zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Air Montenegro danas otkazao letove

Danas (25.1.) je Air Montenegro otkazao letove za Beograd i Ljubljanu iz Podgorice. U 10:16 je 4O-AOB otišao za Tivat kako bi odradio letove od tamo. Letovi iz Tivta za Beograd i Istanbul su odrađeni.

Letovi iz Podgorice su otkazani jer je na avionu 4O-AOA pronađen kvar prilikom line maintenacea. Kompanija je putnike za Beograd rerutirala (vrlo vjerojatno na Air Serbiu), no za Ljubljanu je let prolongiran na petak, tj. putnike će prebaciti na prvi idući let. Moj bože, znači putnici umjesto da putuju sat i pet minuta putovat će preko 48 sati. Vrlo neprimjereno. Kompanija je mogla putnika rerutirani na let Podgorica-Beograd-Ljubljana, ili avion po popravku poslati za Ljubljanu, ili drugi avion AOB nakon odrađenih letova poslati za Ljubljanu. I eto problema. Na samo pet letova jednog dana, totalni kaos kada samo jedan avion ispadne iz prometa.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

16 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ma kaj će Crnoj Gori jedna bijedna mala aviokompanija, kada će ubuduće Podgorica sa svijetom biti povezana svemirskim brodovima!!!😂😂😂😂

https://www.vecernji.hr/vijesti/crna-gora-pokrece-svemirski-program-nadaju-se-do-sljedece-godine-lansirati-satelit-1652311

Digli su Trade Air iz LJU. Leti TGD-BEG.

Osobno sam Vam nekoliko puta napisao da ne razumijete maintenace u zrakoplovstvu i evo sada potvrde. Čudite se ko je ne znam šta činjenici da se avion pokvario, a bio je na velikom pregledu cak dva puta u dvije godine.

Još jednom kao osoba s velikim iskustvom u održavanju zrakopova, zrakoplov nije auto da ga odvezete na zamjenu ulja gdje se eventualno promijene diskovi i sljedećih 15-20tis km ste bez brige.

Da niste tako bahati i najpametniji na svijetu, besplatno bi Vam održao više satno predavanje da Vam bar malo predstavim održavanje.

Tada bi shavatili da ovi prijedlozi za operaciju zrakoplova ne drže vodu upravo zbog maintenance i to redovnog tj. planiranog.

Popodnevni let iz Tivta za Beograd 25.01. jedva da je imao 20-ak putnika. Air Serbia koja je išla 10 minuta iza njega (kasnio avion u dolasku) je imala oko 65-70% LF ma A319. Od toga sigurno 30% Rusi.

Tako je to uvek krajem januara.

Letovi su bili otkazani 25. januara, a ne 26. januara kao sto to pise u tekstu.

Pa clanak je objavljen 26.1. u 03:04 i u istome se koristi vremenska odrednica ‘danas’. Stoga, zakljucuje se da su letovi otkazani 26.1. Ne razumem zasto pisete ‘danas’, ako su letovi bili otkazani juce? Lepo napisete ‘juce’ i nema zabune!

Kakve to veze ima? Kako citatelj moze znati kada je clanak pisan? Za citatelja je clanak napisan kad je i objavljen i stvarate konfuziju samo jer Vam je tesko jednu rec da prilagodite clanak. Majko mila.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!