zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

City Airlines kreće sa prvim letovima sa A320neo

Nova Lufthansina kompanija, Lufthansa City Airlines kreće sa operacijama 26.6. na liniji Minhen-Birmingham. Iako je prvi avion City Airlinesa u floti bio Airbus A319, prvi let će biti sa A320neo. Nakon toga kompanija će letjeti za Bordeaux, Bremen, Cologne, Dusseldorf, Berlin i Hannover. City Airlines će u floti imati tri Airbusa A319 i jedan A320neo, no flota će se povećavati u idućim mjesecima. Kompanija će u budućnosti u floti imati Airbuse A220-300, njih 40, koje će dobivati od 2026. godine.

Hubovi kompanije će biti Minhen i Frankfurt, a kompanija će preuzimati linije Lufthanse. Kompanija za cilj ima feedanje Lufthanse, a prema sadašnjem planu Ciry Airlines bi trebao letjeti sa A319 i A320, kasnije sa A220-300, dok će CityLine letjeti isključivo sa CRJ900 i neće više u floti imati A319 i A320.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Lufthansa City Airlines

8 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Alen, koje su prednosti matične kompanije u osnivanju novih kompanija? Npr.Lufthansa, ima sad već Eurowings, Cityline, City Airlines, Discover….što točno Lufthansa dobija time?

Tako je, to sam hteo reći.. Ovo je samo prefarbavanje imena kompanije, da bi se stvorio utisak običnom putniku da ima izbor. Ne znajući da je LH vlasnik svih tih kompanijica. A interno, LH ovo radi samo sa bi srezala troškove pilota i kabinaca. Već viđeno i rađeno mnogo puta do sada u avijaciji.

Stvarno me čudi da je sindikat pilota LH pristao na ovo… Ili nisu imali izbora.

Ne razumijem to ništa što se događa u toj LH. Imat će City Airlines, CityLine i Discover, svi bi trebali feedati LH, kojauz to i sama sebe feeda. Ili će City Airlines potpuno preuzeti sve narrowbody rute?

@anon 07.39: Discover je u principu leisure kompanija, Eurowings je djelomično feeder a djelomično leti “svoje” letove dok su City Line i City Airlines čisti feederi. Kako bi City Line u budućnosti trebao operirati samo CRJ900, a svi 319/320, te u skorijoj budućnosti i 220-300, bi trebali ići u City Airlines, izgledno je da će se City Line ugasiti i ostati će samo City Airlines. Ali što je na kraju planirano vjerojatno ne znaju još niti u LHG..

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!