zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

NAJAVE: Ryaniar povećava letove iz Zagreba

Ryanair od 20.12. do 5.1. povećava liniju Zagreb-Dublin sa tri na četiri tjedna leta (utorkom, srijedom, četvrtkom i nedjeljom). Kako je ova linija trenutno najskuplja linija u zagrebačkoj mreži gdje se osnovna karta naplaćuje čak 125 EUR (167 sa manjim koferom u kabini), jasno je da je interes putnika više nego velik.

Linija Zagreb-Eindhoven povećava se sa dva na tri leta samo 21.12. (ponedjeljak, utorak, četvrtak), no u tjednu od 3. do 7.1. linija će operirati 4 puta tjedno (ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom).

U trećem tjednu (20-26.12.) na liniji Zageb-Gothenburg Ryaniar će povećati broj operacija sa tri na četiri tjedno (ponedjeljak, utorak, petak i nedjelja). No, od 3. do 9.1. linija će imati čak 6 tjednih letova (svaki dan osim subote).

Linija Zagreb-Malaga od 21.12. do 4.1. će operirati tri umjesto dva tjedna leta (utorak, srijeda, subota).

Linija Zagreb-Malmo će u tjedno od 28.12. imati tri umjesto dva leta (utorak, srijeda, subota), te u idućem tjednu čak četiri leta (utorak, srijeda, četvrtak i subota).

Linija Zagreb-Oslo će od 29.12. do 1.1. letjeti tri puta umjesto dva leta tjedno (srijeda, četvrtak, subota). Ovo znači da će Ryanair oko Nove godine za Zagreb imati 7 do 10 dodatnih letova tjedno, tj. ukupno njih 68-71 (10 dnevno).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

31 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ako ništa, RYANAIR u Zagrebu ima bar 30%-40% LF i leti. Svaka čast, korektni su. Danas sam pogledao stranicu WIZZAIRA i vidio da sve nove linije iz Sarajeva planiraju pokrenuti krajem marta-početkom aprila 2022. Sve su prolongirali, iako su trebali letiti od 16.12. ove godine, prije nekoliko dana je tako pisalo (mada piše na stranici da će letiti malo oko nove godine). Jako nekorektno. Sarajevo ozbiljno treba naći nove prevoznike (već 5 mjeseci nije došla ni jedna nova kompanija, čak ni linija, a ovi 20 dana pred početak sve otkažu). Ne smiju se opustiti, Ryanair, LOT, Transavia, easyJet, KLM, AIRFRANCE, Iberia, ITA, SAS… imaju ih koliko hoće, alternative postoje. Čak mi je i član porodice trebao doći iz Goteborga u januaru, taman tri leta tjedno su nam odgovarala da se bar na 2 dana vidimo, počeli planirati ,a sada su sve izmijenjali na stranici (hvala Bogu pa nije kupio kartu, možda mu preporučim presjedanje preko Frankfurta sa Lufthansom). Još jednom, svaka čast Zagrebu i Ryanairu, a WIZZ nastavlja izigravati povjerenje putnika i aerodroma. Sarajevo opet ide linijom manjeg otpora (tako već od 1996.), ovako neće za 30 godina doći do 2 milijuna putnika za koje ekspanziju i prave. Sada potpisujem vašu tvrdnju i 100% ste u pravu.

Odlično ako je preko 60% LF u Zagrebu. Više sam zbog WIZZAIRA iziritiran (zato što smo familijarno višegodišnji njegovi putnici i nije prvi put da imamo gluposti sa njim, a jedina su opcija, zato ih i uzimamo). Sarajevo je imalo velik broj novih linija, ali pogledajte koliko samo na Vašem portalu ima više novosti za Srbiju, Hrvatsku i Crnu Goru (a ovaj portal objavi skoro sve novosti

za sve u regionu). Sarajevo je posljednjih par mjeseci “zaspalo” i nema ga nigdje.

Nije direktno vezano za članak ali moram napomenuti da odavno nisam putovao Ryan-om, Jutros sam prolazio kroz check in proces i moram reći da odavno nisam imao taj nivo stresa prilikom obavljanja neke tako jednostavne stvari.

To gadjanje ponudama, rent-a-car agencijama, potvrdjivanjem po 3 puta da nećeš sedište ili prtljag, niti osiguranje. Stvarno pakao.

Vrhunac je što je besplatan check in moguć samo u poslednjih 24 sata pre leta. Ako hoćeš ranije da se prijaviš na let, moraš odabrati sedišta koja dodatno plaćaš.

Vrlo neprijatan proces.

I pored svih tih neugodnosti, napora, stresa…ljudi to uzimaju zdravo za gotovo i dalje lete sa njima da bi uštedili koji cent. Putnici od prije cca 70 godina sada se vjerovatno okreću u grobu na što je letenje, civilizacija i ljudsko dostojanstvo spalo.

No to je ipak posledica činjenice da je jedna takva sjajna, korisna i uzbudljiva stvar kao što je letenje avionom postalo demokratizovano i široko dostupno. Ko može da bude protiv toga? Putnici od pre 70 godina bi danas koristili biznis klasu i to je OK.

Ja sam protiv toga. Neki minimum standarda bi trebao postojati. I cestovni promet je sjajna, korisna i uzbudljiva stvar pa moraš kupiti auto po nekakvim standardima i platiti ga cijelo bogatstvo. Ne možeš naručiti auto bez elemenata za koje smatraš da ti ne trebaju ili da bi mogao i bez njih. A ako nemaš novaca za auto voziš se busom.

Jel bio clanak koliko se kompanija “ugasilo” velikom ekspanzijom LCC-a u europi zadnjim godina te ogromnim brojem aviona sto imaju te sto imaju narucenih? Prvenstveno mislim na ryan, wizz i easy

Link

Zanimljivo.

Kad su niske cene Ryanaira iz Zagreba onda autor naglasava kako to nije zbog loseg LF-a vec je razlog taj sto na taj nacin Ryanair “otima putnike drugim avio kompanijama i osvaja trziste”.

Kad su visoke cene iz Zagreba onda je to “zbog velikog interesovanja putnika”. Zanimljivo je da onda Ryanair ne zeli naprasno vise niskim cenama da privlaci putnike.

Istina je naravno da su cene uvek odredjene dobrom ili losom prodajom karata koje su nazalost mnogo cesce jeftinije nego skuplje na letovima iz Zagreba.

Kako niste?

“Kako je ova linija trenutno najskuplja linija u zagrebačkoj mreži gdje se osnovna karta naplaćuje čak 125 EUR (167 sa manjim koferom u kabini), jasno je da je interes putnika više nego velik.”

Svojevremeno je u septembru, kad je imao visok LF iz Zagreba, i London bio jako skup sa cenama (oko 200 EUR) no to se vrlo brzo zavrsilo spustanjem cena na vrlo jeftin nivo cim je traznja opala.

Pojeftinice i DUB cim iz bilo kog razloga dodje do pada traznje sto samo potvrdjuje da se Ryanair i dalje vodi punjenjem kabine kao faktorom koji odredjuje cenu karte.

Prosecna povratna cena karte ZAG-DUB u decembru je oko 100 EUR.

Opa! Uhvatili ste ga 😀

Naravno da to ide tako kod Ryana. I u Zagrebu i u drugim državama. Ovih mjeseci je Ryan imao stvarno povoljne cijene svugdje u Europi.

Vidim da vas ima što aludirate na lošu popunjenost Ryanaira u Zagrebu, jako djetinjasto i neozbiljno. Autor je itekako ispravno komentirao cijene i okolnosti oko pojedinih linija. Također, imam nekoliko poznanika koji su putovali iz ZAG Ryanairom, a i osobno sam u mjesec dana imao 2 leta, do kraja godine još 2, i vjerujte niti jedan nije bio ispod 80% popunjen. I ne, nije se radilo o najpopularnijim destinacijama koje su uvjek popiunjene.

vidim ti si pametan i sa svoja dva odrađena leta možeš suditi popunjenost Ryanaira iz/prema Zagrebu. Dno.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!