zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Prve linije Lufthansa City Airlinesa

Prvi let nove kompanije LH Grupe, Lufthansa City Airlines biti će 26.6. i to iz Münchena za Birmingham. Za početak, uz Birmingham, planirani su slijedeći ciljevi iz Münchena: Bremen, Dusseldorf, Hannover i Köln. U toku današnjeg dan će letovi biti prilagođeni i u GDS-u.

dopisnik: Alen Foglar (Beč), foto: Lufthansa

24 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

A šta se dogodilo sa LH Cityline?

Nazalost Ciy Line ne raste jer ce morati sve zrakoplove osim Canadair predati AIR Dolomiti ili LH CITY . Po ugovoru koji stoji ne smije upotrebljavati zrakoplove veće od veličine koji prevoze od 100 putnika. Tako da ju čeka ista sudbina kao Germanwings a to znaju već svi kod LH i kod LHCitLine.

otkuda mi to ? interni izvori Lufthanse. Lufthansa City Line po internom kolektivnom ugovoru (Mantel Tarif Vertrag) ne smije upotrebljavati zrakoplove velicine od 100 putnika…zato je i G.Spohr odlucio da se ustanovi nova aviokompanija …u posljednjem strajku je LH konacno prihvatila da CityLine u buduce iskljucivo samo Canadair ce letjet ,,,ako poznajte nekoga kod LH slobodno provjerite tu informaciju….

Ne tvrdim ja da nemaju Airbus , ali želim vam samo reći, da će se to u dogledno vrijeme izmjeniti i da će isključio samo Canadair letjeti.
Dva airbusa su već otišla u Lufthansu Cargo zajedno sa pilotima .

Od jucer crno na bijelom , a i to je CEO Spohr u Dubaju potvrdio , da nova Lufthansa City preuzima mjesto CityLine .Od 2027 godine CityLine smije samo još Canadair letjeti a posto su ti avioni već prilično stari i nerentabilni zatvorit će se nakon 40 godina zrakoplovna tvrtka CityLine zatvoriti to jest otići će u povijest.

Imali su već Cityline, sada se zovu City Airlines. Kako maštovito i uzbudljivo! Iduća iluzija : City link. Pa iduća : City sky. Dalje nabrajajte sami. Ali najbolja fora vezana za Lufthansu je kada je Ryan napisao na svom 737 : Bye Bye Latehansa, koristeći isti font i veličinu slova kao Lufthansa. Naravno, popili su tužbu, platili kaznu i to okrenuli u svoju korist.

Molim za objasnjenje.

Zasto jedan Hrvat (Alen Foglar) pise München i Köln, a drugi Hrvat (Alen Scuric) pise Minhen i Cologne?

A ja sam mislio da živite u Londonu.

Pa mozda zato sto obojica pisete na hrvatskom jeziku? Ne moze se na jednom jeziku pisati razlicito!

Čim vidim uzvičnik, znam da je u pitanju veliko neznanje.

U hrvatskom jeziku imena gradova se ne prevode.

To su gradovi sa hrvatskom inačicom imena. Pravilo je da pišete hrvatsku inačicu (Beč, Venecija, Bukurešt, Kopenhagen), a ako ista ne postoji uzimate strano ime (Koln, Stockholm, Goteburg).

Razume se i jedno i drugo pa licno mislim da i nije previse bitno ko kako napise.

kao izvorni govornik hrvatskog jezika ću vam nabrojati neke gradove onako kako ih pišem ali čisto po svom osjećaju, jer pravopisa ako sam ga i učio u školi se ne sjećam: Pariz, München, Stuttgart, Beč, Budimpešta, Rim, Monaco, Marseille, Genova, Venecija, Göteborg, Tokio, Peking, Singapore, New York, Trst, Jakarta, Dubai, Abu Dhabi, i tako dalje… Zašto Venecija a ne Đenova, nemojte me pitati jer ne znam. Kao što vidite Alen drugačije piše u svojim člancima, recimo Minhen i Gothenburg (prvi put vidio Gothenburg na zamaaero) ali nisam autoritet da ga ispravljam

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!