti sa nekim letom prije bukiranoga ako je bilo mjesta. Ja sam po dolasku u HNL imao preko dva sata vremena izmedju letova ali sam odmah čekirao za dalje za KOA. Lagano smo išli prema izlazu iako je bilo još gotovo sat i pol do našeg leta. Na gate-u me tip pita kuda letimo. Rekoh za Konu. Veli on: izvolite, na ovom letu imamo još mjesta a prtljaga ionako ide prvim letom. I tek što smo ušli u avion, zatvorili su iza nas vrata… Kod FR-a se nikada ne zna. Možda je i nešto u vezi handlinga: ako samo na jednom od tri leta ima prtljaga, onda su ona prva dva jefitinija u handlingu… Tko će ga vrag znati!

Taj se princip meni sviđa: domaćinski, za razliku od velikih firmi gdje te nekim glupim pravilima ograničavaju a samo sebi rade štetu…

Mislim da su nakon 9/11 to sve ukinuli… Ali imate potpuno pravo: dobro i za putnika i za kompaniju…

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!