zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

NAJAVE: Air Montenegro će letjeti i iz Podgorice i iz Tivta za Ljubljanu

Kao što je Mark Anžur, CEO Air Montenegra za zamaaero ekskluzivno još prošle godine najavio kompanija će ove godine operirati liniju Ljubljana-Podgorica cijele godine. Prošle dvije sezone kompanija je prekidala liniju Podgorica-Ljubljana i mijenjala je za Tivat-Ljubljana između VI. i IX. mjeseca. No, ove godine će cijele godine letjeti Podgorica-Ljubljana, a na ta tri tjedna leta dodati će još tri leta na liniji Tivat-Ljubljana od 1.6. do 28.9. Istina, time će se broj letova iz Tivta smanjiti za jedan let, ali će ukupan broj letova za Ljubljanu biti povećan sa prošlogodišnjih 4 na ukupno 6 tjedno. Izuzetno pametan potez. Bravo Air Montenegro.

Iskreno ekstremno je važno da su zadržali 3 tjedna leta za liniji Podgorica-Ljubljana cijele godine i da se linija ne prekida. Svaka čast. Da su na to dodali 2 leta za Tivat već bi to bilo respektabilno, a sa 3 leta za Tivat to je već značajno povećanje. Kompanija u budućnosti planira povećati broj letova na liniji Podgorica-Ljubljana na 4 tjedno, dočim bi se za Ljubljanu letjelo 7 tjednih letova u top sezoni. Respect!

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Air Montenegro

16 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Air Montenegro za Ljubljanu leti dva puta sedmično, a ne tri kao ranije, ukinut je let srijedom. Tako da sva obećanja nemaju smisla.

I u Amadeusu…

Kako u Amadesu vidite letove AirMontenegra,jos vaznije kako mozete kupiti kartu?

Bravo za Airmontenegro! Inace, skoro sam naisao na clanak, izgleda da su ugovorili i carter letove od juna do septembra za Budimpesta ↔ ↔ Podgorica…

https://dailynewshungary.com/new-flight-between-budapest-and-balkans-tourist-paradise-announced/

Ajde fala Bogu da i mi u CG odradimo kršteni potez… mada za ono glavno i dalje se tapka u mjestu.Širenje flote i !pod hitno NOVI AERODROMI! ,i da li će to poklonit stranom koncesionaru ili sami pokušati uložiti, msm da znamo odgovor unaprijed nažalost…

Bolje bi im bilo da se uozbilje inače će Tirana da im pokupi dosta putnika. Air Montenegro još i ima neku logiku koju prati, nije to loše, ali aerodromi… teška priča o razvoju infrastrukture u Crnoj Gori, tu je potrebno jako puno ulaganja.

Gosp.Alane nisam se dobro izrazio, nisam mislio na nove lokacije, nego nove aerodrome u smislu da ovi postojeci u kakvom su stanju mogli bi slobodno da se ruše i prave nanovo od temelja. Ne znam kada ste zadnji puta bili na nekom od dva postojeca ali to je tuga Božija… Klimatizacija ne radi, prokisnjavaju, otpadaju im paneli, premali su na kraju krajeva bar ovaj u tivtu tokom sezone itd itd.. svakako će morati ozbiljne pare da se ulože, ako već imaju milijardu za 40km autoputa onda vala imaju 200-300miliona da imamo dva odlična aerodroma.
Dovoljno dugo čitam Vas portal da razumijem da bi nove lokacije u CG bile totalni promašaj, premala zemlja i tržište svakako.

U CG kada hoće mogu da nadju pare za sta god žele. Sad su skoro platili neki put od 20km sto je umjesto 20 koštao 60miliona, zaboravili su petlju i instalacije na autoputu 80miliona, platili smo najskuplji autoput u evropi od 44km milijardu i skoro četiri stotine miliona eura!!! Da ne pričam o drugim idiotskim Projektima i bacanju para po CG. Pa evo u zadnje dvije godine smo se zadužili 2milijarde, pa eto imaju i ti pristupni EU fondovi pa neka uzmu neku cifru iz njih. Uzeli su 200miliona iz EU fondova za autoput i dizu kredit od još 400 miliona z 25 km do andrijevice dje živi sa sve kucicima,kravama 2000 ljudi… Znaci imaju i mogu, ako treba 400 za oba pa neka srede jedan za 200 pa kroz par godina drugi.
Ne brinite vi za pare, u Crnoj Gori samo kad hoće i te kako mogu da ih nadju. Nego neće, to je problem.

Slazem se ja sa Vama u principu, samo mislim da za državu koja živi bukvalno od turizma zamjena postojećih novim aerodromima nije glupost. To bi im možda bila jedna od pametnijih investicija u zadnjih 30god.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!