zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Aeroflot greškom pustio jeftine karte u prodaju

Prošle nedelje, Aeroflot je greškom pustio u prodaju jeftine karte za letove od Jekaterinburga do Puketa (Tajland). Ali nekoliko dana kasnije kompanija ih je otkazala, navodeći grešku.

Prvi koji su primetili pojavu jeftinih avio karata bili su specijalizovani blogovi koji su objavili dostupnost karata za prodaju s različitim konfiguracijama datuma polaska u novembru u formatu „povratnog putovanja“, na primer, za 6,5 ​​hiljada rubalja (oko 60 Evra) i 20 hiljada rubalja (oko 200 Evra). Ali nekoliko dana kasnije, kupci su dobili pisma od Aeroflota sa informacijama o poništavanju jeftinih karata. Iz objašnjenja prevoznika proizilazilo je da su jeftine karte prodate “iz tehničkih razloga” pogrešno. Kao kompenzaciju, prevoznik je ponudio kupovinu novih avio karata sa popustom od 30% na trenutne cene (posebni uslovi važe za letove do 30. marta 2024. godine), a takođe je obećao da će upisati dodatne milje u bonus program. Pres služba Aeroflota potvrdila je da su karte greškom prodate pogrešno, ali su odbili da komentarišu dalje.

Prema izvoru RBC-a koji je upoznat sa radom sistema rezervacija aviokompanije je rekao da ovo verovatno nije tehnički kvar, već “ljudski faktor”. “Zaposleni avio-kompanije je uneo netačne cene karata u sistem. Možda su zaboravili da unesu jedan redosled brojeva prilikom unosa. A tarife za Phuket su izražene u dolarima – otuda i velika razlika u ceni”, objašnjava sagovornik RBC-a.

Bilo mu je teško reći koliko je karata moglo biti prodato po sniženim cenama. Rostec takođe ne daje procene. Kompanija Sirena-Travel, povezana s državnom korporacijom, operater je ruskog rezervacijskog sistema Leonardo, koji od prošle godine koristi većina ruskih aviokompanija, uključujući i Aeroflot grupu.

autor: Dejan Radojević, dopisnik (Moskva), foto: Aeroflot

11 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Имате линкове тих сајтова гдје се објављују такве вијести о тим јефтиним картама са грешком, да се то купи када буде слиједећих грешака 😀

Klasični Rusi. Zbog 200-300 karata narušavaju sebi ugled. Umjesto da su ostavili te karte ljudima i još time proširili dobar glas, oni otkazuju i cjenkaju se. Nepotrebno totalno

Kao sto su i druge kompanije otkazivale karte koje su kupljene po error-fare cenama.

Tako je Qatar pre par meseci otkazao sve error-fare karte za Argentinu.

Pa je to isto uradila i ANA nedavno.

Ima toga na svijetu. Neki ljudima ostave te karte, neki ih ponište. Da su ljudi pametni tužili bi Aeroflot.

I onda lagano dobijete let za Ukrainu na prvu crtu bojišnice 😀

Ili padneš kroz prozor

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!