zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Dvije važne posjete na Sarajevu

U sklopu recertifikacijskog audita koji se na Aerodromu Sarajevo provodio od strane Direkcije za civilno zrakoplovstvo od 24. do 25.5 predstavnici BHDCA predvođeni generalnim direktorom Čedomirom Šušnjarom održali su sastanak sa članovima Uprave Međunarodnog aerodroma Sarajevo i direktorom Alanom Bajićem. Aerodrom je prezentirao sistem za automatiziranu indikaciju koju aerodrom mora u suradnji sa BHDCA završiti, što će unaprijediti sigurnost zračnih operacija. Ovaj susret rezultat je odlične suradnje između Aerodroma Sarajevo i Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH. Aerodrom Sarajevo se zahvalio Direkciji na pruženoj pomoći i podršci u radu svih ovih godina.

U posjetu aerodromu je bila i ministrica Federalnog ministarstva okoliša i turizma Nasiha Pozder posjetila je Međunarodni aerodrom Sarajevo. Ministarstvo i aerodrom su tom prilikom razmijenili ideje zajedničke suradnje i zajedničkih projekata.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric

34 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

O cemu mi pricamo imali su witz kojeg nisu uspjeli zadrzati vise od godinu dana,za mene nije normalno da gradovi bivse jugoslavije ne mislim na zagreb i beograd bez probelama imaju rayanair,witz i ostale a nas glavni grad nema nista…

Pozdrav,

Moze li Pegasus kao non EU aviokompanija set up the base in Sarajevo?

Hvala

Poštovani gospodine Šcuricu,
Zadnjih mjeseci sam bio redovni pratitelj Vaseg sajta i Vasih analiza. Unatoc tome sto cijenim Vas rad, moram reci da sam izuzetno razocaran pompeznim najavama stacioniranja nove baze na nasem sarajevskom aerodromu, da bi na kraju se preko toga preslo kao da ne postoji i da se nije uveliko najavljivalo. Molim Vas da nas izvjestite dokle su ti pregovori, da li ce ista biti od toga ili da jednostavno napisete clanak sta se desilo sa svim tim najavama.
Molim Vas za odgovor.
Ugodan dan

Gulf kreće sa čarterima sredinom 6. mjeseca

Kao što sam već tjednima pričao, očigledno ništa od “famozne super tajne” kompanije koja će bazirati zrakoplov u Sarajevu. Ali bitno da je je ovdje bila drama sa nagađanjimia tko bi to mogao biti i priče za malu djecu kako je sve 100% gotovo i sl. Nevjerojatno nešto.

Ne znam kako vi dopuštate da vam se tako očito laže i mažu oči.

Svi smo znali da od toga neće biti ništa. Vi ste tvrdili da znate koja je kompanija i da ćete prvi objaviti stvar.

Možemo li uskoro nešto konkretnije očekivati od Aerodroma Sarajevo ?

Bazirana aviokompanije famozne ili na projektu rekonstrukcije i produženja aerodromske piste, kada će se krenuti graditi airport city centar itd

Glede novih letova, ako imate neke informacije?

Novih linija, famozne baze, itd? 🙂

Glede da asfaltiraju nešto. Poštovani Alene kakva su to pitanja ? Svi ocekujemo ua pristojan novac da možemo posjetiti neki grad u Europi, tako da nas samo to i interesuje.

Evo JU povecava SJJ, pa mozete za pristojan novac preko Beograda za Evropu. Kad vec OU ne zeli za pristojan novac da Vam to omoguci…

J

mozemo, naravno, neko planiranje koje je na dugom stau, poneku 3d prezentaciju, potpisivanje jos najmanje 3 ugovora za baziranje aviona o kojima nikad necete nista saznati… i da, u godini kada svi obaraju rekorde, oni ce stagnirati… konkretnije ne moze…

Polako, sačekajmo kraj godine da pričamo o činjenicama i brojevima… A maj će pokazati trend…

Po pitanju frekvencija vaš kolega je izjavio da Air Serbia kreće sa noćnim letovima od 14. Juna iz Sarajeva jel vi imate nekih informacija?

Kreće 12.06. Jako ste loši sa informacijama

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!