zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Zašto easyJet ne leti samo za Zagreb

Zagreb je i te kako dobio dolaskom Ryanaira i konačno ima značajan broj LCC letova, dok je prije toga bio definitivno posljednji u Europi po broju LCC letova. No, zemaaero je više puta pisao kako bi za Zagreb bilo odlično da dođe i Wizz Air te da se time potakne rat između ova dva prijevoznika što bi stvorilo ogromnih benefita, kao što takve benfite imaju Sofija, Bukurešt, Beč, Budimpešta, Venecija… a u regiji Niš, Banja Luka i Podgorica.

No, za Zagreb bi bilo još bolje da u njega leti easyJet kao suprotnost Ryanairu. EasyJet je daleko bolja kompanija od Wizz Aira, on se temelji na zapadnim aerodromima gdje ima baze, on je bitno veći i stabilniji kompanija od Wizz Aira, ima bolju uslugu i kvalitetu letova. Za vrijeme Peovića easyJet je imao tri linije iz Zagreba, no nakon toga se povukao.

Temeljem zamaData prošlog ljeta easyJet je imao jednu liniju sa 4 tjedna leta iz Beograda, iz Ljubljane 1 liniju sa 6 letova, Iz Prištine 34 leta na 3 linije, iz Tivta 9 letova na 4 linije, te iz Skopja 4 leta na 1 liniji. U Hrvatskoj easyJet ima letove gotovo iz svih aerodroma osim Zagreba. Iz Splita je prošlog ljeta imao 106 tjednih letova na 12 linija, iz Dubrovnika 58 letova na 13 linija, iz Pule 25 letova na 7 linija, iz Rijeke 3 leta na 2 linije, iz Zadra 13 letova na 5 linija.

Ovo znači da easyJet u Hrvatskoj ima 205 letova (skoro 30 dnevno) na 39 linija, te da kompanija leti gotovo iz svih glavnih zračnih luka regije, samo ne leti iz Zagreba. Potpuni nonsens. Stoga bi se uprava MZL Zagreb i te kako trebala potruditi da easyJet dođe sa letovima u Zagreb, te da nakon toga vrlo brzo otvori i bazu u Zagrebu.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: easyJet

112 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Haha, vrle li uprave, bitno da su zašarafili dva mala ležeća policajca ispred rampe na odlascima. Čemu?

Moguće da bi baza za easyJet u ovom trenutku bila nategnuta, ali do 2025/26 sasvim sigurno ima mjesta za pokrenuti 5 do 6 linija za UK i Francusku. U kasnijoj fazi, nakon sto se razvije trziste i navike putnika, tu ima mjesta i za bazu srednje velicine sa 10 do 15 linija. Treba uzeti u obzir kako se letenje za domaće putnike iz ZAG tek u zadnje 2 godine ozbiljnije razvija.
ZAG je jos uvijek u fazi borbe sa Flixbusom, barem kod dijaspore. 20 i vise godina skupih karata i Star Alliance monopola je formiralo percepciju letenja kao nesto sto je nedostupno, skupo i samo ako presjedaš za dalje. To se mijenja i ocigledno FR daje rezultate, a grad se isto pozicionira kao city break destinacija.

Nekoliko linija bi bilo realno, npr u Škotsku, London Gatwick, bilo gdje u Francusku koja je još uvijek slabo zastupljena iz Zagreba. Baza je potpuno nerealna.

Easyjet realniji? Dajte molim vas.

I od tih 205 tjednih letova su 205 sezonskih za leisure destinacije na Jadranu.

“Jedna linija se operirala i zimi Dubrovnik-London”

Točno to. Operirala se. Prošlost.

Ne, ni jedna linija iz Dubrovnika nije cjelogodišnja. Odakle vam podatak da EasyJet leti cijele godine za DBV? Zasigurno ste ga zamjenili sa Britishem.

Dam vam 100€ ako to dokažete.

Amo povećati tu cifru na 10000€. EasyJet nema cjelogodišnje (12. mjeseci) letove za Dubrovnik.

To nije cjelogodišnja linija. To je sezonska.

Pa eto vam argument, leasure linije a takve linije se ne lete za kontinentalni Zagreb.

Zasto navodite Skopje i Pristinu? To nisu leisure destinacije i nema nikakva smisla ih porediti sa Zagrebom.

Hrvatska je na istoku I balkanu Tako da je Wizz logicniji

Baza je nerealna jer je trziste malo

Jako niskim taksama. Bez njih ti avioni bi odmah nestali.

Hm, a zasto bi letjeli za Zagreb? Nema tu kruha i EasyJet to jako dobro zna.

Sad vam je jaasno i zasto ima smisla seljenje linija iz Zagreba u Split. Split je buducnost hrvatskog civilnog zrakoplovstva i to je OU srecom shvatila.

A koliko je OU otvorila prosle godine? Ma cestitam ja vama

Easyjet iz nekog razloga izbegava našu regiju osim morskih destinacija. U Beogradu je simbolično prisutan, ukinuo je letove za Milano, Rim, Berlin, Basel. Kada je Vinci preuzeo aerodrom, očekivao sam da će Easyjet rasti jer ima velike baze na aerodromima gde operira Vinci (LGW, LIS,MXP, BSL), ali to se nije desilo, ostala je samo Ženeva. Linija za London je sigurno isplativa i iz Zagreba i Beograda, a iz Zagreba je mogao da leti i za Mančester,a možda i Glazgov ili Edinburg.

Koliko bi uopšte bilo realno da Zagreb ima 3 baze? Za ovo stvarno ne znam šta je neki prosek/standard, možda bi mogla neka analiza o broju baza na uporednim aerodromima…

Opet stavljate sve i svašta za primjer. Zagreb je daleko manje tržište od svih navedenih aerodroma, a uz to nije isto kada vam nacionalni avioprijevoznik ima 12 baziranih aviona ili dva bazirana aviona (Air Albania).

A izvor vam je Wikipedija je li tako?

Je li izvor Wikipedija ili nije?

A koji je onda izvor.

Od 5 aviokompanija koje imaju baze u Talinu svega jedna (Air Baltic) ima redovne komercijalne letove dok Nyx Air leti svega PSO linije. Ako ćemo ACMI i čarter kompanije ubrajati kao one sa bazama, onda tu Zagreb također ima solidnih 5 kompabnija (Croatia, Ryanair, Trade Air, ETF Airways, FlyAir 41)

Čuj Bratislava. Pa tamo jedva da se leti, sve neke smmešne frekvencije, polu leisure polu gasto, ostaci ostataka što ne ide preko Beča. Nije vrijedno spomena.

A Zagreb ima više.

Bilo bi super kada biste naveli koje su to aviokompanije

U Talinu.

Nemam Alene nažalost. Ne znam koji da izvor koristim.

Nadam se da ćete imati vremena za iduću analizu o Trebinju. Lp.

Vi poredite mali ZAG sa svim tim gradovima?! Ma cestitam

EasyJet općenito ima nikakvu prisutnost u bivšim socijalističkim zemljama Europe. Vidite sami da i u Beograd lete gotovo ništa, svega 4 tjedna leta.

Kolika je prisutnost EasyJeta u Beogradu, Skopju, Prištini, Sofiji, Bukureštu, Pragu, Budimpešti, Varšavi, Gdanjsku, Krakowu, Katovicama, Vilnijusu, Rigi, Talinu…? Ako imaju 140 tjednih letova za sve te destinacije ja bi se začudio.

Uuu baš puno.

Moja poanta ostaje. Easy Jet jednostavnije nije toliko zainteresiran za tržište ex-socijalističke Europe (uz izuzetak Jadrana)

Ja navijam isto za Easy Jet u ZAG. Tko zna zašto nas izbjegavaju?! Meni bi tako pasalo ZAG – NCL, ZAG – EDI ili ZAG – GLA…
Iz Splita su letjeli za sve te destinacije!

A što je čudno u tome? Ne bi li da značajno lete za Beograd ili Ljubljanu.

Ne, nije. Ne lete ni za Rigu, Vilnijus ili Cluj.

Ma baljezgam, eto.

Ako vi vidite onda odlično. Pariz, Berlin, Vencija i Zagreb u jednoj, a Budimpešta, Prag, Krakow, Riga i Vilnijus u drugoj kategoriji.

Do unazad nekoliko godina iz Zagreba nismo imali gotovo ništa osim Croatije, Lufthanse kasnije Germanwingsa koji je isto tako malo pomalo reducirao linije. Jedno vrijeme je Wizz imao odlicne letove za UK ali kratko, sve u svemu uprava MZLZ kao i uprava Croatije …”vrlo produktivni”. Sa druge strane, avio kompanije uvjete zapadnih zracnih luka prihvacaju kakvi jesu a od ovih naših regionalnih traže da im doslovno skinu gače! E sad, teško je očito tu pronači neku sredinu, da svi budu zadovoljni i nemojmo se lagati, LCC okrecu velike novce i tesko se odriču svoje zacrtane dobiti.

Ne vjerujem da bi baza bila realna jer koliko znam, bili bi im daleko najistočnija baza. Ali velik broj letova bi svakako bio realan i potreban i uprava bi se trebala zapitati zbog čega su izbjegavali Zagreb u usporedbi sa ostalim aerodromima u regiji. Mada oni generalno imaju puno više leisure letova, uz izuzetak Prištine i skromna 4 leta u BG.

Svakako bi trebali letjeti iz ZG. Mada mislim da ste stvarno pretjerali sa usporedbom Berlina i Venecije sa Zagrebom, koliko god mi bio drag. Baze easyjeta nazalost za sad vidjeti neće.

Ali svakako bi dobar pocetak bilo par letova tjedno, Geneva i/ili Berlin ili čak Portugal.

Politički i gospodarski najistočnija.

“Leti easyJet iz Beograda, Ljubljane, Prištine, Skopja. Zašto onda ne i iz Zagreba?”

A koja bi poanta toga bila? Dodatnih 4 tjedna leta?

Može tih 4 tjedna leta otvoriti i Ryan.

Nema Zagreb potencijala. Nit je turisticka destinacija nit je neko gospodarsko srediste, nit ima mnogo dijaspore koja redovno leti. Nema tu kruha.

Haha
Pustite se te svoje iskrivljene statistike. Vec mnogo puta sam vam objasnio da je pogresna, ne zelim to vise da radim.
Ali to je nebitno, jer EasyJet ima pravu statistiku i na osnovu nje pravi red letenja.
Oni koji nemaju dobru statistiku se cude zasto jos uvijek EasyJet ne leti za Zagreb 🙂

Zašto ne objavite turističku statistiku Zagreba i Beograda?

Ryan ima totalno razliličit model poslovanja od Easyja.

Ako treba napisati ću vam analizu o njihovom poslovanju jer sam imao poslovnog iskustva sa njima. Ako ne želite, nemam vam što reći.

Ne stane to u jedan komentar.

Neću vam pisati komentar veličine analize. Možda i bih – da me poštujete.

A gle Zagreb ima najveci turista, ali je po broju noćenja 8 što potvrđuje njegov tranzitni karakter. Ukoliko bacimo oko na županije i zbrojimo grad Zagreb i Zagrebačku županiju oni su i dalje na 6 mjestu po broju gostiju, a po broju noćenja na 8. mjestu. Također 20% turista otpada na domaće turiste, a u top 6 nacija su Nijemci,SAD, Italija, Srbija, BIH i Austrija. Prokletstvo/sreća Zagreba je što Vam je sve manje-više pristupačno autom i Vama je udaljenost otprilike jednaka između Splita, Beča, Budimpešte, Bratislave, Beograda… Većinom je Zagreb vikend destinacija za obitelji koje ce rađe putovati autom nego avionom i kao destinacija u tranzitu. Takoder relativno je dobro i vlakom povezan. Zagreb sigurno ima potencija za jos jedan LCC, ali realno da EasyJet vidi tu profit nebi nikad ni otišli bez obzira koliko je destinacija “istočno”. Očito su imali loše rezultate ili su istraživanjem procjenili da im se više isplati uložit negdi drugdi. A Ryanair je ipak priča za sebe.

https://www.htz.hr/sites/default/files/2024-01/Informacija%20o%20statistickim%20pokazateljima%20-%20prosinac%202023_0.pdf

Pogledajte str.br. 19. Zagreb je 8 po broju noćenja prema Htz-u. Ali puno realnija statistika je kada se gledaju županije jer aerodrom ipak opslužuje cilu županiju i tu se Zagreb i okolica nmg mjerit sa Splitom i Dubrovačkom okolicom. Fun fact Zagreb je površinom velik kao presjek Trogir – Omiš uključujući Split.

Istra ima 5 milijuna dolazaka i 30 milijuna noćenja pa opet aerodrom Pula ima samo 424 tisuce putnika.

Glavni razlog je struktura gostiju (obitelji) i udaljenost od glavnih tržišta. U Split dolaze uglavnom mladi i top 7 nacija su im ovim redom: UK, SAD, Njemačka, Francuska, Nizozemska, Poljska i Australija. SlicIzvor: https://visitsplit.com/hr/6020/2023-godina

Usporedite to s Istrom gdje prevladava obiteljski turizam pogotovo kamping i gdje su im glavni turisti nijemci, austrijanci, slovenci, česi…. Avion bas i nije sritno i isplativo rjesenje za obitelji poglavito radi obilne prtljage, ukoliko imate mladu dijecu platit ce te dodatno i da sjedite skupa, pa platit taxi pa onda uvik strah da će dica rigat, plakat i sl.
Jednostavno puno komfornije je ići autom. Beč – Rovinj vam je 6h.

Zagreb je glavni grad, ekonomsko i poslovno središte regije, mnogo poslovnjaka dolazi i dijaspore preko njega i to ga spašava, ali opet za load faktor utječe puno više stvari od broja dolazaka/noćenja jer bi onda Pula tribala bit najaci aerodrom u državi.
Zagreb se svakako triba potrudit da dovede jos jednog LCC, ali koliko tu mesa ima i koliko je nekome isplativo se tuč sa Ryanairom i Croatiom i koliko bi profitirali….

Pogresno citate statistiku gosp. Scuricu i zbog toga vam stvari nisu jasne.

A zasto Ryanair leti iz Zagreba bice vam jasno kad vidite koliko novca i drugih beneficija je uspio isposlovati.

Hocete reci da Ryanair leti pod istim uslovima kao i Lufthansa. Gosp. Alene ne budite dijete.

A sto se tice statistike, to je ozbiljna nauka i ne moze se svako sa istim uspjehom njome baviti.

“Kako se to statistike pogrešno čitaju. Ako je Zagreb broj 1 po broju dolazaka turista kako to možete pogrešno isčitati?”

Ovisi koja je svrha isčitavanja statistike.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!