zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

NAJAVE: Iz Osijeka za 6 gradova Europe

Putnici Croatie Airlines iz Osijeka moći će sada putovati preko Minhena za Frankfurt, Bruxelles, Dublin, Paris, Amsterdam i Copenhagen. Dobrodošla vijest, no ipak veliko razočaranje. Očekivalo se da će putnici moći putovati na sve destinacije u Njemačkoj, većinu destinacija u Europi, te nizu destinacija izvan Europe.

Iskreno ovo je vrlo loš potez Croatie Airlines koji pokazuje koliko kompanija nema dobar rejting kod Lufthansa Grupe, a isto je bitno smanjilo potencijale linije Osijek-Minhen. Nevjerojatno je i neprihvatljivo da Croatia nije uspjela izlobirati bolji status kod svog glavnog partnera u alijansi. Umjesto toga bilo bi logično da putnici mogu putovati na svim linijama Lufthase iz Mihnena, te da Lufthanasa ima code-share na letu Minhen-Osijek. Još jedna katastrofalna inercija Croatie Airlines.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

49 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ryanair pojacava ogromni broj frekvencija na linijama BSl, FMM, HHN, GOT, MLA, PFO, BGO, CRL, NRN

Za ljeto 2022

Ovo je očito onda do Lufthanse. To je ipak njihova mreža, a ne Croatijina pa Croatia tu ne može ništa. Jednostavno Lufthansi OU uopće nije interesantan partner, pa viđali smo ove godine da su dvi kompanije letjele za FRA sa 10 min razlike.

Griješite, OU i LH su joint venture i u tom slučaju nije samo do LH, moje je mišljenje da oni to rade zajednički i planski a zašto to rade to je već drugo pitanje.

Jer ih nije briga za kompanijicu od 13 aviona koja nije u njihovom vlasništvu. Jedva da ih je briga za OS, a kamoli ce ih biti za OU.

Letjele su ovog ljeta sa poprilično maliomo vremenskim rokom.

Sad ce ispasti da opet branim OU. A jel ste razmislili da je OU pokusala ali da LH nije bila zainteresovana? Ne moze se sve svaliti na jednu stranu. Previse ste ostri sto se OU tice.

Kada LH odluči da će biti još konekcija, biti će još konekcija. Nema što OU tu odlučivati.

Zasto? Zato sto ima 13 aviona, potpuna pasivna a bez jasnog cilja u zivotu. I vi pitate zasto ima nizak rejting?
Sta radi tacno u Alijansi videli smo. Fida macehu LH a sta radi Maceha njoj… i to se vidi al nije prijatno za citanje.

Zato što ih boli uvo da se cimaju oko Zagreba a kamoli oko Osijeka, iskreno

“…Dvije kompanije nisu letjele sa 10 minuta razlike, ali sa sat vremena razmaka jesu…”

07:10h FRANKFURT LH 1405
07:45h FRANKFURT OU 410

Još se i dalje ne zna koju će rotaciju promijeniti petkom i ponedjeljkom za MUC-OSI-MUC… A i ima vremena: pa linija kreće tek za dva i pol tjedna…

Pa ovo će služiti gotovo isključivo direktnim letovima za Minhen. Postoji PSO Osijek-Zagreb pa se sve ove konekcije mogu ostvariti lakše (i češće) preko Zagreba, ali naravno od tri dana koliko Trade Air leti za Zagreb dva su u iste dane kad OU leti Osijek-Minhen. Ko pravi ove rasporede majko mila…

Ovo je stvarno nevjerojatno! Pa cijela poanta ove linije bila je da se hvataju sve linije LH od slijetanja pa nadalje. Već sam računao kako ću tom linijom u Washington. Ovo je daleko slabije nego što je očekivano. Gdje je uopće zapelo s codeshareom s LH na letu?

Ma nije bitan code share, bitno je bilo dogovoriti tarife sa LH via MUC a upravo to nisu napravili! Primjer: vi mozete bez problema uzeti vie-MUC OS broj leta i dalje LH za recimo JFK… Ili letite VIE-JFK na OS, napravite 4-5 legova po SAD sa UA i vratite se sa OS za VIE. Niti jedan let unutar SADS nema OS broj leta…

Stari moj: oni još dva i pol tjedana prije početka operacija nemaju pojma koju će münchensku rotaciju prilagoditi potrebama osječke, a kamoli da se brinu o tarifama za tamo nekog Slavonca koji bi možda letio OSI-MUC-JFK… Nek se ili lepo sjedne u auto i leti iz Zagreba, ili nek izvoli koristiti PSO OSI-ZAG pa dalje preko FRA/ZRH/MUC, po mogućnosti sa višesatnom čekanjem ili čak noćenjem u Zagrebu!

Što bi rekao autor, OU i LH su “joint venture”

Haha ja imam bolji naziv ali autor mi brani da napisem pa cu ovako: Maceha i ko🐥.

Mislim da LH planira FRA-OSI!

Osijek je tu zaostao sto se tice nekih aerodroma
Tuzla koja ima jednog operatera moze se reci da je bolja od Osijeka a i od Banja Luke

Zato će se Osijek preporoditi sad kada 50 milki upucaju u njega, genijalan projekat će da se desi.

Kaže se hvala samim sebi, ako se ne varam vi ste ta EU!?

Svaka čast tom genijalcu u Hrvatskoj koji je riješio da te pare troši na ZL Osijek, izgleda da u Hrvatskoj ne postoje bolji projekti. Nonsens gori od aerodroma Trebinje.

Zato se ljudi iz Slavonije i iseljavaju jer takvi ih genijalci vode i nemaju pametnijeg projekta.

Loše je što se troše na nešto što donosi samo gubitke i nema nikakve perspektive, loše je što su to pare bačene u vjetar, eto to je loše i zbog takvih gluposti se prazni Slavonija.

Tako je, sad kad polete avioni iz Osijeka poslje investicije od 50 miliona, onda ćemo da vidimo kako je to jedan pametan projekat.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!