zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Croatia Airlines ima jako čudnu postcovid strategiju

Croatia Airlines je prije par mjeseci platila velik iznos novaca Boston Consulting Grupi za tzv. postcovid strategiju i za to nije dobila skoro ništa. Mjere koje je kompanija iznijela iskreno im je mogao reći i bilo koji najslabiji zrakoplovni entuzijasta u regiji. Zbog provođenja ovih mjera kompanija je odlučila postaviti grupe za provođenje mjera.

No, ono što bode u oči je da će voditelji tih grupa biti postojeći manageri kompanije. Tako će nadzor projekta voditi Jasnim Bajić (CEO kompanije) i Zoran Barac (član NO). Voditelji projekta će biti Slaven Žabo, Branka Sremac, Davor Mišić i Ana Marija Jurković. Voditelji projektnih timova su: Tomislav Imprić (tehnika i održavanje), Alenka Klemen (flota), Krešimir Mlinar (mreća i upravljanje prihodima), Slaven Žabo (prodaja i nabava), Branka Sremac (organizacijska učinkovitost) i Davor Mišić (operacija i učinkovitost posada).

Kompanija ističe glavne ciljeve postcovid strategije: optimizacija poslovnih procesa i same kompanije; otvaranje novog potencijala kroz optimizaciju mreže letova; postepenu zamjenu i obnovu flote; dodatne mogućnosti rasta uz veću operativnu, tržišnu i financijsku učinkovitost.

I na kraju spala knjiga na dva slova. Nismo vidjeli ništa konkretno, nema najava novih linija, nema najava konkretnih mjera. Sva postcovid strategija je tek nabacivanje floskula, a očekuje se da će racionalizaciju i profitabilnost kompanije provesti ljudi koji već 20 godina nisu u stanju firmu dovesti u zeleno. Čudna neka logika.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

6 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji Najbolje ocijenjeni
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Majko mila. Oni koji su napravili preko 200 milijuna EUR gubitka ce sad voditi grupe koje bi trebale izvuci kompaniju iz krize. Pa ko je tu lud?

Triba je maknit isto ka i Pleso prijevoz

Koliko iskustva ima Boston Consulting Grupa u takvim stvarima? Često se iza glamuroznog naziva neke consulting grupe krije prosječnost i nepoznavanje stvari.

To mi nalikuje na masterplanove HR gradova i općina u kojima se nabacuju lijepe zelje(floskule) bez ikakvog pokrica. To moze napraviti brucos bilo kojeg fakulteta.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!