zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Koje kompanije bi mogle otvoriti bazu u Puli?

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Pula

Pula svakako zaostaje za Zadrom i to samo radi toga što je Ryanair uveo bazu u Zadru. Razlika broja putnika je sada duplo više u Zadru, iako su ove dvije zračne luke imale pojednak broj putnika prije Covida-19. Management ZL Pule svakako želi povećati broj letova i bazirati jednog prijevoznika u Puli.

Turistička zajednica Istre forsira deal sa easyJetom. Ove letove Turistička zajednica financira već dugi niz godina. Iduće godine easyJet će povećati broj linija za Pulu sa sadašnjih 8 na čak 11. I taj broj letova bi bio dostatan da se napravi baza u Puli. No, easyJet nema sezonske baze ni u Splitu i Dubrovniku gdje ima daleko više linija i frekvencija, pa stoga nije realno da u Puli otvori bazu.

Ryanair ima bazu u obližnjim Trevisu, Veneciji, Bergamu, Zagrebu i Zadru. Svim ovim zračnim lukama Pula je gravitacijska zona. Uz to Ryanair leti i za Rijeku, Trst i Banja Luku, te ove zračne luke uzimaju dio putnika Pule. Uz to O’Leary je u intervjuu za zamaaero rekao da ne vidi načina da se otvori baza u Puli jer Pula ne može imati short-break putnike, poglavito tijekom zime, naglasivši da svi znaju Zagreb, ali nitko ne zna Pulu. Stoga nije realno da Ryanair otvori bazu u Puli.

Pula bi mogla imati bazu Wizz Aira. Wizz Air ima bazu tek u Tuzli i Sarajevu, što je vrlo daleko od Pule, a uskoro pokreće bazu u Veneciji koja je 285 km od Pule (3:30 sati automobilom). Kao što znamo Wizz Air otvara baze i na 100 km, a posebno na 200 km od pojedinih aerodroma. Wizz ima letove za Banja Luku, te tek dvije linije za Ljubljanu, kao i letove za Treviso. Wizz Air ima stratešku odluku širenja na Hrvatsku. Stoga bi upravo ZL Pula bila idealna za pokretanje baze Wizz Aira. Evidentno je da Wizz Air pokreće velik broj letova za Split. Prema broju letova već je mogao pokrenuti bazu u Splitu i to će se sigurno vrlo brzo desiti. Kompanija otvara i letove za Dubrovnik. Stoga bi upravo Pula kao idealno udaljena od Splita (519 km) i od Venecije/Trevisa (285 km) dušu dala za bazu.

Bazu u Puli bi mogao pokrenuti i Eurowings koji je 2019. najavio bazu u Rijeci, no od iste odustao kako radi restrukturacije kompanije tako i radi Covida-19. Pula je daleko bolji odabir za bazu od Rijeke, kako radi daleko većeg broja putnika, tako i radi bitno većih potencijala, ali i radi veće udaljenosti od Zadra, Splita i Zagreba u kojima Eurowings ima značajan broj letova. Tu bi se management ZL Pula i te kako mogao potruditi da dobije bazu umjesto Rijeke.

Daleko manje vjerojatno je da Volotea pokrene bazu u Puli, bez obzira što ona leti isključivo za leisure destinacija, pa bi joj Pula mogla biti logičan odabir. Naime, Volotea u regiji leti samo za Split i Dubrovnik i za sada ne pokazuje intencije ni da pokrene linije za Pulu, a kamoli da pokrene bazu. Ostali LCC Europe nemaju šanse otvoriti bazu u Puli.

48 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji Najbolje ocijenjeni
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ma nebude tu bilo nikakve baze. Pula se ne trudi dovoljno, a i nema previse potencijala.

Niste potpuno u pravu, postoji jedna bitna razlika. Turisticki smestaji (ne mislim na auto kampove koji logicno nemaju veze sa avionima) su u Istri dupke puni (za razliku od Zadra). Maistra ili Valamar grupu nema sta terati za dodatnom animacijom gostiju. Zadarski hotelijeri su u bitno drugacijoj poziciji, kapaciteti nisu ni izbliza puni narocito van spica sezone i moraju uloziti dodatni napor (novac) kako bi animirali nove goste. Medjutim, cinjenica je da su brojevi jos uvek nizi nego krajem osamdesetih proslog veka. Nekada je najveca zapreka za razvoj komercijalnog saobracaja bila vrlo aktivna vojna baza s kojom se deli ne samo pista. Danas vojske gotovo i nema, ali nema ni nekog komercijalnog saobracaja. Poslednje vece ulaganje u terminal je bilo 89. godine. Mozda se trude, ali nedovoljno.

Jednostavan odgovor. Ni jedna. Jednostavno ne postoji nikakva potreba za otvaranje baze na malom aerdromčiću od 700.000 putnika.

Da, tako je. Pula ima tu još puno posla i potencijala. A tek Rijeka. Znam da je Istra i Kvarner turistička auto destinacija. Ali mi ipak nije jasno, zašto ZL Pula i Rijeka imaju tako malo putnika.

Nisam znao da Trst ima isto tako malo putnika.

Dobar argument. Wizz bi mogao dobro povezati istočnu Europu i Istru sa niskim cijenama. A Rijeka bi trebala raditi na tome, da dobije turiste kojima je pre daleko sa autom doći. Skandinavija, Baltikum, UK, Španjolska, Rusija

Da, znam i u pravi ste. Tu je veća lova, u zapadu. Mislim samo Open up new markets, go east – why not

Prije su poljaci i čehi velikom većinom samo sa autom došli na hrvatsku obalu. Sada imamo masu linija Prag-Split i Waršava-Split. Ryanair je otvorio puno novih linija iz cijele Poljske za Hrvatsku. Zato mislim da iz ostale istočne Europe može još dosta toga doći na hrvatske zračne luke na obali

Hrvatska je vrlo slabo povezana s istočnom Europom, s izuzetkom Poljske i Češke. Ryanair je to prepoznao i stoga otvorio Zagreb Sofija. Croatia airlines potpuno ignorira ovo tržište: Bukurešt, Kijev, Tirana, Bratislava, Petrograd,

To su sve aerodromi sa popriličnim gravitacijskim područjem i popriličnim dijasporskim tržitem. Ni jedan od tih aerodroma nije leisure sezonsko tržište već je intezitet putnika više manje isti tijekom cijele godine. Također, avion baziran na jednom od tih aerodroma će letjeti jednako tijekom cijele godine jer postoji potreba, a u Puli bi punili avione isključivo tijekom sezone. Kada nema turista u puli nema ni putnika, jer je dijaspora poprilično slaba.

Nema veze što su manji, važno je kakvo tržište imaju.

Ryan i Wizz nisu iste aviokompanije. Također je zadarsko gravitacijsko područje veće i ima jače tržište tako da baza u Zadru ima smisla.

Naravno da je kada je sve to jedno gravitacijsko područje. Stanovnici koriste oba aerodroma.

Da, ako bude baza onda samo sesonalno za turiste. Kao Zadar

Šanse za to su iznimno niske jer Wizz uopće nema baze na malim sezonskim aerodromima.

Koji je to mali sezonski aerodrom na kojem Wizz ima bazu? Jedina sezonska baza je u Burgasu koji ima 3 mil. putnika. Uopće nema sezonskih baza na aerodromima veličine Pule. Samim time šanse su iznimno male za otvaranje baze ili bolje rečeno nikakve.

Točno to. Ne postoji slučaj da je Wizz otvorio bazu u malom sezonskom aerodromu.

Nema to veze. Ono što je bitno je da Wizzova praksa nije otvranje baza na malim sezonskim aerodromima, a i imaju tek nekoliko baza u leisure aerodromima.

Slaba dijaspora, malo gravitacijsko područje, tijekom zime turista nema.

Pa gravitacijsko područje je poprilično malo u usporedbi sa drugim aerodromima gdje imaju bazu. Npr. u Debrecenu živi više ljudi nego u Istri.Također, Istra nema jaku dijasporu za razliku od tih aerodroma.

Ima baze na manjim aerodromima no ti aerodromi su istočno europski cjelogodišnji aerodromi u gradovima s jakom dijasporom. Pula to nije.

Nije ovdje riječ o tome što vi smatrate ili ne. Gravitacijsko područje aerodroma Pula je malo u usporedbi sa gravitacijskim područjima aerodroma u Istočnoj Europi gdje imaju baze. Dvije sjeveroistočne Mađarske županije gdje je jedini aerodrom Debrecen imaju više od 1.1 mil. stanovnika. U samo Sibijskoj županiji u Rumunjskoj živi duplo više stanovnika nego u Istri.

Istarska dijaspora je jednostavno ništavna naprema dijaspori iz ostalih gradova gdje imaju baze.

Da Ryan ima sezonsku bazu u Zadru i što sad?

Zato što je Pula premalen grad, s malom dijasporom. Da u Puli nema turizma aerodrom se ne bi ni gradio.

Treba oko 2:30. Venecija-Pula je 3.

Ako Pula ima 600.000 onda Debrecen ima jos vise jer ste uracunavali i vise od Istarske i Primorsko Goranske županije.
Pula ima Veneciju koja je blizu.

Vi pričate o Wizzu, Ryan je druga kompanije s drukčijom strategijom i ciljevima.

Nikad ne reci nikad no šanse da jedan Wizz otvori bazu u Puli su iznimno niske iz više razloga.

1. Wizz uopće ne leti za Pulu niti će letjeti sljedeće godine. Nemaju ni jednu liniju tamo, a samim time očito da nemaju ni interesa za bazu. Nikad ni nisu ni pokazali interes za letenje za Pulu. S druge strane Ryan je više od 10 godina razvijao Zadar kao destinaciju da bi ove godine otvorili bazu. Trebate uzeti u obzir da je i potencijal Središnje Dalmacije daleko veći od Kvarnerskog i Istarskog. Zadar i Split, dva relativno blizu aerodroma koji služe istom području su ostvarili 4.1 mil. putnika u 2019. Pula i Rijeka niti milijun. Samim time je i Ryanov interes za otvaranje baze u Zadru je bio poprilično velik.

2. Wizz ne otvara baze na malim sezonalnim aerodromima. Je li otvaraju na većim leisure aerodromima? Da, poput Burgasa i Varne. Otvaraju li na manjim cijelogodišnjim aerodromina? Da, npr. Debrecen. Je li Pula nešto od ove dvije kategorije? Nije, a samim time su šanse da se Wizz odluči na ovaj potez poprilično niske.

Venecija je 3 sata od Pule, a Debrecen od Budimpešte 2:30. Poprilično mala razlika. Utjecaj je znači više manje isti.

Debrecen je imao više od 600.000 putnika. Također je cjelogodišnji aerodrom sa milijunskim gravitacijskim područjem. To je tržište kakvo Wizz želi za svoje baze. Pula to nije.

“Ryanair je već imao više godina bazu u Zadru. To upravo dokazuje kako je to moguće i kako se to može desiti i Puli.”

Vi stvarno imate potrebu izjaviti nešto netočno da bi dokazali poantu? Prvo da Debrecen ima duplo manje od Pule (ima 600.000 putnika), a sad ovo? Ryanova baza je otvorena ove godine, nakon više od deset godina razvijanja Zadra kao destinacije. Koliko je Pula destinacija Wizza? 10 godina? 8? 6? Ne, uopće ne lete za Pulu.

Ne. Ono što je važno je + Zadra da djeluje na velikom tržištu (sa Splitom) s mnogo potencijala, a Split uopće ne želi ponuditi bolje uvjete Ryanu za ekspanziju (ponajprije jer nemaju dovljno kapaciteta te su svejedno puni i sa trenutačnim taksama). Pošto najveća Europska kompanija želi djelovati kao igrač u Dalmaciji, a ne može u Splitu, odlučili su se za Zadar. To je ogromna prednost Zadra naprema Puli.

Alene molim vas čitajte s razumijevanjem. Ako već ne želite, dajte mi ime manjeg sezonskog ( manje od 1.000.000 putnika) aerodroma koji je Wizzova baza. Baš me zanima koliko je Wizz otvorio baza na tržištima poput Pule.

Od aerodroma u Veneciji do Pule treba 3 sata. Od aerodroma u Budimpešti do Debrecina ima 2:30. Osobno sam vozio, a možete se i uvjeriti na Google maps. Zasigurno će vam tako pokzati.

Imao je 600.000 u 2019.

I onda je ugašena pa se tek ove godine otvorila i počela razvijati.

Ne znam. Stav je vrlo očit. Nemaju interesa za bazu u sezonskom aerodromčiću.

Evo gledan na google mapsu i piše ono što sam rekao.

Od različitih izvora.

Slažem se da ne bi imao interes.

Ugodan dan.

Wizz Air bi bio odlicna opcija za Pulu. Uz Split to bi mogle biti dvije baze koje bi otvorile hrvatsko trziste. A onda jos Dubrovnik i Zagreb i to bi bilo to od baza.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!