zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Air Serbia 236 tjednih letova u VI. mjesecu

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

Air Serbia iz Beograda će u VI. mjesecu letjeti:

ispravak: Larnaca ima 6 tjednih letova, a ne 5.

Kompanija u VI. mjesecu neće letjeti za Barcelonu, Cairo, Gothenburg, Hamburg, Helsinki, Kijev, Madrid, Maltu, Nicu, Pulu, Rijeku, Tel Aviv, Veneciju i Zadar.

Konektiranost je i dalje loša jel se zapravo letovi konektiraju samo preko Istanbula (samo domaći letovi u Turskoj), Moskve i Pariza CDG. A i na tim zračnim lukama konektirani letovi su vrlo limitirani. Za razliku od toga Croatia Airlines ima izuzetnu konektiranost preko Frankfurta (5 letova dnevno), Beča (10 letova tjedno), Zuricha (9 letova tjedno), Bruxellesa (6 letova tjedno), Copenhagena (svakodnevno), Istanbula (7 letova tjedno), Pariza (8 letova tjedno) i Amsterdama (3 leta dnevno).

Podgorica i Tivat više nemaju problema sa brojem dnevni letova, obzriom da Podgorica ima svaki dan po tri dnevna leta, a Tivat i više od toga. No, Tirana i dalje krajnje nelogično ima 11 tjednih letova iako 4 od tih letova leti Airbus A319. Da sve letove lete ATR 72, Tirana bi mogla imati dva dnevna leta što bi bilo daleko logičnije.

I dok Atena logično ima svakodnevne letove, uz dva dodatna leta ponedjeljkom i petkom, Solun krajnje nelogično na 7 tjednih letova nema ni jednog leta srijedom i četvrtkom, ali ima po dva leta ponedjeljkom i petkom. Identična je situacija i sa Skopjem koji na 7 tjednih letova nema ni jednog leta srijedom i subotom.

Red letenja sa Aeroflotom nije pretjerano sinkroniziran. I dok petkom i nedjeljom obije kompanije imaju po tri dnevna leta u code-share, u utorak, srijedu i subotu imaju tek po jedan let. Daleko logičnije bi bilo da svaki dan osim utorka ili srijede imaju po dva dnevna leta.

Za Niš kompanija leti samo za Hahn, utorkom i subotom. Iako je Air Serbia još od početka V. mjeseca prodavala karte za letove iz Niša za Nuremberg, Hanover i Salzburg isti se nisu desili, a nema ih ni u VI. mjesecu. No, Air Serbia pokreće letove za Tivat iz Niša, srijedom i subotom od 16.6. Ipak, ostaje otvoreno pitanje hoće li i kada Air Serbia početi sa ostalim letovima iz Niša, za koje bi trebala primati subvenciju od preko 5 milijuna EUR. Ostaje i pitanje dobiva li i koliko subvencije kompanija za samo jedan let sa dvije tjedne rotacije. Kada je Air Serbia otkazala Budimpeštu nije joj smanjenja subvencija, što jest protiv pravila PSO linija Europske Unije. No, isto je ostalo ispod radara. Kako kompanija ne objavljuje transparentno izvješća PSO linija, a što je također protiv pravila Europske Unije, nije moguće provjeriti koliko novaca dobiva u ovom trenutku.

Istim Air Serbia početkom 6. mjeseca ima 192 tjedna leta (190 iz Beograda), a krajem mjeseca ima 236 tjednih letova (232 iz Beograda) na 40 linija. Bitno više nego u V. mjesecu kada je planirala 162 tjedna leta, no ostvarila je i manje od toga. Kako Air Serbia svaki mjesec objavi optimističan red letenja, a na koncu ga ne realizira u najavljenom obujmu, ostaje za vidjeti koliko će od tih letova stvarno i ostvariti.

 

83 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji Najbolje ocijenjeni
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Danasnja popunjenost JU za SVO:

4/116 __12/159
12/129 __ 8/165

Odlicna popunjenost u biznisu! Oba leta danas su sa A320.

Svaka cast!

TK ce slati A333 sredom do kraja leta.

Pise, pogledajte na sajtu Turkisha i videcete da svake srede do 01. septembra leti A333.

Sta? Kakve veze ima sajt JU? Pricamo o TK te je samo njihov sajt relevantan. Na Aeroflotovom sajtu ponegde pise da ce JU slati B733 za SVO dok na JU stoji A319/320… kome verovati… hmmm
Ajde pogledajte sajt TK pa da vidite o cemu pricam.

KL je isto povecao avione sa E90 na B737-700, naredna dva cetvrtka I posle odredjene letove u Junu.

U pravu ste, slazem se. Nema veze sto je linija pokrenuta pre mesec dana, sto je korona, sto Srbi ne mogu uci u EU, sto JU leti sa A319 5 puta nedeljno, sto Wizz leti za EIN… nema tu argumenta sto pored svega ovoga KLM ipak povecava kapacitet sa E90 na B737.

Ovde se radi o vise nego nekoliko letova i to bi znali da se pogledali njihov sajt… samo molim vas, ovde se radi o KLM letovima, nemojte gledati sajt JU.
Da je to stvarno redovna praksa onda bi to napisali u vesti o povratku KLMa u Beograd. Posto niste onda znaci da ni vi niste ocekivali ovakav razvoj situacije u Beogradu koji se jako lepo razvija. Eto danas ZAG 28 letova, BUD 27 a BEG 49. Huge.

Super je ova tabela, jako pregledno! Svaka cast za trud!
Ps. Ne znam da li je bitno, ali cini mi se da ce JU imati 6 letova nedeljno, umesto 5 kao sto stoji u tabeli. Ponedeljkom ima dva leta za LCA.

aha

Kako je moguće da Europska Unija tolerira tolko flagrantnu netransparentnost kakva je kod PSO letova za Niš. Air Serbia ne objavljuje podatke koliko novaca dobiva za te letove, a morala bi svaki mjesec objaviti vrlo preciznu kalkulaciju o utrošenim sredstvima, prihodima od prodaje i razliku koliko je dobila od države.

Ovdje niti se čak i ne zna koliko novac dobiva, a kamoli kako su raspoređeni.

Kako je moguće po pravilima PSO Europske Unije da je Air Serbia ukinula Budimpeštu, a nije imala posljedica. Kako je moguće sa po pravilima PSO tu liniju u roku od 3 mjeseca nisu ponudili nekoj drugoj kompaniji.

Dakle iz ovoga je vidljivo da to u stvari nije PSO: Srbiji su puna usta PSO-a, a koristi samo one stvari iz PSO programa koje joj odgovaraju. Ostale tko šiša. To Vam tako, dragi susjedi, u Europskoj Uniji ne prolazi.

Pa mi i nismo u EU.
Nemoj da si toliko pakostan, ne valja za zdravlje.

Srbija nije u obavezi da poštuje propise o PSO koji je propisala EU.

Ono što je Vama logično, menadžerima operacija i planerima JU nije i drago mi je zbog toga.
Konektiranost i profitabilnost nisu isto.
Zašto bi se bavili konektiranošću u vreme korone, kada slabo ko ide bilo gde.
Mada im je i interkontinentana povezanost preko CDG i AF izvrsna, pa tu stvarno lupate.
Mala kompanija poput JU treba da se fokusira na profitabilne tržišne niše u svojoj situaciji, da stabilno pozitivno posluje i da odgovori potrebama većine stanovnika Srbije. A ne potrebama samoproklamovanih eksperata ili punjenjem aviona velikih igrača u njihovim habovima.
Pored JU, konektiranost iz BEG imate izvrsnu sa više dnevnih letova LH i AU prema FRA, MUC, ZUE i VIE. Turkush i Aeroflot isto nude dobru konektiranost. Te mi stvarno nije jasno zašto bi JU trebalo da spaljivala pare na nešto što već postoji, i što teško u ovom trenutku može da ostvari. .

Niste očigledno radili u bilo kakvoj velikoj ili vazduhoplovnoj firmi i ne shvatate da neko mora to sve da plati. A obični poreski obveznik je sve manje spreman da mu neko uzima pare. A pride Srbija nema iza sebe Nemačku i EU da joj plaća račune.

Prosečni putnik JU seda u avion kada ide na more leti ili kući iz dijaspore (uglavnom Nemačka, Austrija, Švajcarska). Severnoamerička dijaspora je previše raštrkana i u ovom trenutku nije lako obezbediti da oni lete sa JU, ali je to solidno rešeno konekcijama u CDG i AMS. Pretpostavljam da ljudi iz JU znaju potencijal putnika iz Čikaga i Toronta. Možda da uvedu letove leti, za Uskrs i oko Svetog Nikole i Božića.
Glavni poslovni odnosi su sa Nemačkom koja je izvrsno pokrivena i sa JU i sa LH grupom.
I naravno letovi ka Crnoj Gori.
A velika većina stanovnika Srbije najčešće ni ne koristi avion.
To su Vam ukratko potrebe većine stanovnika Srbije i pripadnika dijaspore.
To je naša realnost. A sada zbog korone je puno gore.
Zašto bi neko forsirao letove ka LH habovima, što Vi iznova stalno ponavljate, ako već ovako uz relativno prijvatljiv trošak završava veći deo posla oko potreba Srbije i dijaapore.
Kao što vidite ni Ryan ni Wizz ne pokušavaju u SFRJ da glume konektiranost nego stalno traže dobre isplative niše.
Neće biti da je to što Vi predlažete isplativo i da su baš svi budale.

Alene, imate li vi ikakvog iskustva u vodjenju bilo kakve vece kompanije? Neke vase teze su mi tesko shvative iz ugla rukovodjenja preduzecem, pa moram da pitam.

Budite ljubazni pa mi objasnite ovu rečenicu: “Kao što vidite ni Ryan ni Wizz ne pokušavaju u SFRJ da glume konektiranost nego stalno traže dobre isplative niše.” Sa naglaskom na SFRJ! Ja se samo mutno sjećam da je takvo nešto postojalo prije 30 i kusur godina kada ni Wizz ni Ryan još nisu postojali. Ryan doduše da, ali u nekom sasvim drugom obliku…

SFRJ je skraćenica za bivše republike SFRJ

U mom slengu.

Što se tiče Nemačke i EU, čisto molim da nas podsetite koliko para je Hrvatska dobila bespovrazno za svoje infrastrukturne projekte, između ostalog i za vazduhoplovstvo?
Na to sam mislio kada sam spomenuo plaćanje računa.
To je sigurno olakšalo državni budžet i omogućilo lakše fonansiranje drugih stvari, npr. OU.

Ja Vas ne razumem. Sa jedne strane propagirate da ne treba davati beskonačne dotacije, a sa druge strane insistirate na neisšlativoj konektiranosti. Aj se dogovorite sa sobom, pa se toga držite.
Po mome mišljenju Beograd je super konektiran, jednim delom preko JU a drugim preko drugih igrača.
U ovom trenutku JU i tržište nisu dovoljno jaki za više konektiranosti od strane JU. Pogotovo ne u ovom trenutku.

OU je primer kako se to radi. Tako je 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Evo navedite bilo koji grad na planeti sa više od 300 000 stanovnika pa da proverimo konektiranost na neki datum.

Ni LH, ni AA, ni DL, ni BA niti bilo koja velika kompanija nema konekcije za “bilo koji grad na planeti sa više od 300.000 stanovnika” pa tako naravno ni OU. Ali dobrom konektiranošću preko velikih HUB-ova mogu se i ti gradovi dostići sa dva ili maksimalno tri presijedanja o u relativno kratkom vremenu. I to je iz ZAG bez problema i dugih čekanja moguće…

Izbegavate odgovor. Navedite bilo koji grad i datum. Iz BEG može svuda da se stigne uz maks 2-3 presedanja preko bilo kog haba velikih igrača Istoka i Zapada. Nije kao iz npr. FRA ili MUC, ali u rangu sa bilo kojim sličnim gradom u smislu razvijenosti države i prosečne plate. Koliko para toliko muzike…
Te Vam je stoga postavka da JU treba da baci more para da bi glumila povezanost, potpuno pogrešna. Neka veliki igrači sami sebi dovlače putnike, a JU samo kada joj se za to lepo plati.

A ako je Hrvatska postala neto uplatilac u EU, veoma mi je drago i čestitam na tome. To nije uspelacskoro nijedna višedecenijska članica EU sa juga Evrope.

Dužina članstva u EU nema veze sa tim da li je jedna zemlja “nego uplatilac” ili “neto primalac”…

Па због тога и честитке са моје стране. То је велики успех

JU i TK imaju kodser tako da se pokriva celi svet sa JU letom za IST. JU ima svoju svrhu i ona je vise ocigledna svima koji se razumeju u vazduhoplovstvo.

Otkud Vi znate da li Turkish uopšte želi da ponudi kod-šer na svim svojim linijama i pod kojim uslovima? Sumnjam da će to da urade.

Zasto bi JU kopirala model koji je primenila OU kada je on uzasno neefikasan? JU gradi svoju mrezu, juri transfere i to rade jako uspesno. Samo pogledajte koliko su odrzali destinacija prosle zime i to sa zabranom putovanja u EU.
JU je fenomenalno vodjena firma imajuci u vidu okolnosti. Evo primera radi receno mi je da za sada prvi let za Rostov ima 22 i 84 putnika. To je vise nego fenomelano. Da vas slusaju Rostov bi pokrivali preko Moskve kao sto OU pokirva BER preko LH Group cvorista.
Manite se tih prica. Evo napisali ste istu analizu za OU bez ijedne kritike iako im je red letenja deprimirajuci a njihovo opste stanje gore nego Taromovo.

Ne vidim koje je to trziste nepokriveno iz Beograda. Za razliku od Zagreba, u Beogradu postoji velika konkurencija i ako JU ne pokrije nesto tu su ostali. Aman pa ZAG do FRa nije mogao odrzati nonstop liniju do Rima a ove zime mnogobrojne kompanije nisu ni vratile svoje letove dok, na primer, za Beograd jesu.

mislim da bi vam pametnije bilo da se vise fokusirate na nedosatke svog maticnog trzista. Tu ima bas dosta posla.

Eto promaklo vam je da je Nordwind pustio u prodaju karte za LED-BEG.

Da ponavljamo unedogled nema smisla.
JU u ovom trenutku zadovoljava veliki deo potreba stanovnika Srbije i dijaspore. Sve preko toga zahteva nenormalno prosipanje para i tu se ulazi na teren velikih igrača.
Potpuno je nerealno što Vi zamišljate da u ovom trenutku ili u narednih par godina JU fizički uspe da napravi mrežu kao što je imaju veliki igrači.
Mi nismo unutar JU i ovde nemamo celu sliku ispred sebe i ne znamo da li i pod kojim uslovima su JU uopšte i ponuđeni kod-šer ugovori koji bi formalno omogućili povezanost, kako ste je Vi zamislili.
Naravno da treba da se trude da ponude još bolju povezanost, ali moraju da posluju pozitivno.

BEG ima sasvim dovoljno letova prema svim habovima. Neke pokriva JU sama (CDG i AMS), neke podeljeno sa Rusima i Turcima, a svoje habove pokriva LH grupa sama.
Nisam siguran da LH grupa želi da da dobre uslove za kod-šer.
Očigledno JU ne može da dobije dobre uslove ni za kod-šerove iz JFK.
Velikim igračima si zanimljiv ili pregažen ili kada radiš na svoju štetu.
JU je još uspeo da napravi i mini hab u BEG. Neka nastave ovako i za 15-20 godina sve je moguće.
A u onom spisku gornjih kompanija ste
e verovatno omaškom stavili Swiss i Austrian, a verovatno i još neku. A vi razmislite zašto.
JU treba da dobija pare da u datim okolnostima izvuče maksimum i poboljša vazduhoplovstvo u Srbiji i ništa više od toga.

Dogovor na svoju štetu nikako ne smeju da prihvate. Sudbina OU je svima velika opomena.
Evo OU je sada uveo preskupe konsultante. Ne očekujem od njih puno koristi.

Ima JU i dalje code share sa AZ

Air Serbia ima dobru povezanost jos preko Amsterdama i Atine.
Takodje u tabeli nema letova KLM-a i Aegean-a.

Ne znam zasto sirite neistine ili teorije zavere. Upravo sam bio na sajtu JU I prodaju codeshare sa A3 i AF.

Apsolutna neistina. Naravno da Air Serbia nudi na svojoj stranici letove i Aegeana i KLM-a. Pogledajet bolje.

Takodje i KLM i Aegean nude na svojim stranicama letove Air Serbije a samo brzim pregledom se sa Air Serbijom moze preko Atine do HER, CFU, LCA, CAI…

Takodje se i preko Rima nudi konektiranost.

Aegean jeste naprasno dodao (odnosno vratio) letove za pocetak juna. Tako je mogucce da ste ih zbog toga propustili.

Jeste li pogledali da li ima Air Serbia letova na KLM stranici?

Zato sto prodaje JU letove i time stvara konektiranost.

Aegean jeste naprasno dodao (odnosno vratio) letove za pocetak juna. Tako je mogucce da ste ih zbog toga propustili.

Nije naprasno dodao letove, uneti su pre nekoliko meseci. Na koliko linija iz LH Group cvorista OU ima svoj kod ? Na sajtu skoro nista ne prodaju aem onoga sto oni voze

Tom logikom mozete i sa JU-TK/SU… na koliko letova iz MUC/FRA/VIE… OU ima kodser? Pitam posto se ovde postvljaju dupli standardi. Na sajtu TK, SU… nudi se cela mreza u saradnju sa JU, dakle po istom principu kao i LHG-OU.

Nedavno sam kupio kartu BEG-IST-IKA-IST-BEG u povratku letim sa JU za BEG. Dakle letovi JU su integrisani u globalni sistem TKa, isto kao i JU sa TK ili AF. TK ima svoje kodove na JU letove iz Beograda ka regionu a prosle godine su ga cak i stavili na Firencu za koju ne lete zbog piste.

Vi ovde govorite i o Beogradu a KLM leti za Beograd gde u codeshare-u prodaje Air Serbijine letove i zajedno stvaraju dobru konektiranost. Ne znam sta tu nije jasno.

Prodaje samo ne izmedju BEG i AMS, nude opciju za AMS preko CDG sa KLM-om. Zasto bi prodavali njih kada krecu iz AMS-a u 20 minuta razlike. Nema tu logike.

Apsolutno tacno

Kao u zlatnom dobu Sovjetske kompartije. Kad kazete nesto sto je vrhovni autoritet zabranio – bicete obrisani. A kad vrhovni autoritet to isto kaze – nemojte mu protivreciti. Ostao sam bez rijeci…

Zaboravili ste I JFK gde JU nudi konekcije na B6 I AA. Karte se mogu kupiti na njihovom sajtu. Dakle ORD itd se ne nude samo preko AMS, CDG…

Nebitbo, Ono o cemu pricate je gde se nude konekcije a one se nude I preko JFK.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!