zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Srbija ulaže u Aerodrom Ponikve

Mihajlo Zdravković, direktor Aerodroma Srbije, je najavio da će Srbija ove godine uložiti 2.5 miliona EUR u Aerodrom Ponikve kod Užica. U prvoj fazi bi trebala da se sanira pista koja trenutno nije celokupna u upotrebi zbog oštećenja prilikom bombardovanja 1999. godine. Kako stoji na zvaničnom sajtu Aerodroma, trenutno je u upotrebi 1830m, a kada bude rekonstruisana biće u upotrebi 3087m piste. Najavljena je i izgradnja nove rulnice, kao i stajanke za dva aviona, ali nije poznato koje kategorije. Nije jasno čemu služi tolko duga pista (dovoljno bi bilo i 2.400 metara za A320), te stajanka za dva aviona, kada bi i ona za jedan bila i previše. Čemu i opet bacanje para?

Aerodrom Ponikve je IX/2019. prešao na upravljanje iz ruku lokalne samouprave u državne ruke. Predsednik Vučić je na predizbornom skupu u Užicu IV/2016. obećao da će do kraja VIII. meseca te godine Ponikve biti otvorene za saobraćaj, a ograda koja je tada započeta sa izgradnjom još uvek nije gotova. Aerodrom je izgrađen 80-ih godine za JNA I nikada nije zaživeo ni kao vojni, ni kao civilni aerodrom.

Takođe, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić najavio je da prvi letovi na Aerodromu Trebinje ipak neće biti do kraja ove godine, već nekoliko meseci kasnije. Izjavio je: ,,Možda prvi letovi neće krenuti krajem ove godine, kao što je prvobitno bilo zamišljeno, ali ako smo čekali ovoliko, možemo da sačekamo još malo” i dodao da se počinje sa eksproprijacijom zemljišta. A iznenađenja!?!?!

autor: Luka Babić, suradnik (Beograd), foto: Aerodrom Ponikve

0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!