zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Aeroflot želi kupiti 47 aviona od lezora

Aeroflot je već više puta objavio da planira kupiti dio flote od lezora, a koje je nacionalizirao. No, sada je kompanija i objavila da planira kupiti 47 aviona. Aeroflot se nada da će avione kupiti vrlo jeftino pošto je uvjeren da će lezori htjeti bar nešto zaraditi od aviona koje ne mogu vratiti ili iznajmiti po komercijalnim osnovama kako Aeroflotu, tako i drugim kandidatima. Aeroflot je od lezora već kupio 10 Boeinga 777-300ER i 8 Airbusa A330-300. Ovime bi kompanija ušla u vlasništvo 63 aviona. Aeroflot ima flotu od 171 aviona od čega je u lizingu 6 A320, 8 A321, 1 A330, 37 B737 i 13 B777. To znači da će po ovoj kupnji samo 18 aviona ostati u lizingu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aeroflot

12 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Posteno od njih

Pošteno jer hoće da ih kupe iako ne moraju. Kupiće ga za gotov noivac, dok njihov (ruski) je zarobljen kod njih (državama lezora).
Otkud Vi znate da planbiraju kupiti za “kikiriki?”?

Pametna odluka Aeroflota. Lezor će se takođe namiriti. Dobro, za ovakve transakcije ukinuće se sankcije na 10 minuta. Svi dosledni, nema šta… Nego mene interesuje, gde se servisiraju ti silni avioni? Ko snabdeva Ruse aviodelovima?

Ja mogu dati samo jedno pojašnjenje. Budući da sam iz jedne potpuno drugačije industrije, imao sam prilike sresti se sa ruskim kupcima na sajmu u Dubaiju. Inače sve Evropske kompanije idu na taj sajam prevashodno da bi se sreli s ruskim kupcima budući da ovi nisu pozvani nigde u Evropu. U razgovoru sa Rusima smo saznali, na iznenađenje svih nas, da ruske firme imaju probleme samo sa evropskim kompanijama. Sve američke kompanije i dalje rade s njima.

Zasto je to na crno? Nisu Kina i UAE glupe da uvode sankcije.

Pametan potez.

Nije mi samo jasno kako su kupili tolike aviona od lezora ako Rusija ima tako mocne sankcije? Ili se iste izbegavaju kako kome odgovara?

Pa veliki se uvijek dogovore, a mali zapjene … 😉
Kad se morski psi tuku, rakovi imaju crvena leđa

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!