zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

PROLONGIRANJA: Ryanair prolongirao tri linije iz Zadra

Ryanair je prolongirao niz linija iz Zadra i to za Bari (na 4.8.), Bolognu (na 1.8.) i Napulj (na 2.8.). Kompanija je otkazala i letove za Edinburgh, Liverpool i Newcastle. Sve ovo istinski nije dobro, te je prilična pljuska za optimističnu bazu u Zadru koja je trebala imati 78 tjednih polazaka na 37 linija.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

10 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji Najbolje ocijenjeni
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Zna li se razlog?

Ove talijanske su nove linije za koje Ryanair koristi kovid kao izgovor da testira tržište pa ih otkaže ako ne prođu. Trebalo je do kolovoza da se karte počnu dobro prodavati, to se vidi i po cijenama. A ove za Britaniju su otkazane jer Britanija jedina ima jako stroga pravila za međunarodna putovanja.

Nije ukinula, mjere su i dalje ogromne i demotivirajuće. Testovi pred putovanje, nakon dolaska, ogromne gužve na granicama, semafor liste koje se mjenjaju iz dana u dan (sad ih je pet – zelena, zelena na promatranju, žuta, žuta plus, i crvena lista) i sama činjenica da ako putnik dobije kovid pred povratak u Britaniju ostaje zatočen u državi u kojoj je. To je ogroman trošak, i još k tome možda i otkaz na poslu. To nigdje drugdje nema nego u Britaniji i to demotivira ljude. Ja sam u prošlih tjedan dana bio u četiri europske države bez ikakve brige jer znam da mi je potvrda o cjepljenju dovoljna. A da se moram testirati svaki put prije nego prijeđem granicu apsolutno ali apsolutno nikakve šanse nema da bih putovao međunarodno. I to je to, linije se otkazuju.

Trenutno je stanje dosta dobro ali sve aviokompanije znaju da to neće potrajati jer Hrvatska neće dugo ostati na zelenoj listi, barem se tako očekuje.

Baš sam sad malo pogledao. British je danas imao za Zagreb 135/138 u Economy i 23/28 u Business. U povratku 15/20 u Business i 84/150 Economy.

Pardon, prekjučer a ne jučer, prošla je ponoć. Za Split jučer British Airways:

LHR-SPU
21/28
98/108

SPU-LHR
17/24
102/114

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!