zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Beograd vratio taxi šalter

Pošle godinu i par meseci haosa zbog nemanja taksi šaltera (radi rekonstrukcije i/ili pandemije) i posle mnogobrojnog pisanja raznih medija o ovom problemu, vraćen je taksi šalter na Aerodrom Beograd. Putnici će opet moći da kažu svoju destinaciju na šalteru i da dobiju fiksnu cenu po kojoj će ih voziti, a ne da ih divlji taksisti vuku za rukav i uzimaju im nenormalne pare. Dolazni putnici više ne moraju da se penju do odlazaka kako bi uopšte uzeli taksi, već će to uraditi odmah na izlasku na dolascima.

Cene su podeljene u 6 zona, pa tako: Zona 1 (Novi Beograd, Zemun) košta 1400Din, Zona 2 (Batajnica, Vračar, Dorćol) 1800Din, Zona 3 (Ovča, Karaburbma, Žarkovo) 2200Din, Zona 4 (Resnik, Vinča) 3000Din, Zona 5 (Obrenovac, Grocka) 4500Din, a Zona 6 (Lazarevac, Mladenovac) 6000Din.

autor: Luka Babić, dopisnik (Beograd), foto: Aerodrom Beograd

9 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ovo je super stvar, ali u RH to trenutno nije moguce zbog zakona koji svakom taksi prijevozniku ostavljaju da on sam odredi cijenu po kojoj će voziti.

Ako se ne varam u BUD je ista stvar. Barem je prije tako bilo. Nakon što izades iz dolazaka ima jedan šalter gdje kazes svoju destinaciju, teta/stricek izracunaju cijenu i taxi te samo skupi bez ikakvog pregovaranja o cijeni.

Bojim se da je ovo samo sminkanje izloga – za novogodisnje \ Bozicne praznike !. Divljim taxistima nece na crtu izaci divlja vlast!

Sigurno 40 godina, koliko ja pamtim, a verovatno i duže.

Pa taj salter postoji odavno, nije to nov menadzment uveo. Godinama to postoji. Ali, cini mi se da nov menadzment hoce da uvede rampu, tj odredjeno vreme koje smete da se zadrzavate u zoni aerodroma, i to znaci posebno mesto za taksiste, kao sto postoji na mnogim drugim aerodromima.

Pregovaranje o ceni taxi usluga i ilegalani taxi prevoznici su za većinu Evrope potpuno nepoznat koncept pa je i regulisanje cene nepotrebno. Kod nas pak ima svega i svačega pa je ovo stvarno korisno. Nadam se da će uskoro na red doći sređivanje cele taxi službe u gradu i zemlji.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!