zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Niger zatvorio zračni prostor za Air France

Nakon što je Niger 4.9. otvorio svoj zračni prostor, sada je uveo zabranu letove i preleta za Air France i druge francuske kompanije. Vlasti u Nigeru ističu da to čine temeljem volje naroda Nigera koji to od njih traži. Air France je već otkazao letove za Niger, Mali i Burkinu Faso zbog sigurnosnih pitanja.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air France

4 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Francuzi su 80tih prisilili Japan da smanji izvoz automobila u Francusku, proglasili su La Havre jedinom lukom u Francuskoj gdje se mogu dovoziti automobili. La Havre je imao samo jedan terminal za prihvat RoRo brodova i malen parking za iste. Kada se nakupilo tucet brodova prepunih automobila koji su nakon 20tak dana čekanja ispostavili milionske račune kompanijama u Japanu jednostavno su odustali. Sada surađuju sa Japancima daleko više od ostalih.

Osvetoljubiva nacija, nacionalni interesi primarna stvar, proizvode sami gotovo sve sofisticirano naoružanje. Ne znaju što je talačka kriza već 40g, jako su okrutni kad se netko sa njima zaj##ava.

Pokušavam smisliti kako će im žabari vratiti, nije im zabrana zadala nekakav udarac, ali strijela je sigurno već ispaljena.

Pa cela EU zatvorila vazdušni prostor za ruske i beloruske avio-kompanije i time zatvorila sebi prelet preko istih. Ko tu ima koristi? Građani sigurno ne. Ali politiku ne vode građani već političari, a oni imaju neke druge interese u vidu. Tako je i ovde.

Koja sapunica majko mila. I tko od toga ima koristi? Lokalno stanovništvo, business, dijaspora?

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!