zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Luthansa ulazi u Upravni odbor ITA-e

Prateći tok ugovora za prodaju nove kompanije Lufthansi, na nedavnom okupljanju upravni odbor ITA-e je smenio većinu svojih članova, među kojima “Administrator/Direktor” kompanije Lazzerini. Na skupu su usvojene odluke: CEO kompanije ostaje, preostala 3 člana petočlanog odbora napuštaju isti, odboru se pridružuju dva nova člana i novih neće biti. Sada tročlani odbor iščekuje odobrenje Evropske Komisije, nakon kog će se pridružiti dva člana iz Lufthanse.

Ova smena predstavlja jasan presek u strategiji kompanije pre i posle Lufthanse. Lazzerini je bio originalni “arhitekta” kompanije, radeći na njoj od 2020. Kreditiran je za razne uspehe kompanije u start-up fazi, nad kojima visi gubitak koji je kompanija nakupila tokom 2022. Zanimljivo je da ova smena nema veze sa očajnim rezultatima kompanije za 2022. godinu, već je unapred predviđena.

ITA i Lufthansa su u pregovorima sa Evropskom komisijom i očekuju odobrenje za 2-3 meseca. Kompanija je vrlo zadovoljna rezultatima letnje sezone, navodeći LF od 95% (Alitalia nikad nije postigla više od 84% u ovom periodu).

autor: Ivan Pusineri, dopisnik (Beograd), foto: ITA

 

0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!