zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Croatia ne može davati informacije o cijeni lizinga A220???

Postavili smo pitanje Croatiji Airlines koliko košta dry lease Airbusa A220. No, kompanija nam je odgovorila da ne može javno komunicirati pojedinosti ugovora sklopljenog sa inozemnim leasing kompanijama obzirom da bi to predstavljalo izravno kršenje odredbi navedenih ugovora.

Prvo čudno je da Croatia kao javno poduzeće smije skrivati svoje troškove. Drugo čudno je da skriva troškove koji će se vidjeti na financijskom izvješću. A treće još je čudnije da CEO kompanija olako izjavi da će leasing koštati pola milijarde EUR ili USD (za njega to je svejedno).  Kako  to ako se brojke „ne smiju iznositi radi kršenja odredbi ugovora“.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Croatia Airlines

54 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Imate li informaciju, zašto su naručivali A220-100? Zašto nije svih 15 A220-300, nego su 2 aviona drugog tipa.

Pa logicno. Nijedna kompanija ne objavljuje zvanicno cenu lizinga jer ona nije ista za svakoga i zavisi od ugovora do ugovora.

“ Prvo čudno je da Croatia kao javno poduzeće smije skrivati svoje troškove”

Kako skriva kad je sve vidljivo u godisnjem izvjescu??

Pa sumlajm bas da moraju kao javna kompanija dijelit informacije o cijeni leasinga.

Dali ministarstva objavljuju kolko oni placaju leasing auta za svoje ministre?

A nadalje, u ovoj industriji cjene leasinga i cjene aviona nisu bas javno dostupne informacije, jer bi onda i proizvodjaci i financijske kuce bile u problemu

Pa tuzite ih, moraju da daju te informacije. A onda ce oni odgovoriti da ne mogu, i platice penale. Lepe pare mogu da se uzmu. Eto ideje.

још узевши у обзир врхунски одвјетнички тим којим Ален располаже…

Neka prvo objave poslovnu tajnu koliku su osobnu proviziju na kupovini Airbusa 320 dobili tadašnji direktor Croatia Airlinesa M. Katičić i predstavnik vlade RH Šarinić. Onda će biti jasno zašto niti sada nemogu izvijestiti javnost oko cijene poslovnog leasinga danas. “Ista meta isto odstojanje”, zar ne?

Katičić nije dobio ništa..

Jel može neko da nam da informaciju koji je to hrvatski prijevoznik avionom s hrvatskom zastavom prevozio srbijansku nogometnu reprezentaciju u Njemačku. Srbijanski tabloidi imaju kao udarne vijesti da je Vučić od toga dobio mlade.

Koja je kompanija u pitanju?
A tek izjava dotične 😂 ispalo da fudbaleri nisu znali da lete sa hrvatskom avio kompanijom. Predsednik kad je došao odma je primetio i nije hteo ništa da kaže da se igrači nebi razočarali 😂

A Vucic zato pise hrvatskom azbukom…

Ovo je diverzija spoljnog neprijatelja, u dosluhu sa unutrašnjim.

STRASNO ! JEYIVO 🥵🥶

Može samo kratko objašnjenje? Svi znamo što je Leasing kod nabavke vozila. Postoji financijski i operativni. Što je wet lease kod nabave aviona? Nakon otplate leasina OU će otkupiti te iste A220 pa postati njihovo vlasnistvo ili…i na koliko godina je leasing. jer ne mogu vjerovati da bi rasprodali avione koji su bili u njihovom vlasnistvu i uzeli nešto praktički u najam dugoročno. Hvala.
Lp

Nakon perioda lizinga vraćaju A220, nemaju pravo otkupa.

Oni računaju u konvertibilnim markama, preračunavaju u EUR ili USD kad baš moraju.

Hercegovci 😀

Dok god im se celni dio firme naslikava i izjavljuje gluposti po kojekakvim “eventima”, tvrdeci da nikad bolje im ne ide, ne vidim uopce sto je cudno.
Pa oni izjavljuju da je ovo najbolji marketing i brending sto je Hrvatska mogla dobit…
Tko normalan bib tako nesto rekao, u drzavi gdje je placa 700-800€, oni rade “brending” za 500mil €.

Da, ovo je ozbiljan problem. Posebno u regionu. Sokiran sam da i u drzavi EU ovo moze da se desi.

Kao netko tko ima nesreću “surađivati” s CA, mogu reći da su u pitanju najgore neznalice, neradnici i još su pri tome nadmeni. I to kažem pristojno. Takva negativna selekcija, agresivni mediokritet se rijetko susreće čak i u konkurenciji državne uprave i državnih tvrtki.

To su nase vendete, mi ih biramo, i tako 30 godina evo …

Zbog toga sam i otišao od tamo raditi u strane zrakoplovne tvrtke, gdje sam dočekao mirovinu

To je moguće jer nema sankcija za rezultate odnosno njihov izostanak.

Ne mogu vjerovati cemu se cudite.
To pise u svakom, ali bas svakom ugovoru.
Razlog:nisu sve kompanije sklopile iste ugovore i da davatelj lizinga izbjegne zahtjeve kompanija koje su sklopile nepovoljniji ugovor promjenu istog.

Da li je Trade Air voljan podijeliti cijne lizinga, naravno da ne.
To sto je OU javno poduzece u ovom.slucsju ga ne obvezuje podjeliti konkretnu informaciju.

U financijskom izvjescu ce se to moci procitati, ali ne kao informacija servirana na pladnju.

Od kako je boga i svijeta postoje “poslovne tajne”. Nikad vam niko neće reći koliko je neki posao koji je sklapan bez javnog poziva sa unaprijed ponuđenom cijenom. To je tako i tu nema mnogo pmati. Nije za svakog ista cijena.

Poslovna tajna je jedno, a lov u mutnom bez omogućavanju uvida Agenciji EU za kontrolu zdrave konkurencije je nešto potpuno drugo. Zašto ne dozvole stručnim akreditiranim novinarima koji imaju obvezu čuvanja poslovnih tajni pogledati te informacije iz prve ruke ?
Poput advokata i doktora i oni imaju zakonsku obvezu održavanja diskrecije u slučaju ako nije nastala kritična situacija oko koje imaju dužnost informirati javnost. Ako ne postoji kontrola od strane javnosti onda je to ozakonjenje korupcije, a upravo o tome se radi.

Da se radi o leasingu Boeinga ili Embraera, bez brige da bi EU bacila oko na ugovor. Kako se radi o Airbusu, sve je za EU u redu .

“Zašto ne dozvole stručnim akreditiranim novinarima koji imaju obvezu čuvanja poslovnih tajni pogledati te informacije iz prve ruke ?”

Dozvoljavaju. Odakle vama da ne dozvoljavaju?

Ono što vam kompanija može dati je okvirna cifra. To što je poduzeće državno ne znači da će širiti informacije koje bi trebale biti poslovna tajna.

Za tu godinu. Ne i za njih 12.

Direktor Deutsche Bank je za jeftiniju glupost dao ostavku pod pritiskom medija.

Nije da ne smiju nego jednostavno ne znaju pa ovim odgovorom odugovlače..

Mogućnost 1: i dalje će biti postavljeno to pitanje pa će morati potražiti odgovore
Mogućnost 2: više neće nitko pitati pa neće morati tražiti odgovor

Bilo kako bilo, ovo pokazuje svu tragediju OU sa ovakvim managementom: nesposobni su do bola ali im je jednostavno svejedno. Račune ne moraju nikome polagati, ima tko će pokriti gubitke, a plaćica ide.. Čak i da OU ode u konkurs ili bude nekome poklonjena (jer nitko nije lud ovakvo što kupiti), Bajić će otići u penziju, a ostali uhljebi od Žabe na niže biti će uhljebljeni negdje drugdje. Pa im je dvostruko svejedno! Kako bi ja to sve najurio..

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!